Buna-cuviinta in educatia crestina a copiilor

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-8958-41-8
Status: in stoc

Buna-cuviinta in educatia crestina a copiilor

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print


Cred ca mai important decat sa invete codul bunelor maniere este pentru un copil sa invete buna-cuviinta crestina. Acea cuviinta a oamenilor din satele de munte din Ardeal, care te saluta cu "doamne-ajuta!" si-ti ofera daruri chiar daca nu te cunosc. Acea buna-cuviinta a bunicutelor crestine, care probabil nu stiu cu ce tacam se mananca sparanghelul, dar care au totdeauna privirile blande, vorbele domoale si dojana plina de durere si iubire.
Cred ca mai important pentru un copil, decat sa fie manierat, este sa fie, cum zic romanii, "cu frica iul Dumnezeu". (Prof. Gabriela Alexandru)

Pret: 13.50 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Otilia Cazimir, pe numele adevarat Alexandra Gavrilescu (pseudonim ales de Mihail Sadoveanu), s-a nascut la 12 februarie 1894 in Cotu Vames, judetul Neamt. Cursurile primare, cele liceale, dar si cele universitare, la Facultatea de Litere si Filosofie, le face la Iasi. A debutat in 1912 in revista "Viata romaneasca". Poeta, prozatoare si publicista, s-a facut cunoscuta mai ales prin poeziile destinate copiilor, pe care ii iubea foarte mult. "Gingasia copiilor m-a cucerit dintotdeauna. M-a apropiat de ei vazand, scriindu-le poezii vesele cu o nuanta usoara de ironie... Am inceput prin a spune copiilor povesti si, abia mai tarziu, am inceput sa scriu pentru ei", spunea scriitoarea. Critica literara apreciaza: "Versurile sunt dominate de atmosfera patriarhala a asezarilor rustice cunoscute din copilarie". Si: "Este creatoarea poeziei gratioase a universului mic".  A fost distinsa cu mai multe premii, printre care: Premiul Academiei Romane (1927), Premiul Femina-Vie Heureuse (1928), Premiul National pentru Poezie (1937), Premiul Societatii Scriitorilor Romani (1942). In 1929 a devenit membra a Societatii Scriitorilor Romani. A publicat aproape 60 de volume, dintre care amintim: Versuri: Lumini si umbre, 1923; Fluturi de noapte, 1926; Cantec de comoara, 1931. etc.

      S-a stins din viata la 8 iunie 1967 si este inmormantata la cimitirul eternitatea din Iasi. Tot la Iasi se afla Casa Memoriala Otilia Cazimir.

watch series