Izvorul vindecator

Format: 13x20 cm
ISBN: 978‑973-136-924
Status: in stoc

Izvorul vindecator

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 296

Ce e de făcut când în viaÈ›ă apare pe neaÈ™teptate un secret de familie? Îl accepÈ›i sau preferi să‑l ignori, spre a nu te face părtaÈ™ trecutului? De ce să‑ți complici existenÈ›a, când te poÈ›i mulÈ›umi cu un serviciu atrăgător È™i bunăstare materială? Poate oare cineva fugi de el însuÈ™i È™i de trecutul său, fie apropiat, fie mai îndepărtat?

În romanul Izvorul vindecător, autoarea Irina Bogdanova abordează o serie de probleme cu care ne confruntăm în viaÈ›a de zi cu zi, sugerând totodată posibile modalităÈ›i de rezolvare sau îndreptare, fără tendinÈ›a de a ne instrui cu orice preÈ›. Teme precum raportarea la locurile sfinÈ›ite prin rugăciune È™i prin jertfa celorlalÈ›i, rolul sacru al familiei în viaÈ›a copilului, deschiderea sufletului spre Dumnezeu într‑o din ce în ce mai ostilă lume, povestea unui izvor minunat, multă vreme socotit tămăduitor, care, deÈ™i îngropat sub un morman de gunoi, se va întoarce la lumină, ajung prilej de nedumeriri, dar È™i de reflecÈ›ie asupra bunătăÈ›ii, generozităÈ›ii, perseverenÈ›ei pe calea îngustă, dar dreaptă: 

 „Atunci când îi faci cuiva un bine, îi dăruieÈ™ti doar o mică parte din acel bine, iar restul È›i‑l faci È›ie însuÈ›i, pentru că tocmai sufletul tău devine mai luminos È™i mai curat.”

Pret: 35.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Titlul cărÈ›ii este "Psihoterapia ortodoxă" deoarece lucrarea de faÈ›ă prezintă învăÈ›ătura SfinÈ›ilor PărinÈ›i despre tămăduirea sufletului. Știu că termenul de psihoterapie este unul întrucâtva modern, fiind întrebuinÈ›at de mulÈ›i psihologi, psihoterapeuÈ›i È™i psihiatri pentru a exprima metoda pe care o aplică în tratarea nevroticilor. Întrucât, însă, mulÈ›i psihiatri nu cunosc învăÈ›ătura Bisericii sau nu vor să o folosească, iar antropologia lor este cu totul diferită de antropologia È™i soteriologia SfinÈ›ilor PărinÈ›i, deÈ™i am întrebuinÈ›at termenul psihoterapie, nu am expus È™i teoriile lor. AÈ™ fi putut cu uÈ™urinÈ›ă menÈ›iona È™i părerile pe care aceÈ™tia le împărtăÈ™esc cu privire la anumite teme, dintre care unele sunt în acord cu învăÈ›ătura SfinÈ›ilor PărinÈ›i, iar altele, cu totul contrare, urmând ca apoi să notez observaÈ›iile de rigoare, însă nu am voit acest lucru. Socotesc că este mai bine ca învăÈ›ătura Bisericii să se facă auzită prin glasul SfinÈ›ilor PărinÈ›i, fără amestecare. De aceea, am adăugat termenului psihoterapie epitetul ortodoxă, adică "Psihoterapia ortodoxă", pentru care o altă formulare posibilă ar fi "Calea tămăduirii ortodoxe".”

      „Se vorbeÈ™te mult astăzi despre problemele psihologice. După mine, aÈ™a‑numitele probleme psihologice sunt, îndeosebi, probleme legate de gânduri, de întunecarea minÈ›ii‑nous È™i de necurăÈ›ia inimii. Inima necurată, aÈ™a cum este descrisă de SfinÈ›ii PărinÈ›i, mintea întunecată, cufundată într‑un întuneric greu, È™i gândurile întinate sunt cele care dau naÈ™tere tuturor aÈ™a‑numitelor probleme psihologice. Când omul se tămăduieÈ™te lăuntric, când descoperă locul inimii, îÈ™i curăÈ›eÈ™te puterea noetică a sufletului È™i o slobozeÈ™te din robie pe cea raÈ›ională, nu are probleme psihologice sau, cel puÈ›in, dacă ele există, sunt abordate corect. TrăieÈ™te fericita È™i neclătinata pace a lui Hristos. Spunem acestea, desigur, păstrând rezervele legate de bolile somatice ale sistemului nervos, datorate oboselii, epuizării, slăbirii È™i uzurii trupului.”

      † Ierotheos, Mitropolit de Nafpaktos È™i Aghios Vlasios

watch series