Intalnirea mea cu Hristos - Departe de orient, aproape de adevar
Colectia: Alte carti
Autor:

Volumul de fata cuprinde marturii ale unor persoane care au avut curajul de a se apropia de Hristos si de Biserica dupa ce au fost atrase in mrejele spiritualitatii orientale. Marturia lui Claudiu Raducu este una dintre ele. 

Editura: Areopag
Format: 10x16 cm
ISBN: 978-606-92998-6-9
Numar de pagini: 96


Status: momentan indisponibil
Pret: 6.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Daca nu s-ar fi calugarit si nu s-ar fi pustnicit, autorul acestei carti ar fi ajuns cu siguranta un scriitor apreciat.  Este uimitor cum un om crescut la scoala violenta a artelor martiale, a muzicii rock, a springarilor are o sensibilitate dostoievskiana a inimii, care il ajuta sa ii portretizeze memorabil, cu har, pe "umilitii si obiditii" , pe "oamenii sarmani" violentati de mentalitatea capitalista si consumerista a Occidentului.  De neuitat raman in memoria cititorului chipul bunicii care a sadit in sufletelul nepotelului grauntele credintei, ramasitele satului tihnit de altadata, marile figuri ale duhovnicilor pe care i-a nascut monahismul romanesc, chipurile iconice ale sihastrilor nestiuti ai Romaniei.

      De la prima la ultima ei pagina este o carte animata de duhul pocaintei necurmate.  Citind-o, mi-am reamintit un lucru simplu, dar care prea des cade in uitare: a fi crestin ortodox inseamna a lupta pana la moarte cu patimile tale.  Nu e suficient, ba chiar este primejdios sa te conformezi unui standard exterior, sa iti contabilizezi faptele bune sau parutele tale fapte de lauda, sa iti adormi constiinta cu gandul ca ai indeplinit faptele credintei, ca ti-ai indeplinit datoria fata de Dumnezeu.  Formalismul si legalismul pandesc viata fiecaruia dintre noi.  Singurul reper in viata duhovniceasca ramane glasul constiintei proprii, sadite in noi de Ziditorul a toate.

    • Paradoxal, acest roman reuÈ™eÈ™te să dea mai multe sfaturi omului contemporan decât multe dintre vieÈ›ile sfinÈ›ilor cuvioÈ™i. Și aceasta pentru că eroul principal se loveÈ™te de problemele noastre, dar găseÈ™te alte soluÈ›ii, cu adevărat de Pateric, acolo unde noi ne-am mulÈ›umi cu jumătăÈ›i de măsură, cu atitudini fricoase. La sfârÈ™itul cărÈ›ii, cititorii rămân cu dorinÈ›a de a se întâlni în viaÈ›a de zi cu zi cu astfel de eroi, a căror nebunie pentru Hristos se manifestă tocmai prin normalitate (pentru că într-o lume întoarsă pe dos, cum e cea în care trăim noi, cea mai mare nebunie este să fii firesc, să fii normal).
      După cum putem citi în carte, "premizele simple ale întregii poveÈ™ti nepoveÈ™ti, dar de mulÈ›i, actualmente neacceptate, sau acceptate parÈ›ial, sunt că există Dumnezeu, È™i omul, È™i diavolul, È™i lumea.(...) AmbiÈ›ia (o vocabulă necreÈ™tină!) acestui proiect este de a împărÈ›i, cu oricine va avea răbdarea de a citi, măcar o fărâmă È™i măcar într-un mod palid, din marea frumuseÈ›e a unei astfel de lumi. De a aduce, adică, mai aproape de dumnevoastră, cititorii, atmosfera frumoasă È™i caldă a bucuriei de Dumnezeu, la fel de posibilă, actualmente, precum odinioară È™i precum de aici înainte. Aceasta nu este o lume ideală, È™i nici un univers ireal, iar cartea de faÈ›ă este, după cum s-a mai promunÈ›at deja, cu câteva rânduri mai sus, o poveste nepoveste, despre oameni ca toÈ›i oamenii, care au, însă, în ei, o comoară - credinÈ›a. Toate ideile, concepÈ›iile È™i reacÈ›iile sunt autentice, deÈ™i plasate într-un cadru lucrat scriitoriceÈ™te. Prin mijlocul cascadei de întâmplări (unele dure, sau aproape vulgare) È™i oameni (la fel), Binele învinge È™i este mereu cu cei care-L iubesc È™i Il urmează."

watch series