­­­Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti, vol. 1

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-630-346-035-2
Status: in stoc

­­­Dreapta credinta in scrierile Sfintilor Parinti, vol. 1

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 240

ediția a doua
Editura Sophia  /  Editura Siluana


Sfinții Theodor Studitul, Amfilohie de Iconium, Ioan Gură de Aur. Trei mari Părinți care au luptat. Au jertfit timp, sănătate, poziție socia­lă, ambiții și plăceri – lucruri care pe cei mai mulți dintre noi ne împing să pășim prin viață în continuare.
TOTUL PENTRU DREAPTA CREDINȚĂ
Pentru tine contează? Pentru ei conta. Au trăit și au murit cu crezul acesta. Citește ceea ce ei au scris cu dragoste și durere, ca să înțelegi de ce ar trebui să conteze și pentru tine. 
***
Să cercetăm Scripturile, fraţilor, ca să nu flămânzim de foa­­metea ucigătoare de suflet care va veni. Să cercetăm, ca să nu fim amăgiți şi purtaţi de orice vânt. De ace­ea zice Domnul către cei nepăsători: „Vă rătăciţi, ne­în­ţe­legând Scripturile” (Matei 22, 29). Căci de unde a venit foa­me­tea ce uci­de sufletul? Nu din necercetarea Scripturilor? 
O, de câte bu­nătăţi ne‑am lipsit lepădând dumnezeieştile Scrip­­turi! Căci poruncă a Stăpânului este. Cercetează cu os­­te­nea­lă, cer­cetează şi caută şi vei afla multă bogăţie ne­ase­­mă­nată şi co­moară ascunsă în ţarină; vei înţelege dum­ne­­ze­iasca Scrip­tu­ră. 
Cercetează, iubite, fie că eşti bo­gat sau sărac, fie rob, fie li­ber, fie bărbat, fie femeie. Cer­ce­taţi Scripturile, căci dum­ne­­ze­iasca Scriptură este că­mară a tot binele.
Sfântul Ioan Gură de Aur

Pret: 30.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • În cartea de faţă, Tatiana Şişova – cunoscută cititorilor români din cărţile Probleme şi dificultăţi în educarea co­piilor. Îndrumar pentru părinţi È™i Când copilul nu as­cultă, apărute la Editura Sophia – împreună cu prof. dr. Galina Kozlovskaia, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti ruşi în psihiatria pediatrică, abordează sub formă de dialoguri o serie întreagă de probleme psihice serioase, care afectează un număr considerabil de copii, de la autism şi hiperactivitate până la depresie sau alte dependenţe. 
      Această carte reprezintă o resursă unică, ce oferă, din perspectiva avizată a unor specialişti creştini în sănătate psihică, sfaturi fundamentate pentru cei care se confruntă cu probleme grave, dar mai ales pentru cei care doresc să le preîntâmpine È™i să-i ferească de ele, dacă este cu putinţă, pe cei dragi. 
       
      autismul • hiperactivitatea • depresia • nevrozele • narcomania • sinuciderea • dependenţele 
       
      Tatiana Şişova este psiholog, membru al Uniunii Scriitorilor Rusiei, autor a numeroase articole şi cărţi de psihologie şi pedagogie, poveşti şi piese de teatru pentru copii. 
       
      Prof. dr. Galina Kozlovskaia este p­sihiatru de copii cu o experienţă de câteva decenii. La ora actuală este şefa departamentului de patologie psihică a copilului mic din cadrul Centrului ştiinţific federal de sănătate psihică din Moscova. 

    • „Acesta este felul adevărat de a posti: nu da minţii ­hrana ­voluptăţii simţurilor; să nu uneltească înăuntrul tău boldul desfrânării; mintea să nu cunoască temniţa patimilor; fugi de în­so­È›irea cu cei întinaÈ›i. Prin acestea te vei face însemnat în faţa lui Dumnezeu; prin ele È›i se va aduce cununa dreptăţii.” 
      Sfântul Chiril al Alexandriei 
      * * * 
      Scrisorile pascale se disting, în ansamblul literaturii omiletice, ca un gen literar, prin excelenţă, alexandrin. Originea acestui gen se află în strânsă corelaÈ›ie cu datoria episcopului Alexandriei (instituită prin hotărârea Sinodului I Ecumenic) de a anunţa anual, oficial, data sărbătoririi Paştilor, pe care astronomii alexandrini o aflau în urma unor calcule astronomice complexe. 
      Sfântul Chiril (cca. 375/380-444) pare a nu se regăsi pe sine decât în răgazul oferit de alcătuirea acestor Scrisori pascale – cu prilejul cărora, prin arta sa literară unică, dezvoltă, într-un demers exegetic pe marginea citirilor liturgice veterotestamentare proprii perioadei Triodului, temeiurile adevăratei prăznuiri a Sfintelor PaÈ™ti prin nevoinÈ›ă, cumpătare È™i mai ales prin administrarea „medicamentului” postului, „maica a tot lucrul bun”, „duşmanul a tot păcatul”, aducătorul harului înfrumuseÈ›ării în Hristos a omului È™i, totodată, garantul împăcării cu Dumnezeu.

    • Se cade preotului să fie sfînt şi cu sufletul, şi cu trupul. Să fie stîlp de foc care să lumineze Biserica, adică norodul lui Dumnezeu, şi să fie mai curat decît razele soarelui, ca să nu‑l lase pustiu Duhul cel Sfînt. Preoţia se face pe pămînt, însă are rînduiala cetelor cereşti. Pentru că nu om, nici înger, nici altă putere zidită poate să o facă, ci singur Preasfîntul Duh săvîrşeşte Liturghia aceasta şi preotul face slujba îngerilor. Pentru aceasta se cade ca şi cel preoţit să pună în mintea lui, cînd face Liturghie, că stă cu îngerii în Cer înaintea lui Dumnezeu; deci se cade să fie curat ca şi îngerii. Oare nu ştiţi că nici un suflet omenesc n‑ar putea să rabde vreodată focul acela al Jertfei, dacă n‑ar fi mult ajutorul lui Dumnezeu? Căci, de va cunoaşte cineva în ce chip poate să se apropie de acea fericită şi prea‑curată fiinţă omul ce este încă învelit cu trup şi cu sînge, atunci va vedea bine cu cîtă cinste i‑a învrednicit pe preoţi darul Duhului Sfînt. Pentru că şi sfinţii şi purtătorii de Dumnezeu părinţi s‑au cucerit preoţiei – ca unei înalte, şi cereşti şi dumnezeieşti [vrednicii] – şi că de nevoie se cade şi se cuvine numai sfinţilor să o aibă. Deci, pentru aceasta, preotul care nu e sfînt să fugă de Liturghie, ca să nu ardă şi trupeşte, şi sufleteşte! Atîta este mai înaltă preoţia decît împărăţia cîtă osebire este între suflet şi trup. (Sfîntul Maxim Mărturisitorul) 
       
      Cuprinde: 34 de predici ale Sf. Ioan Gura de Aur si 11 cuvinte ale multor Sfinti si Dascali 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Preacurată și binecuvântată Născătoare de Dumnezeu, cu umilință vin și cad înaintea ta, căci, iată, sunt împovărat de mulțimea neputințelor și a întunecărilor mele de faptă și de gând. Nu mă trece cu vederea, ci, prin milostivirea și strălucirea ta de Maică și Fecioară, slobozește-mă din strânsoarea necredinței și a beznei sufletești. Fă-mă și pe mine să pricep noianul milei tale și neîncetata dragoste pe care o ai pentru întreaga fire omenească. Îmbrățișează-mă și pe mine cu dumnezeiasca ta smerenie, care nu se scârbește de nimeni, niciodată, oricât ar fi de îndepărtat de Dumnezeu și oricât de mult ar fi zăbovit întru faptele necredinței. 
      Ajută-ne tuturor să pricepem că nețărmurita ta dragoste pentru oameni este tăinuită și izvorâtă din dragostea ce I-o porți Fiului tău și Dumnezeului nostru. Tu ești cea care L-ai născut, tu ești cea care I-ai auzit cel dintâi scâncet, tu ești cea care I-ai văzut cel dintâi pas și tot tu ești cea care I-ai auzit cel dintâi cuvânt. Tu ești cea care L-ai hrănit la pieptul tău, tu ești cea care L-a îmbrăcat și tot tu ești cea care I-a pregătit în fiecare zi hrană. Tu ești cea care L-ai îmbrățișat așa cum nimeni altul nu o va putea face, căci îmbrățișarea ta nu era numai cea prin brațele trupului, ci s-a îndumnezeit prin îmbrățișarea Duhului, care a cuprins taina unirii firii omenești și a celei dumnezeiești întru Domnul Hristos, Fiul tău și Fiul Părintelui Ceresc. 
      De aceea, tu ești cea mai mare nădejde a firii omenești, iar Duhul Sfânt odihnește desăvârșit întru tine, pentru că nici un om, niciodată, nu va putea cuprinde în făptura sa măsura dragostei tale pentru Dumnezeu și Om. 
       
       
      Ediție îngrijită de L. S. Desartovici 
      Ilustrațiile și icoana reprodusă pe copertă: Călin Vădan

    • Prietenul nevăzut este o poveste emoționantă, ce urmărește viața unei orfane, Hilda Thorn –  o tânără cu o personalitate puter­nică și idealuri înal­te, care își dorește să trăiască o viață autentică, dedicată valorilor creș­tine. Crescută în monotonia unui internat londonez, viața ei ia o întor­sătură  neașteptată atunci când i se oferă șansa de a locui alături de familia tutorelui său. În noul cămin, Hilda va descoperi oameni foarte diferiți care vor avea o influență asupra creșterii ei spirituale și înțelegerii lumii.
      Pe parcursul romanului, ea întâmpină numeroase provocări care îi pun la încercare convingerile. Va fi nevoită să facă alegeri dificile între bunăstare și adevăr, între acceptarea socială și trăirea unei vieți conforme cu credința ei profundă. Prin încercări și izbânzi, credința neclintită a Hildei în Dumnezeu devine lumina ei călăuzitoare. Ea învață ce înseamnă să trăiești discret, să ai convingeri statornice, fără a te lăsa atras de superficialitatea și frivolitatea lumii. Prin perseverență și devotament, reușește să își găsească adevărata menire, devenind o sursă de inspirație pentru cei din jurul său.
      Descoperă și tu frumusețea acestui roman clasic al cunoscutei scriitoare Amy Le Feuvre și lasă-te inspirat de povestea de viață a Hildei Thorn în propria ta călătorie pe tărâmul credinței, în universul cunoașterii de sine!

      Cât de mult mi‑aș fi dorit să mă fi putut împăca cu toată lumea! 
      Oare îmi puteam hrăni și înviora sufletul în tăcere, chiar și în mijlocul râsetelor și discuțiilor din jurul meu? Doar aveam tot timpul alături de mine un Prieten nevăzut, în Care îmi căutam sprijinul și îndrumarea!
      Nu cred că cineva dintre voi știe ce înseamnă să‑ți dai seama că a fi credin­cios nu este ceva exterior, un lucru despre care auzim și citim, ci o realitate în su­fletul fiecăruia dintre noi. Ce înseamnă a trăi cu adevărat, nu doar a subzista; a fi în relație cu ce este frumos și înnobilează, a fi în legătură cu un Prie­ten adevărat, întru totul al tău, a Cărui iubire este un lucru diferit de orice altceva de pe pământ!

    • În cartea de faţă, Tatiana Şişova – cunoscută cititorilor români din cărţile Probleme şi dificultăţi în educarea co­piilor. Îndrumar pentru părinţi È™i Când copilul nu as­cultă, apărute la Editura Sophia – împreună cu prof. dr. Galina Kozlovskaia, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti ruşi în psihiatria pediatrică, abordează sub formă de dialoguri o serie întreagă de probleme psihice serioase, care afectează un număr considerabil de copii, de la autism şi hiperactivitate până la depresie sau alte dependenţe. 
      Această carte reprezintă o resursă unică, ce oferă, din perspectiva avizată a unor specialişti creştini în sănătate psihică, sfaturi fundamentate pentru cei care se confruntă cu probleme grave, dar mai ales pentru cei care doresc să le preîntâmpine È™i să-i ferească de ele, dacă este cu putinţă, pe cei dragi. 
       
      autismul • hiperactivitatea • depresia • nevrozele • narcomania • sinuciderea • dependenţele 
       
      Tatiana Şişova este psiholog, membru al Uniunii Scriitorilor Rusiei, autor a numeroase articole şi cărţi de psihologie şi pedagogie, poveşti şi piese de teatru pentru copii. 
       
      Prof. dr. Galina Kozlovskaia este p­sihiatru de copii cu o experienţă de câteva decenii. La ora actuală este şefa departamentului de patologie psihică a copilului mic din cadrul Centrului ştiinţific federal de sănătate psihică din Moscova. 

    • ediția a doua
      Editura Sophia  /  Editura Siluana


      Sfinții Theodor Studitul, Amfilohie de Iconium, Ioan Gură de Aur. Trei mari Părinți care au luptat. Au jertfit timp, sănătate, poziție socia­lă, ambiții și plăceri – lucruri care pe cei mai mulți dintre noi ne împing să pășim prin viață în continuare.
      TOTUL PENTRU DREAPTA CREDINȚĂ
      Pentru tine contează? Pentru ei conta. Au trăit și au murit cu crezul acesta. Citește ceea ce ei au scris cu dragoste și durere, ca să înțelegi de ce ar trebui să conteze și pentru tine. 
      ***
      Să cercetăm Scripturile, fraţilor, ca să nu flămânzim de foa­­metea ucigătoare de suflet care va veni. Să cercetăm, ca să nu fim amăgiți şi purtaţi de orice vânt. De ace­ea zice Domnul către cei nepăsători: „Vă rătăciţi, ne­în­ţe­legând Scripturile” (Matei 22, 29). Căci de unde a venit foa­me­tea ce uci­de sufletul? Nu din necercetarea Scripturilor? 
      O, de câte bu­nătăţi ne‑am lipsit lepădând dumnezeieştile Scrip­­turi! Căci poruncă a Stăpânului este. Cercetează cu os­­te­nea­lă, cer­cetează şi caută şi vei afla multă bogăţie ne­ase­­mă­nată şi co­moară ascunsă în ţarină; vei înţelege dum­ne­­ze­iasca Scrip­tu­ră. 
      Cercetează, iubite, fie că eşti bo­gat sau sărac, fie rob, fie li­ber, fie bărbat, fie femeie. Cer­ce­taţi Scripturile, căci dum­ne­­ze­iasca Scriptură este că­mară a tot binele.
      Sfântul Ioan Gură de Aur

watch series