Fericita Athanasia - ucenica Sfantului Serafim din Sarov

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-195-6
Status: in stoc

Fericita Athanasia - ucenica Sfantului Serafim din Sarov

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 136

ediția a treia

Din bogăţia cea gândită a Sfântului Serafim de Sarov, nu puţini moştenitori vrednici au primit talantul binecuvântării marelui Cuvios şi s-au umplut de Duhul Sfânt prin rugăciunile lui cele părinteşti. Între aceştia, Fericita stareţă Athanasia a strălucit cu blândeţea şi nerăutatea ei cea mai presus de fire, încălzind pustietatea codrilor ruseşti prin căldura unei inimi ce a iubit îngereşte pe Dumnezeu şi pe aproapele.

Greu încercată încă din anii copilăriei, om al durerilor şi obişnuită cu suferinţa, s-a priceput ca nimeni altcineva să şteargă, prin rugăciuni şi prin cuvântul de mângâiere, toată lacrima din ochii celor întristaţi.
Această carte, fereastră spre lumea de minuni a vieţii harice, te aşteaptă. În ea o să afli vindecare pentru sufletul tău rănit de grijile acestei vieţi şi de gândurile apăsătoare. Gustă, cititorule, şi vei vedea cât de minunat este Dumnezeu întru Sfinţii Lui!

Traducere din limba engleza de Constantin Fagetan

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Constantin Virgil Gheorghiu (1916‑1992) s‑a nascut în localitatea Razboieni, Neamt.  Studiaza filosofia si teologia la universitatile din Bucuresti si Heidelberg.  În anul 1940 primeste Premiul Regal de poezie pentru cartea Caligrafie pe zapada.  În 1942 este numit secretar de legatie la departamentul Relatii Culturale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. 
      Opunându‑se regimului comunist, în 1948 se stabileste în Franta.  Romanul sau "Ora 25" îl consacra definitiv în lumea libera, însa descoperirea unei opere aparute în timpul razboiului, favorabila redobândirii Basarabiei, îi va aduce o serie de atacuri violente în presa occidentala, autorul fiind acuzat, pe nedrept, de antisemitism.  Îsi explica atitudinea într‑un nou roman – "Omul care calatorea singur" –, dupa ce petrece un timp în America de Sud.  Pe data de 23 mai 1963, C.V. Gheorghiu a fost hirotonit preot al Bisericii Ortodoxe Române din Paris, în iunie 1966 fiind ridicat la rangul de iconom‑stavrofor.  Adevarata vocatie a lui C.V. Gheorghiu ramâne însa cea literara. 
      Daca "Ora 25", roman aparut imediat dupa cel de‑al Doilea Razboi Mondial, este vazuta ca una din cartile de prima marime ale secolului al XX‑lea, alaturi de "Minunata lume noua" de Aldous Huxley, "Procesul" lui Franz Kafka ori "1984" de George Orwell, "Casa de la Petrodava", opera a deplinei maturitati literare a autorului, este considerata de criticii mai noi o culme a genului, nedepasita pâna în prezent.  Formula literara experimentata de C.V. Gheorghiu în "Casa de la Petrodava" o vom regasi, ca una de succes, peste aproape doua decenii, în "Numele trandafirului", romanul semioticianului Umberto Eco. 

    • Autorul binecunoscutei istorisiri a lui Iannis cel nebun pentru Hristos ne înfăÈ›iÈ™ează cu măiestria sa literară un destin ce dovedeÈ™te că sfinÈ›enia vieÈ›ii nu este o utopie sau un vis irealizabil, ci, pentru creÈ™tinul ortodox conÈ™tient, însuÈ™i scopul vieÈ›ii. Mărturisirea lui Hristos în lumea con­temporană este singura cale care dă sens existenÈ›ei omeneÈ™ti, umplând-o de binecuvântare È™i mai ales de puterea de a învinge orice obstacol trupesc sau sufletesc. 
      Angela – o adevărată eroină a credinÈ›ei creÈ™tine – este o stewardesă care alege să înfrunte haosul pe care boala cancerului îl abate asupra vieÈ›ii într-un chip vrednic de chemarea pe care Hristos ne-o adresează tuturor. 
      *  *  *
      Când omul acceptă planul lui Dumnezeu, lăsându-le la o parte pe ale sale, atunci fiecare suferinÈ›ă e învinsă, fiecare boală – vindecată, întunericul – risipit de lumina Învierii Domnului nostru! Planul omenesc, dominat de interese personale È™i egoisme, conduce la necredinÈ›ă, distrugere È™i pierzare. Cu o exactitate matematică te împinge în iad! Dimpotrivă, planul lui Dumnezeu, oricât de greu ar fi de împlinit, te face părtaÈ™ vieÈ›ii în Hristos. Și în viaÈ›a lui Hristos, Golgota – înÈ›eleasă drept jertfă, iubire sublimă, suferinÈ›ă, boală cruntă, precum, de pildă, cancerul – se desăvârÈ™eÈ™te prin Înviere È™i viaÈ›ă veÈ™nică. 

watch series