Copilăria Părintelui Paisie

Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978-606-666-540-7
Status: in stoc

Copilăria Părintelui Paisie

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Doxologia
Numar de pagini: 96

 Era o toamnă plină de roade bogate şi proaspete. Câte o frunză veştedă pe ici pe colo anunţa dezvelirea copacilor ce avea să vină. Mă întrebam de ce merii au înflorit a doua oară? De ce florile nu se ofilesc şi ies ţanţoşe înaintea noastră, izvor de bucurie şi frumuseţe? De ce izvoarele şuşotesc ca şi cum ar fi în plină vară? Am pus pe seama bunicii, care se pregătea să intre în raiul ceresc şi care pe pământ trăit-a şi cultivat-a raiul pământesc, aducând slavă Domnului pentru toate, întru dobândirea vieţii de apoi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin.

     Înainte de a pleca, bunica ne-a strâns în jurul ei şi ne-a povestit un vis:

     – Dragii mei, zicea ea, am visat cum Măicuţa Domnului a intrat în casa mea, aici, în odaia cu icoanele din iconostasul nostru, căci mereu am dorit să am iconostas ca la biserică şi tot am adunat icoane la care m-am închinat alături de voi, dragii mei copii şi nepoţi. Deci, ţineţi minte că Măicuţa Domnului a...

Pret: 29.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Volumul cuprinde ultima serie de cuvântări È›inute de Mitropolitul Antonie în Londra, între 2001-2002. Aceste cuvântări pot fi văzute ca testamentul său duhovnicesc. În ele, el dă mărturie, prin propria experienÈ›ă, despre cât de important este ca omul să stea cu credinÈ›ă È™i sinceritate în faÈ›a lui Dumnezeu, fără să ne ascundem în spatele percepÈ›iei limitate pe care noi o avem faÈ›ă de El, faÈ›ă de lume È™i faÈ›ă de noi înÈ™ine.

      „Ce este credinÈ›a? Ce este neîncrederea? Ce este îndoiala? Poate să fie cineva un credincios sincer È™i onest È™i să pună la îndoială anumite lucruri? Poate cineva să pretindă că crede în Dumnezeu È™i să zică: „Nu Te înÈ›eleg”? Aceasta a spus-o Iov acum multe secole – nu chiar cu aceleaÈ™i cuvinte, dar, izbindu-se de problemele vieÈ›ii, L-a între-bat pe Dumnezeu. AceeaÈ™i întrebare a fost pusă acum nu mult timp de către StareÈ›ul Siluan, care s-a luptat paisprezece ani să dărâme zidul despărÈ›itor dintre el È™i Dumnezeu, iar la final, la capătul puterilor lui, când nu-È™i mai găsea calea, a zis: „Doamne, Tu nu poÈ›i fi înduplecat”. Iar în acel moment, ceva s-a rupt în el, o ultimă împotrivire, o ultimă speranÈ›ă umană, È™i a devenit conÈ™tient de prezenÈ›a lui Hristos.
      Când începem să punem la îndoială ceea ce părea simplu È™i clar în alte momente, nu facem un păcat. Chiar aÈ™ spune că este dreptul vostru; ba È™i mai mult, este datoria voastră. El vrea ca noi să înÈ›elegem, însă nu pretinde ca această înÈ›ele-gere să fie desăvârÈ™ită în orice moment al vieÈ›ii noastre. Dum-nezeu nu vrea să fie înconjurat de oameni creduli, ci de oameni care Îl cunosc îndeajuns cât să aibă încredere în El, în vremuri care le depăÈ™esc limitele cunoaÈ™terii lor”.
      citește mai putin ...
watch series