Viața Sfântului Constantin, primul împărat creștin și a mamei sale

Aceasta carte este dedicata tuturor adevaratilor crestini, in aceste vremuri de framantari duhovnicesti.

Editura: Renasterea
Format: 15.5x23 cm
ISBN: 978-606-607-074-4
Numar de pagini: 40


Status: in stoc
Pret: 4.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • ppspanCuvant de salut catre cititorul roman/spanbr /br /spanSemnul intrebarii din titlul incursiunii de fata in universul Bisericii Ortodoxe poate parea straniu intr-o publicatie in limba romana, intrucat a luat nastere intr-un context cultural si confesional in care Biserica Ortodoxa reprezinta o minoritate, pe cand Romania este o tara majoritar ortodoxa. Ontr-o societate confesional omogena, nu se pune intrebarea referitoare la identitatea apartenentei religioase. On mod obisnuit, comportamentul este ghidat de motoul: „este chiar asa si e bine asa”. Doar provocarea printr-o alta traditie suscita intrebarea despre modul specific al propriei traditii si despre valoarea identitatii personale. Aceasta provocare dialogica intr-o tara majoritar catolica si evanghelica cum este Republica Federala Germania, unde eu am petrecut marea parte a vietii mele precum si anii maturitatii, constituie orizontul duhovnicesc al reflectiilor mele despre lucrarile, activitatea si fiinta Bisericii Ortodoxe, al carei membru am devenit prin nasterea intr-o tara ortodoxa, anume in Grecia, unde, mai tarziu, am dedicat studiul meu teologiei ei si careia, in cele din urma, am putut sa-i slujesc in Apus. Emigrarea in tari vestice catolice si protestante a pus in contact credinciosii ortodocsi proveniti din diverse traditii cultural-nationale si a creat noi structuri de organizare. Experienta nu a fost lipsita de dificultati si conflicte. Aici se remarca filetismul, ponderea exagerata a nationalitatii in identitatea confesionala a Ortodoxiei, care reprezinta „calcaiul lui Ahile” al Bisericii Ortodoxe, cu toate ca in 1872 un „Mare si Sfant Sinod” in Constantinopol a condamnat „discriminarile etnice si certurile nationale, rivalitatile si discordia din cadrul Bisericii lui Hristos”. On acest context, devine finalmente evident ca in Biserica Ortodoxa exista o prapastie intre ecleziologie si realitatea ecleziala. O dovada la indemana este Sinodul din Creta din iunie 2016 a carui pregatire a luat un nou avant in anul 1961. On aceasta privinta, sectiunea cartii despre acest Sinod, nou adaugata in postfata cartii, ofera o examinare de perspectiva a Ortodoxiei, careia ii este dedicata cartea aceasta. Ca membru grec al unei Ortodoxii apusene de identitate rasariteana, afl ata in devenire, privesc spre ecumenicitatea Bisericii Ortodoxe, care isi actualizeaza catolicitatea in Bisericile sale locale, si ii salut calduros pe surorile si fratii mei romani, traitori in credinta Bisericii celei una, sfi nte, sobornicesti si apostolice, si ma bucur ca aceasta carte, scrisa intr-o limba in al carei spatiu Biserica Ortodoxa reprezinta o minoritate, devine accesibila in limba unei Biserici locale patriarhale ce reprezinta a doua mare putere in familia Biseric/spanspanbr //span/p/p
    • Sf. Siluan este relevat astăzi în mod deosebit pentru semnificația pe care învățătura sa o are pentru omul contemporan. Scrierile sale au fost puse la dispoziția lumii în momentul cel mai favorabil. El s-a născut în Rusia în 1866, a ajuns în Muntele Athos în 1892 și a intrat în Mănăstirea rusescă a Sfântului Pantelimon. A adormit în Domnul în 1939 și a fost canonizat ca sfânt în 1988. Scrierile sale au fost publicate pentru prima dată în 1952, în rusă, de către ucenicul său, Arhimandritul Sofronie.
      Studiul de față este o încercare de prezentare sistematică a învățăturii Sfântului Siluan Athonitul despre viața duhovnicească ortodoxă. Țelul este de a ilustra importanța acesteia pentru ziua de astăzi. Învățătura sa este pusă față în față cu scrierile Părinților Bisericii, evidențiindu-se bazele sale în izvoarele patristice tradiționale, precum și prezentând caracteristicile originale ale acesteia. Se acordă o atenție deosebită învățăturii sale despre dobândirea harului Sfântului Duh, războiul duhovnicesc, semnificația suferinței, smerenia, iubirea pentru întreaga lume și rugăciunea pentru mântuirea întregii zidiri.


      Harry Boosalis e doctor în Teologie al Universității din Tesalonic, Grecia. El predă Teologie dogmatică la Seminarul Ortodox Sf. Tihon din South Canaan, Pennsylvania.

watch series