Doctorul de povesti. Cele mai frumoase povesti (editia a doua)

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9678-08-4
Status: in stoc

Doctorul de povesti. Cele mai frumoase povesti (editia a doua)

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 112

Poveștile sănătoase sunt prăjiturile care înfrumusețează copilăria, cele care oferă copiilor lecții de viață, cele care te ajută să înțelegi mai bine lupta dintre bine și rău. Sunt cele care te transformă într-un mic erou, sau într-o mică eroină, gata să pornești în marea aventură a salvării celor aflați în tot felul de pericole. 
Poveștile bolnave... sunt de mai multe feluri. Unele au doar mici răcelli, care trec fără tratament . Altele au boli mai grave, altele și mai grave. Adică, trebuie operate. Unele sunt atât de bolnave  încât nici operația nu le mai poate ajuta.
Ideal ar fi ca toate poveștile să fie ca niște prăjituri, ideal ar fi ca adulții să fie foarte atenți ce cărți le cumpără copiilor sau nepoților lor, și  la copii să nu ajungă decât povești sănătoase.

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Jocul familiei / jocul parohiei
      Un adevăr elementar: mulți dintre părinții și bunicii creștini au simțit lipsa unor jocuri educative care să conțină elemente creștin-ortodoxe. Jocul Athos. Muntele eroilor vine să umple un gol.

      Sfântul Munte Athos este Grădina Maicii Domnului. Athosul este un munte special. Este muntele în care au trăit cei mai mulți eroi adevărați, muntele în care au trăit cei mai mulți sfinți. Prin intermediul jocului Athos. Muntele eroilor, cei care îl joacă – fie că sunt copii, tineri sau adulți – pot afla diferite lucruri despre viața creștină. Jocul acesta nu este doar o cateheză despre sfinții sau mănăstirile de la Sfântul Munte Athos, ci pune în valoare multe alte elemente legate de sărbători, de rugăciune, icoane etc. Dar în același timp conține și o mulțime de cărți de joc cu întrebări legate de cele mai frumoase amintiri legate de familie, de prieteni, de locuri văzute sau de cărți citite etc.

      „Cum? Se pot învăța lucruri serioase jucându-te?” Bineînțeles! Jocul este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care poți învăța.

      Acest joc a fost creat cu binecuvântarea și sub îndrumarea unor părinți de la Sfântul Munte Athos. Cel mai important sprijin pentru realizarea lui a venit de la un mare duhovnic român, părintele Iulian de la Schitul Prodromu (1926 - †2023).

      Există două feluri de eroi – eroi reali și eroi imaginari. Copiii și tinerii de astăzi sunt fascinați de eroii imaginari – între care binecunoscutele personaje din universul Marvel sau cele din universul DC Comics se află pe podium. Numai că acești supereroi, prin fascinația pe care o exercită în mințile tinere, pun în paranteză faptul că, de-a lungul istoriei creștine, au trăit o mulțime de supereroi adevărați. Oameni care au biruit legile fizicii, care cu adevărat au mers pe apă, care au vindecat bolnavi, ba chiar au înviat morți. Adică au arătat că puterea lor biruie moartea, pentru că este puterea lui Hristos, Cel care a înviat din morți, „cu moartea pe moarte călcând”. Acești oameni au făcut o mulțime de minuni. Ei sunt sfinții, adevărații supereroi, care, spre deosebire de cei imaginari, au marea calitate că sunt ființe reale, care vor să ne ajute, să ne ocrotească. Asta nu pot face nici supereroii de la Marvel și nici alți supereroi îndrăgiți din filme sau desene animate.

      Totuși, jocul poate fi jucat și de către cei pentru care viața creștină nu prezintă, deocamdată, interes. Aceștia pot răspunde la întrebările aflate pe cărțile de joc cu litere. Există și o variantă de joc din care elementul religios lipsește aproape în totalitate. Mai mult, pe spatele tablei jocului Athos. Muntele eroilor există o altă versiune a jocului, Drumul spre Athon. Tabla respectivă poate fi folosită și pentru alte variante de joc, adresate celor care nu sunt interesați de întrebările și răspunsurile legate de viața spirituală.

Carti scrise de acelasi autor

    • Părintele Constantin Sârbu este cunoscut în È›ară È™i în străinătate. Sunt creÈ™tini de-ai noÈ™tri care l-au cunoscut È™i se roagă lui, alÈ›ii care nu l-au cunoscut È™i se roagă dânsului. Și eu am o rugăciune zilnică pentru ambii părinÈ›i, pentru părintele Constantin Sârbu È™i pentru părintele Constantin Voicescu, cel care i-a urmat la acest sfânt alter. Îi simt ca sfinÈ›i, deoparece au pătimit prin închisori în mod nedrept, au fost lăsaÈ›i fără familii, pe drumuri, È™i au avut o slujire desăvârÈ™ită pentru biserică È™i pentru neam. (...)
      Salutăm cu încredere frăÈ›ească apariÈ›ia acestei noi cărÈ›i editate de domnul danion Vasile, care dă mărturie deplină pentru slujirea martirică a acestui mare părinte mărturisitor È™i sfânt, Constantin Sârbu, de la Biserica SapienÈ›ei. Este încă un episod livresc foarte lăudabil, care zideÈ™te conÈ™tiinÈ›e, uneÈ™te suflete È™i aduce în faÈ›a credincioÈ™ilor istoria martirică excepÈ›ională a unor preoÈ›i de mare vrednicie È™i sfinÈ›enie a neamului nostru românesc.
      Părintele Marin Cojoc

      Părintele Constantin Sârbu, după ani de zile de chinuri È™i pătimiri în temniÈ›ele È™i lagărele comuniste, a primit moarte mucenicească pentru că a refuzat propunerea securităÈ›ii de a turna ceea ce afla la spovedanie. Moartea sa a fost neconvenÈ›ională - în urma unei operaÈ›ii aranjate să îi aducă sfârÈ™itul.
      Venind la spital să îl împărtăÈ™ească cu Sfintele Taine, părintele Ilarion Argatu a văzut în jurul capului său lumina sfinÈ›eniei È™i a exclamat: Cunună de martir!. Un martir cu sfinte moaÈ™te, f[c[tor de minuni ]nc[ din timpul vieÈ›ii...
      Editorul 

watch series