Epistola catre Tit a Sfantului Apostol Pavel

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-989-058-5
Status: in stoc

Epistola catre Tit a Sfantului Apostol Pavel

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreiana
Numar de pagini: 222


Abordarea Părintelui Mihai Petian descifrează atent cuprinsul și înțelesurile textului paulin, punând în lumină diferitele învățături și îndemnuri ale Apostolului neamurilor, mereu însă și într-o perspectivă actualizatoare, cu referire la situația Bisericii, preoți și credincioși, la cunoașterea, trăirea și mărturisirea credinței celei adevărate și mântuitoare.

Pr. Prof. Vasile Mihoc

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Părintele Profesor BraniÈ™te a fost È™i un model de vestitor al Evangheliei lui Hristos, prin cuvânt È™i pilda vieÈ›ii sale. Cuvântul lui Dumnezeu era tâlcuit cu multă forÈ›ă, izvorâtă din aceeaÈ™i sursă, Sfânta Liturghie. Cuvântarea sa captiva nu numai prin erudiÈ›ie È™i simplitate, ci È™i prin autenticitatea ei, exprimată de viaÈ›a liturgică È™i duhovnicească a celui care transmitea vestea cea bună sufletelor însetate de mântuire.
      Cu aceleaÈ™i expresii calde, dulci È™i melodioase, ca un literat întru cele duhovniceÈ™ti, predica în biserică È™i la catedră, încât o oră de curs se consuma ca o rugăciune binefăcătoare.
      ViaÈ›a sa întreagă i-a fost o permanentă Liturghie, o continuă legătură cu Cerul, aducând lui Dumnezeu ca ofrandă toate darurile sale de care a fost învrednicit, pentru a se împărtăÈ™i de harul iubirii divine. Ne-a lăsat nouă, spre contemplare È™i împropriere, studii È™i experineÈ›e liturgice, teologice È™i duhovniceÈ™ti. Toate au avut aceeaÈ™i sursă - Sfânta Liturghie.
      Rugăm pe Bunul È™i Milostivul Dumnezeu să-i dăruiască odihnă veÈ™nică, săvârÈ™ind È™i în ceruri, împreună cu cetele ăngereÈ™ti, slujba divină studiată, explicată, săvârÈ™ită È™i trăită de dânsul aici pe pământ, Sfânta Liturghie.

      Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

    • Sfântul Duh, coborându-Se asupra lui Iisus Hristos la Iordan, a desăvârÈ™it în mod solemn consacrarea Sa mesianică: "Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea cuvântului" (Troparul Bobotezei). Aceasta, Mântuitorul o va trăi deplin la ieÈ™irea din botezul morÈ›ii Sale, adică la învierea Sa din morÈ›i. Descrierea botezului din Iordan are deci un caracter pascal. Iisus face o experinÈ›ă pascală prin acceptarea acestui ritual al apei. Din aceasta rezultă strânsa legătură a ritualului baptismal creÈ™tin cu moartea È™i învierea Domnului, evenimente care constituie temeiuri ale acestui ritual.

      În acelaÈ™i timp, pogorârea Duhului Sfânt peste Mântuitorul, în IOrdan, constituie o preînchipuire a Cincizecimii, care va inaugura botezul "cu apă È™i Duh"; acest act anticipează puterea mântuitoare È™i creatoare a lui Hristos Cel preamărit. Opera mesianică reia È™i desăvârÈ™eÈ™te opera creaÈ›iei. AÈ™a precum la creaÈ›ie "Duhul lui Dumnezeu Se purta deasupra apelor" (Facere I, 2), tot aÈ™a, la inaugurarea noii creaÈ›ii, Duhul, în chip de porumbel, Se poartă deasupra apelor Iordanului, făcând ca acestea să-È™i recapete sfinÈ›enia. Întreaga eficienÈ›ă înnoitoare a Botezului creÈ™tin este astfel anticipată în actul botezării Mântuitorului.

      Dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului

    • Prodigioasa activitate È™tiinÈ›ifică a Pr. Prof. dr. Ene BraniÈ™te s-a desfăÈ™urat în toate cele trei domenii ale disciplinelor catedrei pe care o onora: Liturgică, Pastorală È™i Artă creÈ™tină, la care s-a adăugat È™i deosebita lucrare omiletică È™i catehetică. În volumul 4 al integralei am grupat mai întâi studiile sale de Teologie Pastorală, urmate de panegirice, predici la praznice È™i duminici, predici tematice, studii omiletice È™i diverse cuvântări. Această lucrarea teologică È™i È™tiinÈ›ifică am prefaÈ›at-o cu formula liturgică a îmbrăcării felonului: << PreoÈ›ii Tăi, Doamne, se vor îmbrăca întru dreptate...>>.
      Părintele Profesor, pentru a defini È™i explica pe deplin lucrarea liturgică È™i sacramentală a Bisericii, a legat-o È™i a întregit-o cu activitatea pastoral-misionară a acesteia. De aceea, studiile de Teologie Pastorală, care formează prima parte a prezentului volum, urmăresc trei probleme centrale:
      a) preotul ca persoană liturgică, cu o chemare sau vocaÈ›ie specială, instituită prin hirotonie È™i trimisă spre împlinirea misiunii sfinte, având o viaÈ›ă morală pilduitoare È™i plină de virtuÈ›i, ca păstor È™i om;
      b) preoÈ›ia ca instituÈ›ie divină, legată direct de slujirea arhierească a Mântuitorului Hristos, ca o profundă argumentare biblică È™i cu o misiune mântuitoare de împlinit, în Biserică È™i societate, prin rolul ei sacramental sau sfinÈ›itor;
      c) mijloacele È™i metodele pastorale necesare conducerii credincioÈ™ilor pe calea mântuirii.
      ImportanÈ›a slujurii preoÈ›eÈ™ti este întărită prin mulÈ›imea virtuÈ›ilor necesare unui preot È™i prin viaÈ›a sa lăuntrică sau duhovnicească, îmbunătăÈ›ită continuu prin rugăciune, reculegere, spovedanie, împărtăÈ™anie, precum È™i prin lecturi biblice È™i duhovniceÈ™ti.
      Aflându-ne la finalizarea celor patru volume care reunesc opera integrală, culeasă din diferite publicaÈ›ii, a mentorului È™i Părintelui nostru Ene BraniÈ™te, considerăm că ne-am împlinit doar o datorie de suflet, aducându-i astfel cuvenitul omagiu, în numele tuturor ucenicilor săi, dar È™i preÈ›uirea Bisericii noastre, pe care a expimat-o Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, la comemorarea a 100 de ani de la naÈ™terea marelui teolog.
      Prin această restituire oferim posterităÈ›ii posibilitatea redescoperirii personalităÈ›ii acestui mare profesor de Teologie, care a ilustrat în perioada cea mai grea a secolului al XX-lea Liturgica, Pastorala È™i Arta creÈ™tină românească.

      Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și MItropolitul Ardealului

watch series