Viata noastra dupa moarte

Format: 10*14.5
ISBN: 978-973-97746-1-1
Status: in stoc

Viata noastra dupa moarte

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agapis
Numar de pagini: 128

Moartea este consecința păcatului, pedeapsa lui Dumenzeu împotriva neascultării primilor oameni. Ori în ce zi veți mânca din el, cu moarte veți muri (Fac. 2, 17). Primul om creat de Dumnezeu după chipul È™i asemănarea Lui era perfect È™i nemuritor È™i ca dovadă a perfecțiunii lui, este, că Dumnezeu nu i-a dat nici o lege de urmat, aÈ™a cum avem noi azi, ci doar os ingură poruncă. Primul om constituie un tot perfect armonios, o îmbinare desăvârÈ™ită între trup È™i suflet, ambele nemuritoare, nu exista nici o contradicție între ele.
 

Pret: 4.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    •  Sfantul Gherasim din Kefalonia (1506-1579) are doua zile de praznuire in timpul anului bisericesc: 16 august si 20 octombrie. Acesta face parte din familia de nobili bizantini, Notara. Bunicul sau, Luca Notara, a fost ultimul prim ministru al Imperiului Bizantin.Sfantul Gherasim s-a nascut in anul 1508 in satul Trikkala din Peloponez. De tanar a fost calugarit in insula Zakintos, ulterior primind Schima Mare in Muntele Athos. A mers la Ierusalim unde a stat timp de 12 ani. In acest timp a fost hirotonit diacon si preot de catre Patriarhul Gherman. Va petrece apoi o vreme in Creta si Zakyntos, iar in 1555 a soseste in Kefalonia ( insula in sud vestul Greciei, in Marea Ionica, nu departe de tarm).Primii cinci ani i-a petrecut intr-o pestera din regiunea Lassi. In anul 1560, Cuviosul Gherasim s-a mutat in Omala, o regiune centrala a Kefaloniei, unde a restaurat o veche biserica inchinata Adormirii Maicii Domnului si a infiintat o manastire de maici pe care a numit-o „Noul Ierusalim”. Manastirea pe care a intemeiat-o avea un important rol social, purtand de grija celor saraci. In scurt timp, aceasta a devenit un important centru de caritate.Sfantul Gherasim s-a invrednicit de la Dumnezeu de multe daruri, ajungand vestit pentru vindecarile trupesti si sufletesti pe care le savarsea, si mai ales pentru puterea de a alunga duhurile necurate. Sfantul Gherasim cunoscandu-si dinainte sfarsitul vietii pamantesti s-a mutat la Domnul pe 15 august 1579.Dupa moartea sa, trupul a fost de doua ori inhumat si deshumat intact, ceea ce a si condus la canonizarea oficiala din partea Bisericii.In ziua de 20 octombrie 1581, odata cu deschidere mormantului sau, sfintele sale moaste si vesmintele erau intregi, iar mormantul raspandea buna mireasma. Moastele Sfantului Gherasim se gasesc intr-o racla din sticla si argint, in manastire, fiind plasata langa mormantul sfantului.

    • Lucrarea de față este rodul muncii din cei doi ani de master la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași. Ea constituie un material inedit pentru că abordează în mod exhaustiv iconografia școlii rusești vechi și moderne. Ne-am axat în principal pe pictura lui Rubliov și pe reprezentărilor îngerilor în lucrările sale, dar am încercat să facem și legătura pentru documentare la Igorovka, Sankt Petersburg sau în Ucraina.      Mulțumesc bunule Dumnezeu pentru că m-a învrednicit și mi-a dat puterea și curajul de a finaliza acest program de studii de master, prin elaborarea și susținerea lucrării de disertație.     Mulțumesc doamnei conferențiar univ. dr. Georgeta Merișor Dominte, coordonatorul acestei lucrări, pentru înțelegerea, sfatul și sprijinul acordat pentru realizarea acestei lucrări.     Mulțumesc Înaltpeasfințitului Părinte Meletie, Arhiepiscopul Cernăuțiului și Bucovinei, Înalpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, Preacucernicului Părinte Protopop Vasile Covalciuc din Raionul Storojineț, Preacuvioasei Maicii Starețe Suzana, de la Mănăstirea Leorda, Raionul Storojineț, Ucraina, Preacucernicului diacon Vasile Demciuc, Preacucernicului părinte Ciobanu Claudiu și doamnei preotese Ciobanu Raluca-Georgeta, domnului Costaș Nicolae și doamnei Petronela Barb. De asemenea, alese mulțumiri aduc doamnei Ursu Sveltana pentru traducerea unor texte și maicii starețe Alexandra de la Odessa și doamnelor Ilona și Irina pentru materialului documentar.     Aduc alese mulțumiri și recunoștință părinților, familiei mele și oamenilor de suflet pe care i-am întâlnit de-a lungul acestui an de cercetare și tuturor celor care au fost alături de mine și au răspuns prompt, cu sau fără timp, la cererea mea de ajutoare.     Lucrarea poate fi un material de cercetare util studenților pentru aprofundarea studierii iconografiei rusești.                                         

watch series