Printul fericit

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8271-27-9
Status: in stoc

Printul fericit

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 96

"Printul fericit" da titlul unei lucrari deosebite a lui Oscar Wilde, renumit scriitor si dramaturg englez. Alaturi de celelalte patru povestiri, "Privighetoarea si Trandafirul""Uriasul egoist", "Prieten devotat" si "Remarcabila racheta", s-a alcatuit o scriere remarcabila care, prin continutul ei, aduce în prim-plan opinia autorului despre viata si, în general, despre societatea în care a trait. 

Personajele sunt inspirate din realitate, dar sunt transpuse în imaginea unor reprezentanti ai regnului animal si al celui vegetal. Randunelul îsi sacrifica viata pentru a-i ajuta pe cei sarmani, în timp ce municipalitatea era nepasatoare, Privighetoarea îsi da sangele pentru a crea un trandafir rosu, în timp ce domnisoara careia îi era destinat îl dispretuieste din trufie s.a.m.d. 

O carte destinata copiilor, ca lectura literara, dar care poate fi citita si de catre adulti, cu acelasi interes.

Conform programei scolare in vigoare.

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Grigore Băjenaru (1907-1986), prozator, fiul Anei (n. Grigoriade) si al lui Ion Popescu-Băjenaru (institutor, publicist si autor de manuale scolare). Viitorul scriitor încheie cursul primar la o scoală din Bucu­resti, frecventează apoi Liceul „Gh. Lazăr“, luând bacalaureatul în 1926. Licentiat în filosofie si litere. Sustine doctoratul în 1938. Debutează ca autor de basme; publică si snoave, amintiri, povesti, versuri în diferite reviste atractive pentru cei mici.

                                                                      *

      „Povestitor «născut» [...], cultivă dezinvolt un aliaj de haz destins, bo­nom, vervă surâzătoare ori ironie subversivă, iar ca revers, un gen de evocare agreabil, ce-i va atrage cititori fideli. Cartea care îi aduce recunoasterea e „Cismigiu et comp.“, o odisee de licean simpatic, sturlubatic premiant, aplaudat ori, după caz, temut de rivalii «lăzăristi», ire­zistibil umorist si mim.  Amestec de lirism si de umor, de stil co­locvial si anecdotică spumoasă, romanul din 1942, un best-seller pentru câteva promotii de adolescenti postbelici, a continuat  să fie editat (1946, 1947 s.u.)...

      Trecerea timpului pune surdina, atenuand din exuberantele comice, in «Buna dimineata, baieti!» (1972), unde disputa ingenua clasa-catedra e ecou tarziu din «Cismigiu et comp.» (Academia Română, Dictionarul general al Literaturii Române)

watch series