Ion

Format: 13x20 cm
ISBN: 978*-606-8271-70-
Status: in stoc

Ion

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 480

„Într-o icoană complexă, vie, fără exuberantă, bogată in amănunte de observatie, interesantă prin linia ei generală, domnul Liviu Rebreanu ne-a infătisat, cu primul său roman «Ion», viata românească a Ardealului."

(Tudor Vianu)


„Cel mai important capitol al operei lui Liviu Rebreanu este cel care dezvolta romanul. Liviu Rebreanu a dat literaturii nationale romanul in adevaratul sens al cuvantului. Primul sau roman, «Ion», din 1920, aduce in centru, ca un bloc de granit, figura taranului român, prin intermediul personajului principal. Actiunea se desfasoara pe doua planuri, si anume: in mediul taranilor si in mediul intelectualitatii rurale, reprezentata de familia invatatorului Herdelea si a preotului Belciug. Prin aceste planuri se releva o lume, cu framantarile, cu dramele, cu aspiratiile sale. Conditia personajului principal, Ion, este cea istorica a taranului lipsit de pamant. Dorinta de a-si depasi conditia este caracteristica, de asemenea, sufletului taranului nostru.

Zvârcolirea traversează intreaga operă epică si putem afirma fără greseală, că este romanul unei patimi."

(Prof. Victor Drujinin - „Istoria Literaturii nationale pentru invatamantul preuniversitar", Editura Andreas)

Pret: 21.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Ceea ce până nu demult era aproape de neconceput a devenit normă în lumea contemporană. Nimic nu poate schimba însă cuvintele Mântuitorului despre aceea că „nici porţile iadului nu vor birui” Biserica pe care El a zidit-o. Înseamnă că noi avem până la sfârşitul veacurilor o cetate de refugiu, un bastion care nu va fi biruit de nici un fel de duşman. O parte a Bisericii mari este şi Biserica cea mică, pe care noi trebuie să o zidim în cadrul familiei noastre, în cadrul relaţiilor noastre cu aproapele, căci avem făgăduinţa Domnului că „acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor” (Matei 18, 20). Iar dacă în mijlocul acestor doi sau trei este Hristos, atunci nici familia, care se zideşte ca fiind o mică Biserică, nu poate fi biruită de porţile iadului, fiind ultimul nostru bastion. 
      Această carte abordează probleme legate de căsătorie, relaţiile cu copiii, cu apropiaţii şi rudele, chestiuni ridicate de tinerii enoriaşi ai capelei Sfânta Tatiana din cadrul Universităţii de Stat din Moscova. Aceste probleme au fost discutate cu parohul capelei studenţeşti, părintele Maxim Kozlov, absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul respectivei Universităţi şi doctor în teologie. 

      Traducere din limba rusa de Eugeniu Rogoti 
      Foto coperta: Cristina Ionescu-Berechet
       

Volume apartinand de la aceeasi editura

watch series