Fram, ursul polar

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-765-000-6
Status: in stoc

Fram, ursul polar

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 224

"Fram ursul polar" este povestea unui pui de urs, luat de oameni din mediul sau natural si adus la circ. Intr-un timp scurt, el castiga inima spectatorilor cu numerele sale de acrobatie. La un moment dat, nu mai face fata spectacolului si este trimis, prin bunavointa directorului de circ, in locurile natale. La Polul Nord nu se poate adapta, deoarece nu era obisnuit cu vanatoarea si, fiind prietenos cu animalele, nu ar fi ucis pentru a trai. Petrece un timp in frig, in viscol si in gheturi, dar intelege ca nu poate trai decat alaturi de oameni si alege sa se intoarca printre ei.

Cititorii, fie ei copii, adolescenti sau adulti, il vor aprecia pe acest erou de poveste, de la care au ce invata.

contine ilustratiile originale, de N.N. Tonitza

Pret: 14.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aleksei Nikolaevici Tolstoi a fost un scriitor rus care a abordat multe genuri, dar care s-a specializat în literatura SF si romane istorice. În 1936 a scris o adaptare a faimoasei povesti italiene "Pinocchio", reintitulata"Aventurile lui Buratino sau Cheita de Aur". Personajul principal al povestirii, Buratino, a devenit rapid foarte popular printre cetatenii sovietici de toate vârstele. Tolstoi a scris mai multe carti pentru copii, prima fiind"Copilaria lui Nikita", o descriere a primilor ani ai fiului sau. 


      S-a nascut în Nicolaevsk (astazi Pugaciov), Regiunea Saratov în familia unuia dintre membrii saraciti ai familiei contilor Tolstoi. Tatal lui, contele Nicolai Aleksandrovici Tolstoi, era un husar pensionat si proprietar de pamânturi; mama sa, Aleksandra Leonievna Bostrom (nascuta Turghenieva, cunoscuta si cu numele Aleksandra Tolstoi) era scriitoare de literatura pentru copii.

      Tolstoi a publicat doua romane foarte lungi, "Petru Întâiul"(1929-45), în care a încercat sa faca o legatura între politica lui Petru cel Mare si cea a lui Stalin, si "Calvarul (Drumul catre Golgota)" (1922-41), în care descria evenimente din perioada 1914 - 1919, inclusiv din razboiul civil. Este autorul mai multor piese de teatru.

      Aleksei Tolstoi este considerat ca fiind autorul unora dintre primele si cele mai bune povestiri stiintifico-fantastice în limba rusa. Romanele "Aelita" (1923) despre o calatorie spre Marte si Hiperboloidul inginerului Garin (1927) s-au bucurat de popularitate imensa, primul dintre ele fiind ecranizat în 1924. Mai multe filme facute în Uniunea Sovietica se bazeaza pe romane scrise de Tolstoi.

      Conform programei scolare a Ministerului Educatiei

    • „Indragostit de faptele marete ale trecutului si de farmecul personajelor care le-a savârsit, autorul dezveleste, rând pe rând, chipuri marete ale zamislitorilor, fauritorilor si aparatorilor acestui neam, ale datatorilor de legi si datini, începând cu Traian-Fat-Frumos si Decebal-zmeul-Codrilor si continuând cu Atila-cel-Sângeros, cu Ionita-cel-Frumos, cu descalecatorii Negru-Voda din Fagaras si Dragos-Soarele- Maramuresului. Nu uita nici pe Vlaicu Voda si Bogdan Batrânul, pe Mircea si Alexandru cel Bun, pe Iancu Voda Ungureanu si nici pe Vlad Tepes, razbunatorul tuturor strâmbatatlor...

      Domnul Florian Cristescu, binecuvântatul redactor al «Fluierasului», a îmbogatit literatura populara româneasca printr-o foarte pretioasa si folositoare carte, care nu ar trebui sa lipseasca din mâna niciunui carturar român. Ea face cinste autorului deopotriva cu celelalte publicatii ale sale, pretioase si meritorii, care toate, împreuna, îi asigura un loc de cinste în literatura noastra, asezându-l în rândul celor mai de seama povestitori pentru copii si pentru popor.“  (Acad. Prof. Ion Nistor).

       

      *    *    *

       

      „Povestea neamului nostru scrisa pe întelesul tuturor (1920-1929), istorisire retiparita în multe editii si încununata cu lauri academici, preamareste virtutile moldovenilor si muntenilor, ca si ispravile de neasemuita vitejie ale atâtor voievozi întelepti si evlaviosi. Florian Cristescu tinde sa sadeasca în sufletul copiilor sentimentul iubirii de tara. Caldura si naturaletea spunerii, maniera familiala colocviala sunt argumente captatorii ale acestor evocari la gura sobei. “ (D.G.L.R., Academia Româna)

watch series