Sfantul Gavriil Georgianul cel nebun pentru Hristos - Viata si acatistul

Format: 10x15 cm
ISBN: 978-606-8970-07-3
Status: in stoc

Sfantul Gavriil Georgianul cel nebun pentru Hristos - Viata si acatistul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Iona
Numar de pagini: 140

Cea mai completă și mai detaliată ediție a vieții Sfântului Gavriil Georgianul, cel nebun-pentru-Hristos, care cuprinde:
 -  testamentul
 -  învățături
 -  mărturii
 -  minuni
 - un acatist descriptiv care prezintă lămurit devenirea lui precum și cele mai cunoscute harisme cu care poate mijloci la Dumnezeu pentru credincioși
 -  fotografii de epocă inedite

Sfântul Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul s-a născut în 1929 în Tbilisi, în toiul prigonirii credinței din Georgia sovietică. Încă din copilărie, a fost înzestrat cu o credință neclintită și a fost hărăzit cu rare daruri dumnezeiești. În anul 1955, a luat schima monahală cu numele Sfântului Gavriil Athonitul.

 În timpul paradei de 1 mai din anul 1965, a dat foc uriașului portret al lui Lenin expus în piața centrală din Tbilisi. Scos abia viu din mâinile mulțimii furibunde, a fost arestat de KGB pentru activități antisovietice, judecat, declarat bolnav psihic și închis sub tratament forțat într-un spital de psihiatrie.

După eliberare a fost prigonit de regimul comunist și a continuat pentru el mucenicia fără de sânge a credinței. Prefăcându-se nebun, propovăduia pe străzi pocăința și credința cea adevărată în mijlocul apostaziei generale, suferind adânc pentru poporul și patria sa.
Spre sfârșitul vieții s-a putut retrage la Mănăstirea Samtavro a Sfintei Nino din Mțheta, în care s-a săvârșit în pace, după o îndelungată suferință, pe 2 noiembrie 1995. A fost proslăvit între sfinți în anul 2012, moaștele sale și mormântul său fiind izvor nesecat de nenumărate și mari minuni.

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

watch series