Retete de post sanatoase si usor de pregatit

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-962-4
Status: in stoc

Retete de post sanatoase si usor de pregatit

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 206

În ultimii ani, interesul oamenilor pentru o ali­men­tație cât mai sănătoasă, cu ingrediente naturale È™i variate, este tot mai mare. Foarte multe studii È™tiințifice în domeniul nutriției confirmă beneficiile aduse de o dietă bogată în legume, fructe, condimente È™i grăsimi vegetale, care nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică.
Întrucât pe piața românească sunt astăzi ­disponibile ­numeroase ingrediente necunoscute bucă­tă­riei tra­di­țio­nale cu care am fost obiÈ™nuiți, ne‑am gân­dit să venim în întâmpinarea cititorilor alcătuind această carte în care tra­di­ționalul È™i modernul să se îmbine, propunând rețete uÈ™or de preparat, savuroase È™i hrănitoare. De la salate cu ingrediente proaspete È™i combinații ingenioase la feluri principale consistente È™i deserturi, veți găsi opțiuni care nu numai că hrănesc corpul, dar È™i descoperă plăcerea gătitului sănătos.
Să nu uităm că postul de mâncare trebuie însoţit de îndepărtarea de orice păcat, de rugăciune şi milostenie. 
Să nu uităm că a lua masa în familie este un moment de întâlnire în care Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru cele primite È™i binecuvântate de El, iar printr‑o mâncare gustoasă È™i sănătoasă ne exprimăm dragostea È™i afecțiunea pentru ceilalți.

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Dacă în vremurile noastre – vremuri de sărăcie, de foamete şi de întunecare duhovnicească – mai sunt monahi ce au cât de cât dreaptă socotinţă duhovnicească adevărată, ei sunt aceia, foarte puţini la număr, care, fiind luminaţi cu rugăciunea minţii, şi‑au cunoscut amănunţit patimile, au cunoscut amănunţit lucrările duhurilor viclene şi, în fine, lucrarea Dumnezeiescului Duh, care începe prin revărsarea în sufletul omenesc a sfinţitei păci celei în Hristos – iar cine nu şi‑a văzut, în lumina rugăciunii minţii, patimile sale, cine n‑a cunoscut lucrările duhurilor necurate şi n‑a gustat din pacea lui Hristos, care adună laolaltă mintea, sufletul şi trupul, acela nici nu are idee despre dreapta socotinţă duhovnicească, chiar dacă, amăgit de slava deşartă, i se pare că o are... 
      Vrei să simţi uşurare de patimile care te luptă? Vrei să afli umilinţă în chilia ta, umilinţă fără de care gândul, răpit de vântul sălbatic ca o corabie fără ancoră, goneşte pe valurile închipuirii şi este aruncat în adâncul trândăvirii? Vrei să vezi lumină din Lumină? Vrei să guşti dragoste care iese din Dragoste şi duce la Dragostea veşnică? Ia gândul tău şi aruncă‑l la picioarele fraţilor şi surorilor, fără să faci deosebire între răi şi buni; spune‑i gândului tău şi repetă‑i cât mai des, ca din gând să se nască şi simţământul: „Aceştia sunt nişte îngeri ai lui Dumnezeu, numai eu mă asemăn diavolului prin păcat şi întunecare”. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Volumul de faÈ›ă, al doilea în seria „Formarea teologiei creÈ™tine”, îÈ™i propune prezentarea perioadei foarte complexe a secolului al IV‑lea.
      Sunt analizate contro­versele din această peri­oadă, dezbaterile iniÈ›iale prilejuite de Sinodul de la Niceea, cercetându‑se din perspectivă istorică nu­me­roasele sinoade reunite din 318 până în 382 spre lămurirea unor teme esenÈ›iale pentru viaÈ›a bi­­sericească, precum „Teologia trinitară”, „În­tru­pa­­­rea” È™i, nu în ultimul rând, „Ortodoxia – dreapta credinÈ›ă”.
      Prin aprofundarea credinÈ›ei niceene È™i studierea gândirii teologice a secolului al IV‑lea, această mo­nografie nu poate decât să evidenÈ›ieze contribuÈ›ia teologică a acelor per­sonalităÈ›i, rănite de dorul dum­nezeiesc, care au pregătit calea pentru sinoadele de la Niceea È™i Con­stan­tinopol (SfinÈ›ii Atanasie al Alexandriei, Vasile cel Mare, Grigorie Te­o­logul È™i Grigorie de Nyssa), autorii singurei opere în măsură să ne ofere contextul potrivit pentru a in­terpreta È™i înÈ›elege pe deplin „gramatica scrip­tu­ristică a revelaÈ›iei puterii lui Dumnezeu” È™i însuÈ™i Simbolul de credinţă, formulat de aceste sinoade È™i păstrat în Biserica Ortodoxă până astăzi în forma sa autentică.

    • Toţi sunt de acord că dragostea este valoarea supremă a vieţii noastre. Ca atare, este foarte important s-o abordăm într-un mod matur, să înţelegem cât de mult ţine de noi pregătirea pentru dragoste, s-o recunoaştem atunci când vine şi s-o păzim de toate primejdiile. 
      Cartea de faţă este menită tocmai să vă ajute în această privinţă. Dragostea este o minune, este o taină care nu se dezvăluie până la capăt – şi totuşi, ne vom strădui, pe cât stă în puterile omeneşti, să găsim răspunsul la întrebarea: „Ce este dragostea şi prin ce se deosebeşte ea de replicile ei false – patima, dependenţa?” Ne vom strădui să descoperim legile vieţii dragostei, să descoperim ce ajută venirea ei şi din ce pricină moare ea. Împreună cu duhovnici, cu psihologi şi cu oameni de alte profesii în a căror viaţă am văzut dragoste autentică, vom vorbi pe cât se va putea de profund, însă de o manieră simplă şi accesibilă, despre un lucru pe care în vremea noastră puţini îl ştiu: ce reprezintă de fapt familia şi care este rostul ei autentic, căci tocmai familia este locul unde poate fi atinsă culmea iubirii adevărate. 
      Dacă veţi citi la vreme această carte şi vă veţi înarma cu lucrurile aflate din ea, veţi putea – dacă veţi dori – să evitaţi multe greşeli dureroase, şi viitoarea voastră familie va avea mult mai multe şanse de a rămâne întreagă şi fericită, de a fi loc unde trăieşte Dragostea. 
      Ar fi bine ca fiecare pereche proaspăt căsătorită să primească în dar o asemenea carte, dacă nu a apucat s-o citească mai înainte. Credem că dezastruoasa statistică a divorţurilor, familiilor incomplete şi copiilor nefericiţi s-ar schimba în bine. Deocamdată, acestea sunt numai vise – însă puteţi, dacă aceas­tă carte vă va plăcea, să cumpăraţi câteva exemplare şi să le dăruiţi tinerilor apropiaţi care vor să-şi întemeieze o familie sau care s-au căsătorit nu demult. (Dmitry Semenik)

watch series