Sfantul Nectarie din Eghina: viata, acatistul, paraclisul

Format: 11*16
ISBN: 978-973-136-433-9
Status: in stoc

Sfantul Nectarie din Eghina: viata, acatistul, paraclisul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 120

 

Ascultând glasul Sfântului care în anii cei mai de pe urmă a revărsat belÈ™ug de tămăduiri, vindecare È™i curăÈ›ire, învăÈ›ăm că „Cea mai de seamă lucrare a omului este rugăciunea”. 
Rugăciunea este È™tiinÈ›ă È™i artă mai presus de toate È™tiinÈ›ele È™i artele. Este maica virtuÈ›ilor, unirea minÈ›ii cu Dumnezeu, împăcarea lumii cu Creatorul ei; rugăciunea e hrana îngerilor È™i desfătarea veacului viitor; numai prin rugăciune ne izbăvim de ispite, numai prin ea primim răspuns de la Dumnezeu. 
Și pentru că suntem nevrednici să-Èši vorbim nemijlocit Èšie, Împăratul slavei, alergăm la Ocrotitorul nostru, Cuvio­sul Nectarie, pentru ca să primeÈ™ti, Preasfinte Stăpâne, mijlocirile È™i rugăciunile sale pentru noi, nevrednicii robii Tăi.

Pret: 6.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „În toată viaţa mea, în aproape 40 de ani de cronică literară şi de prezentare de carte, eu o aşa carte nu am întâlnit [...]. O carte absolut specială, singulară. Orice ziarist normal care se respectă ar începe, în funcţie de talentul şi ziarul la care lucrează, cu o serie de epitete maxime şi superlative absolute de genul: cutremurător, amuţitor, ameţitor, tulburător, zăpăcitor. Eu am preferat epitetul pilduitor. Este o carte atât de umană, plină de suferinţă şi bucurie, extaz şi agonie, cum nu am mai întâlnit în literatura şi memorialistica noastră.”
      Dan C. Mihăilescu, critic literar (lansare Librăria Sophia, 16 mai 2014)

      „Titlul volumului este amăgitor. Te face să crezi că È›ii în mâini o carte despre cancer şi, când colo, cartea este, de fapt, o poveste de iubire. Crezi că vei citi o carte despre moarte şi la sfârşit constaÈ›i că ai aflat, în sfârşit, ce este învierea. Este un roman de dragoste trepidant, crud, în care viaÈ›a îşi atinge propriile limite şi i se dezvăluie cititorului în toată nuditatea ei.”
      Ciprian Voicilă, scriitor şi cercetător la Muzeul Ţăranului Român

      „În aceşti 14 ani am prezentat aproape patru mii de cărţi, niciodată însă nu am avut parte de o asemenea carte, cu asemenea scene de literatură pură, de o rară umanitate, scene de o carnalitate umană fără seamăn în literatura noastră. [...] O astfel de carte care te îngenunche m‑a facut praf, pur şi simplu m‑a umilit în cel mai înalt grad. Să rămâi interzis în faţa acestui curaj uluitor şi nebun de a‑ţi pune viaţa pe foaie. Cartea începe cu o scenă înfiorătoare unică în literatura noastră, nu spun în alte părţi, într‑adevăr unică în literatura noastră.”
      Dan C. Mihăilescu, „Omul care aduce cartea”, 27.06.2014

      Mioara Grigore, autoarea cărţii Cancerul, dragostea mea, a fost premiată cu diploma de onoare „Maria Brâncoveanu” de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

watch series