Sfantul Nectarie din Eghina: viata, acatistul, paraclisul

Format: 11*16
ISBN: 978-973-136-433-9
Status: in stoc

Sfantul Nectarie din Eghina: viata, acatistul, paraclisul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 120

 

Ascultând glasul Sfântului care în anii cei mai de pe urmă a revărsat belÈ™ug de tămăduiri, vindecare È™i curăÈ›ire, învăÈ›ăm că „Cea mai de seamă lucrare a omului este rugăciunea”. 
Rugăciunea este È™tiinÈ›ă È™i artă mai presus de toate È™tiinÈ›ele È™i artele. Este maica virtuÈ›ilor, unirea minÈ›ii cu Dumnezeu, împăcarea lumii cu Creatorul ei; rugăciunea e hrana îngerilor È™i desfătarea veacului viitor; numai prin rugăciune ne izbăvim de ispite, numai prin ea primim răspuns de la Dumnezeu. 
Și pentru că suntem nevrednici să-Èši vorbim nemijlocit Èšie, Împăratul slavei, alergăm la Ocrotitorul nostru, Cuvio­sul Nectarie, pentru ca să primeÈ™ti, Preasfinte Stăpâne, mijlocirile È™i rugăciunile sale pentru noi, nevrednicii robii Tăi.

Pret: 6.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Traducere din limba greaca de Parascheva Grigoriu

      Omul creat după chipul lui Dumnezeu este în aşa fel plăsmuit încât, în calitatea lui de fiinţă inteligentă şi de sine stătătoare, să Îl închipuie pe Dumnezeu pe pământ, să facă voia Lui care este scrisă în inimă şi să-şi facă din această lege voie proprie. Scopul plăsmuirii lui era acela ca făptura să îşi (re)cunoască Ziditorul. A fost făcută aşadar, ca să (re)cunoască pe Făcătorul şi Creatorul ei. A fost plăsmuită ca să fie înălţată la Dumnezeu. A fost plăsmuită spre a da slavă lui Dumnezeu. A fost plăsmuită pentru ca făptura zidită să laude întru cunoştinţă pe dumnezeiescul ei creator. Aşadar, independenţa lui, inteligenţa şi libertatea morală i s-au dat ca să împlinească marea raţiune a existenţei sale, marea lui misiune, aceea de a uni pământul şi cerul, de a nu înclina nici la dreapta, nici la stânga, ci să umble în calea cea dreaptă, făcând numai binele, cel înscris în inima lui, ceea ce şi el doreşte prin tendinţa natural sădită în el, fiindcă altminteri, abătându-se de la menirea lui, devine neliber şi se aseamănă „dobitoacelor celor fără de minte”. Omul este liber din punct de vedere moral cât timp nu cade din bine şi în măsura în care îşi identifică voinţa lui cu voinţa dumnezeiască, dar de îndată ce se abate de la calea dreaptă devine neliber moral, iar libertatea lui este falsă, şi starea lui căzută este dovada falsei lui libertăţi. (Sfântul Nectarie de Eghina)

watch series