Colindul vietii mele

Format: 10.5*16.5 cm
ISBN: 978-606-8451-84-8
Status: momentan indisponibil

Colindul vietii mele

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 112

Acestă carte prezintă viaţa Înaltpreasfinţitului Justinian Chira, povestită de el însuşi. Este viaţa unui ierarh care s-a dăruit pe sine slujirii lui Hristos, un ierarh model, iubit şi de preoţi şi de oamenii din popor. Şi-a dorit ca titlul acestei cărţi să fie Hristos Se naşte, bucuraţi-vă

Pret: 7.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Părintele Constantin Sârbu este cunoscut în È›ară È™i în străinătate. Sunt creÈ™tini de-ai noÈ™tri care l-au cunoscut È™i se roagă lui, alÈ›ii care nu l-au cunoscut È™i se roagă dânsului. Și eu am o rugăciune zilnică pentru ambii părinÈ›i, pentru părintele Constantin Sârbu È™i pentru părintele Constantin Voicescu, cel care i-a urmat la acest sfânt alter. Îi simt ca sfinÈ›i, deoparece au pătimit prin închisori în mod nedrept, au fost lăsaÈ›i fără familii, pe drumuri, È™i au avut o slujire desăvârÈ™ită pentru biserică È™i pentru neam. (...)
      Salutăm cu încredere frăÈ›ească apariÈ›ia acestei noi cărÈ›i editate de domnul danion Vasile, care dă mărturie deplină pentru slujirea martirică a acestui mare părinte mărturisitor È™i sfânt, Constantin Sârbu, de la Biserica SapienÈ›ei. Este încă un episod livresc foarte lăudabil, care zideÈ™te conÈ™tiinÈ›e, uneÈ™te suflete È™i aduce în faÈ›a credincioÈ™ilor istoria martirică excepÈ›ională a unor preoÈ›i de mare vrednicie È™i sfinÈ›enie a neamului nostru românesc.
      Părintele Marin Cojoc

      Părintele Constantin Sârbu, după ani de zile de chinuri È™i pătimiri în temniÈ›ele È™i lagărele comuniste, a primit moarte mucenicească pentru că a refuzat propunerea securităÈ›ii de a turna ceea ce afla la spovedanie. Moartea sa a fost neconvenÈ›ională - în urma unei operaÈ›ii aranjate să îi aducă sfârÈ™itul.
      Venind la spital să îl împărtăÈ™ească cu Sfintele Taine, părintele Ilarion Argatu a văzut în jurul capului său lumina sfinÈ›eniei È™i a exclamat: Cunună de martir!. Un martir cu sfinte moaÈ™te, f[c[tor de minuni ]nc[ din timpul vieÈ›ii...
      Editorul 

    • Paradoxal, acest roman reuÈ™eÈ™te să dea mai multe sfaturi omului contemporan decât multe dintre vieÈ›ile sfinÈ›ilor cuvioÈ™i. Și aceasta pentru că eroul principal se loveÈ™te de problemele noastre, dar găseÈ™te alte soluÈ›ii, cu adevărat de Pateric, acolo unde noi ne-am mulÈ›umi cu jumătăÈ›i de măsură, cu atitudini fricoase. La sfârÈ™itul cărÈ›ii, cititorii rămân cu dorinÈ›a de a se întâlni în viaÈ›a de zi cu zi cu astfel de eroi, a căror nebunie pentru Hristos se manifestă tocmai prin normalitate (pentru că într-o lume întoarsă pe dos, cum e cea în care trăim noi, cea mai mare nebunie este să fii firesc, să fii normal).
      După cum putem citi în carte, "premizele simple ale întregii poveÈ™ti nepoveÈ™ti, dar de mulÈ›i, actualmente neacceptate, sau acceptate parÈ›ial, sunt că există Dumnezeu, È™i omul, È™i diavolul, È™i lumea.(...) AmbiÈ›ia (o vocabulă necreÈ™tină!) acestui proiect este de a împărÈ›i, cu oricine va avea răbdarea de a citi, măcar o fărâmă È™i măcar într-un mod palid, din marea frumuseÈ›e a unei astfel de lumi. De a aduce, adică, mai aproape de dumnevoastră, cititorii, atmosfera frumoasă È™i caldă a bucuriei de Dumnezeu, la fel de posibilă, actualmente, precum odinioară È™i precum de aici înainte. Aceasta nu este o lume ideală, È™i nici un univers ireal, iar cartea de faÈ›ă este, după cum s-a mai promunÈ›at deja, cu câteva rânduri mai sus, o poveste nepoveste, despre oameni ca toÈ›i oamenii, care au, însă, în ei, o comoară - credinÈ›a. Toate ideile, concepÈ›iile È™i reacÈ›iile sunt autentice, deÈ™i plasate într-un cadru lucrat scriitoriceÈ™te. Prin mijlocul cascadei de întâmplări (unele dure, sau aproape vulgare) È™i oameni (la fel), Binele învinge È™i este mereu cu cei care-L iubesc È™i Il urmează."

    • Părintele Damschin Christensen scria: „Ceea ce m-a surprins cel mai mult la părintele Serafim a fost faptul că în faÈ›a mea se afla un om care se jertfea pe deplin pentru Dumnezeu, pentru Adevăr. Nu era vreun profesor universitar ce primea un salariu confortabil pentru a fi un răspânditor al cunoaÈ™terii, nici nu era vreun conducător religios ce tânjea să-i fie aÈ™ezate la picioare putere, influenÈ›ă sau măcar un vas cu fructe, precum făceau maeÈ™trii spirituali care aveau, pe atunci, discipoli prin zonă. El nu trăia în religie pentru avantajele pe care le-ar fi putut obÈ›ine de acolo; nu căuta un sprijin, nici să se bucure de o viaÈ›ă spirituală. Era doar un călugăr simplu, ce căuta Adevărul mai presus de toate”.
      Scrisorile părintelui Serafim Rose către Alexie Young conÈ›in răspunsuri la multe dintre problemele cu care se confruntă un creÈ™tin ortodox la începutul urcuÈ™ului duhovnicesc. Multe dintre scrisori ating probleme contemporane, lăsând impresia că au fost scrise chiar în zilele noastre.
      Citind aceste scrisori putem înÈ›elege diferenÈ›a dintre autorul lor, un părinte care s-a nevoit să meargă pe urmele SfinÈ›ilor PărinÈ›i, È™i teologii contemporani care propovăduiesc o ortodoxie după înÈ›elepciunea acestui veac. Și putem alege cui vrem să urmăm, în cunoÈ™tinÈ›ă de cauză...

watch series