Nu-ti fie frica! Alunga fricile care-ti stapanesc viata!

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-529-2
Status: in stoc

Nu-ti fie frica! Alunga fricile care-ti stapanesc viata!

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 118

Frica are cu sine pedeapsa, insa iubirea desavarsita alunga frica (I Ioan 4, 18). Asadar sa nu ne temem de nimeni si sa-L iubim pe Unul, Iisus Hristos, si atunci toate cele din jurul si din launtrul nostru vor deveni rai.
 
De asemenea, sa nu uitam ca lucrul de care ne e frica il indumnezeim si ne inchinam la el. Cu toate acestea, exista si dulcea si mantuitoarea frica de Dumnezeu. Cum psalmodiem in Acatiste? "Catre Acela sa alergam cu frica… strigand Aliluia”.
 
Dar frica de Dumnezeu este bine-dorita si datatoare de viata, pe cand frica ce vine de la diavol este iad. Cel mai mare chin al celor din iad nu va fi atat singuratatea, cat frica. De aceea sfantul iubirii, Ioan Teologul, spune ca "frica are cu sine pedeapsa”.
 
Cand o faptura se teme se inrobeste, isi pierde demnitatea, cinstea si sacralitatea. Iar daca se instapaneste o frica, atunci este incorporata, dobandeste tron si isi face imparatie in sufletul omului si dupa aceea e foarte greu de indepartat.

Traducere din limba greaca de Cristian Spatarelu.

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Teologia Sfântului Grigorie Palama este teologia Bisericii Ortodoxe. El nu a introdus un nou sistem de învăÈ›ătură È™i cunoaÈ™tere a lui Dumnezeu, ci a trăit, după care a exprimat ceea ce a întâlnit în Biserică È™i în Sfântul Munte, trăind ascetic viaÈ›a în Hristos.
      Se È™tie că teologia ortodoxă este empirică. Asta înseamnă că SfinÈ›ii PărinÈ›i au teologhisit nu prin speculaÈ›ii È™i filosofie, ci prin intermediul experienÈ›ei È™i al RevelaÈ›iei. Dumnezeu a descoperit adevărul Său ProfeÈ›ilor, Apostolilor È™i sfinÈ›ilor, iar aceÈ™tia au povăÈ›uit poporul
      Domnului cu ajutorul acestei descoperiri. Sfântul Grigorie Teologul spune că sfinÈ›ii teologhisesc asemenea pescarilor, nu aristotelic, adică teologhisesc precum Apostolii, nu în felul în care a făcut-o Aristotel, prin imaginaÈ›ie È™i speculaÈ›ie.
      Tocmai acest lucru îl întâlnim È™i la Sfântul Grigorie Palama. Sursa teologiei sale a fost RevelaÈ›ia lui Dumnezeu.

      Prin urmare, teologia Sfântului Grigorie Palama este teologia Bisericii, a ProfeÈ›ilor, a Apostolilor È™i a sfinÈ›ilor, este teologia empirică, teologia Luminii È™i a RevelaÈ›iei. Aflându-ne pe acest făgaÈ™, putem spune că era teologia aghiorită. PoziÈ›iile sale teologice È™i modul în care le-a expus trebuie văzute din această perspectivă, adică din perspectiva monahului aghiorit isihast.

watch series