Educatia de la traditional la digital

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-136-901-3
Status: momentan indisponibil

Educatia de la traditional la digital

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 192

Într‑o lume tot mai agitată È™i mai scindată, preo­cupările privind educația copiilor s‑au intensificat. Atât în România, cât È™i în alte țări, se pune tot mai des întrebarea: „pentru ce viitor ne educăm copiii?” Pentru creÈ™tini, răspunsul la această întrebare ar trebui să fie mai limpede din perspectiva învățăturilor Sfinților Părinți. 
Acesta este È™i mesajul cărții de față: de a ne orien­ta către finalitățile morale È™i duhovniceÈ™ti, iar celelalte vor urma în mod firesc È™i ziditor.
Autorul ne oferă o perspectivă echilibrată asu­­pra tehnologiei văzute în contextul zilelor noas­tre, evidențiind însă È™i riscurile acesteia. Să evi­tăm, aÈ™adar, tehnofobia, păÈ™ind cu răb­da­re È™i cu­raj către ziua de mâine în lumina învăță­turilor creÈ™tine. Astfel, putem ridica educația la treapta de artă, dobândind mai târziu recunoÈ™tință din par­tea copiilor, dar È™i mijlocire pentru propria noas­tră mântuire.

Pret: 25.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Dacă în vremurile noastre – vremuri de sărăcie, de foamete şi de întunecare duhovnicească – mai sunt monahi ce au cât de cât dreaptă socotinţă duhovnicească adevărată, ei sunt aceia, foarte puţini la număr, care, fiind luminaţi cu rugăciunea minţii, şi‑au cunoscut amănunţit patimile, au cunoscut amănunţit lucrările duhurilor viclene şi, în fine, lucrarea Dumnezeiescului Duh, care începe prin revărsarea în sufletul omenesc a sfinţitei păci celei în Hristos – iar cine nu şi‑a văzut, în lumina rugăciunii minţii, patimile sale, cine n‑a cunoscut lucrările duhurilor necurate şi n‑a gustat din pacea lui Hristos, care adună laolaltă mintea, sufletul şi trupul, acela nici nu are idee despre dreapta socotinţă duhovnicească, chiar dacă, amăgit de slava deşartă, i se pare că o are... 
      Vrei să simţi uşurare de patimile care te luptă? Vrei să afli umilinţă în chilia ta, umilinţă fără de care gândul, răpit de vântul sălbatic ca o corabie fără ancoră, goneşte pe valurile închipuirii şi este aruncat în adâncul trândăvirii? Vrei să vezi lumină din Lumină? Vrei să guşti dragoste care iese din Dragoste şi duce la Dragostea veşnică? Ia gândul tău şi aruncă‑l la picioarele fraţilor şi surorilor, fără să faci deosebire între răi şi buni; spune‑i gândului tău şi repetă‑i cât mai des, ca din gând să se nască şi simţământul: „Aceştia sunt nişte îngeri ai lui Dumnezeu, numai eu mă asemăn diavolului prin păcat şi întunecare”. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Rugăciunea este convorbirea cea mai intimă a sufletului cu Dumnezeu. Pulsul vieţii duhovniceşti a omului se află tăinuit în tânguirile, sus­pinele, cererile şi slavosloviile acesteia, în mărturisirile şi în revărsările ei de mulţumire adusă Domnului. Prin rugăciune, omul intră în părtăşie cu Dumnezeu – iar aceasta nu doar în fiecare zi, ci şi în fiecare clipă –, cerându‑I ajutor binecuvântat atât în nevoile trupeşti, cât şi în cele duhovniceşti.

      După cuvintele Sfântului Isaac Sirul, „rugăciunea este adăpost al celor ce caută ajutor, izvor al mântuirii, comoară a nădejdii, liman izbăvitor de furtuni, lumină a celor care se află în întuneric, sprijin al celor neputincioşi, apărătoare la vreme de ispită, săgeată împotriva vrăj­maşilor demoni”. Cine ar putea să ­descrie însă cel mai bine rugăciunea, dacă nu acela care a cunoscut‑o îndeaproape? Şi cine a cunoscut‑o mai temeinic decât cel care se roagă cu adevărat? Căci rugă­ciunea nu este un act exterior, ce ar putea fi descris doar pe baza observaÈ›iilor din afară, fiind trăire tăinuită în adâncul inimii omeneşti – iar inima este ceva nespus de adânc (v. Psalmi 63, 7).

      Părtăşie adevărată cu Dumnezeu au avut sfinţii. Inimile lor s‑au topit în cele mai aprinse rugăciuni. Ei au ştiut cum trebuie să grăim cu Dumnezeu şi au scris cele mai bune îndrumări pentru rugători. De la ei ne‑au rămas şi cele mai frumoase modele de rugăciuni ortodoxe pentru felurite situaţii de viaţă – pe care şi noi putem, în chip minunat, să le folosim astăzi în rugăciunea noastră.

      Cartea de faÈ›ă – ce expune experienÈ›a de rugăciune autentică a Bi­sericii Ortodoxe –, aparÈ›inând celui mai de seamă teolog bulgar con­temporan, arhimandritul Serafim Alexiev (binecunoscut cititorilor români din mai multe scrieri tălmăcite la noi în ultimele două decenii), poate fi socotită, pe drept cuvânt, un preÈ›ios îndrumar de rugăciune pentru tot creştinul.

    • În ultimii ani, interesul oamenilor pentru o ali­men­taÈ›ie cât mai sănătoasă, cu ingrediente naturale È™i variate, este tot mai mare. Foarte multe studii È™tiinÈ›ifice în domeniul nutriÈ›iei confirmă beneficiile aduse de o dietă bogată în legume, fructe, condimente È™i grăsimi vegetale, care nu ar trebui să lipsească din alimentaÈ›ia zilnică.
      Întrucât pe piaÈ›a românească sunt astăzi ­disponibile ­numeroase ingrediente necunoscute bucă­tă­riei tra­di­È›io­nale cu care am fost obiÈ™nuiÈ›i, ne‑am gân­dit să venim în întâmpinarea cititorilor alcătuind această carte în care tra­di­È›ionalul È™i modernul să se îmbine, propunând reÈ›ete uÈ™or de preparat, savuroase È™i hrănitoare. De la salate cu ingrediente proaspete È™i combinaÈ›ii ingenioase la feluri principale consistente È™i deserturi, veÈ›i găsi opÈ›iuni care nu numai că hrănesc corpul, dar È™i descoperă plăcerea gătitului sănătos.
      Să nu uităm că postul de mâncare trebuie însoţit de îndepărtarea de orice păcat, de rugăciune şi milostenie. 
      Să nu uităm că a lua masa în familie este un moment de întâlnire în care Îi mulÈ›umim lui Dumnezeu pentru cele primite È™i binecuvântate de El, iar printr‑o mâncare gustoasă È™i sănătoasă ne exprimăm dragostea È™i afecÈ›iunea pentru ceilalÈ›i.

watch series