Parintele Arsenie Boca in arhivele securitatii. Anchetele, canalul si persecutia. Vol. II

Format: 17x24.5 cm
ISBN: 978-973-1941-18-9
Status: in stoc

Parintele Arsenie Boca in arhivele securitatii. Anchetele, canalul si persecutia. Vol. II

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agnos
Numar de pagini: 704

Cel de-al doilea volum al trilogiei Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității. Opis de documente se pliază pe perioada cea mai tumultoasă a Sfântului Ardealului, È™i anume pe cea în care Părintele Arsenie e vremelnic statornicit la Prislop (1948-1959), de unde va È™i începe cumplitul calvar al detențiilor.
De altfel, perioada aceasta e È™i cea mai sârguincios urmărită de organele de securitate, dosarele personale însumând sute de pagini È™i implicând un aparat opresiv uman È™i logistic impresionant.
În acest sens, am redat sistematic, integral, È™i de această dată, documentele aflate în arhiva Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) referitoare la această perioadă, optând pentru o structură cronologică a derulării evenimentelor È™i a reflectării lor în monitorizarea obiectivului în discuție.
Totodată, am inserat È™i o serie de date calchiate pe aceeaÈ™i perioadă, aflate în dosarele personale de Securitate ale altor personaje care, într-un fel sau altul, au interacționat cu Părintele Arsenie Boca È™i ale caror mărturii au valoare de document.

Pret: 50.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Părintele Constantin Necula e un traducător al adevărurilor ultime care, odată descoperit, nu se mai lasă expropriat. Cu un limbaj deconceptualizat de truisme teologice sau formulări standardizate dogmatic, cuvântul său îşi face loc, de ani buni, în inimile celor care îl caută pe Dumnezeu pre limba lor şi într-un mesaj accesibil (fără a fi deloc facil), destructurat, seducător prin originalitatea şi bunul simţ al vocaţiei mărturisirii.
      Omilet ca formaţie universitară (în şcoala teologică îşi exersează abilităţile profesorale predândCatehetica şi omiletica), Părintele Constantin face, cu această carte, proba predicii-reper, a acelei ziceri care, în extrem de puţine cuvinte, trebuie să aducă intensitate de idee şi cumul de sens. Pentru că paginile acestea se constituie din predici la evangheliile duminicale susţinute în cadrul unei rubrici permanente ale unui săptămânal laic, acolo unde, număr de număr, Hristos trebuie mărturisit pentru un public extrem de eterogen şi, de multe ori, cu vecinătăţi destul de largi cu Biserica. De aceea nu avem de-a face aici, neapărat, cu un discurs previzibil de conformism omiletic, ci mai degrabă cu un spirit liber, care se goleşte de sine pentru a-l înţelege pe celălalt şi, mai ales, pentru a se face înţeles. Şi pentru care încorsetarea spaţiului editorial rezervat rubricii nu e o cantonare, ci doar o altă seducătoare provocare.
      Se spune că cel mai bun tovarăş de drum nu este cel care cunoaşte acel drum, ci cel care-l descoperă împreună cu tine. Părintele Constantin se lasă descoperit (şi) în aceste pagini, invitându-ne la o împreună-însoţire în care, duminică de duminică, filele Sfintelor Evanghelii ne sunt jaloane înspre acea odihnitoare ajungere în aşezarea în Hristos. Şi, de ce nu, în care inima noastră să devină – formularea e a Părintelui Arsenie Boca – „o carte scrisă în Duhul lui Dumnezeu”.
      Duminici de fiecare zi e o carte manifest, scrisă din drag şi de drag de oameni. Cu iubire, pentru acei tovarăşi de drum cu care Părintele Constantin relaţionează zi de zi şi laolaltă cu care îşi descoperă el însuşi bucuria mergerii împreună spre Dumnezeu. Aici, în aceste pagini (şi nu numai), Hristos e refractar însingurării. Iar în tălmăcirea autorului acestui volum, pericopele evanghelice se fac oaze de lumină şi înţelegere pe Cale, spre întâlnirea cu Adevărul, Viaţa…

watch series