Adevarul despre artele martiale O perspectiva ortodoxa

Format: 13x20 cm
ISBN: 978‑606-8633-14
Status: in stoc

Adevarul despre artele martiale O perspectiva ortodoxa

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: de Suflet
Numar de pagini: 368

Artele marțiale, la care astăzi tinerii pot avea acces aÈ™a de uÈ™or – atât prin informație, cât È™i prin posibilitatea de a le practica –, au o mare putere de seducție: promit sănătate È™i forță fizică, concentrare, suplețe È™i rapiditate în reacții, înțelepciune izvorâtă dintr-o cultură mai puțin familiară nouă, dar nu mai puțin atrăgătoare. Nu trebuie să le practici ani de zile, nici să fii neapărat adult ca să înțelegi că artele marțiale sunt mai mult decât un sport: ele reprezintă un mod de viaţă. Iar când vorbim despre un mod de viață, implicațiile sunt unele profunde, antrenând trupul È™i sufletul. 
CreÈ™tinismul propune, la rândul său, o cale: viața în Hristos. Autoarea, Maria Dimitriadou, are avantajul de a cunoaÈ™te bine ambele „căi”: a îndrăgit È™i a practicat mulți ani artele marțiale È™i, de asemenea, a experimentat viața duhovnicească autentică în Biserică. A completat aceste experiențe cu o investigare a percepției contemporane asupra lumii artelor marțiale prin interviurile sale cu diverÈ™i maeÈ™tri din Grecia. 
Cartea de față reprezintă rezultatul acestei cercetări, animate de dorința autoarei de a oferi un instrument de un real folos celor care doresc să treacă dincolo de concepția banală a artelor marțiale ca sport È™i să înțeleagă mai bine ce implică practicarea lor, nutrind speranța că, pe viitor, cititorii vor avea mult mai mult discernământ în alegerile lor, mai ales în cele care privesc educația propriilor copii.

Pret: 35.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Sfântul Gavriil ne îndeamnă prin explicarea vedeniei avute de maica Ecaterina – în care sunt înfăÈ›iÈ™ate atât fericirea drepţilor, cât şi chinurile păcătoşilor – să vedem cerul şi Biserica într-un fel care să ne apropie de Dumnezeu.
      Duhul ispititor al vremii încearcă să‑l atragă pe om cu ispite şi plăceri trupeÈ™ti de tot felul, făcându-l să uite cu totul de suflet È™i de nevoile acestuia. Păcatele îi urâţesc pe oameni, şi orice lucru săvârÈ™it pe pământ îi va chinui în veÈ™nicie pe cei care nu se pocăiesc, pe când virtuţile, faptele bune şi iubirea vor dăinui veşnic în sufletul omului.
      Descrierea fericirilor Raiului ne arată că există o altă lume în care trăiesc sufletele celor drepÈ›i, unde dom­nesc pacea şi frumuseţea. Să ajungi în acea lume e cu pu­tinţă doar prin credinÈ›a în Domnul nostru Iisus Hristos È™i printr‑o viaÈ›ă evlavioasă, pe când desfătarea de bunătăţile pământeÈ™ti, în deplină uitare de suflet È™i de nevoile acestuia, nu aduce pace È™i odihnă sufletului, ci dezamăgire şi nelinişte.
      Doar o viaÈ›ă evlavioasă pe pământ este adevărata înţelepciune È™i numai aceasta aduce omului pacea, liniştea È™i bucuria, iar în viaÈ›a viitoare – fericirea veşnică.

      O carte despre rostul faptelor bune, al virtuţilor,
      al iubirii de aproapele, şi despre felul în care acestea
      sunt răsplătite în viaţa de apoi.

    • Artele marÈ›iale, la care astăzi tinerii pot avea acces aÈ™a de uÈ™or – atât prin informaÈ›ie, cât È™i prin posibilitatea de a le practica –, au o mare putere de seducÈ›ie: promit sănătate È™i forÈ›ă fizică, concentrare, supleÈ›e È™i rapiditate în reacÈ›ii, înÈ›elepciune izvorâtă dintr-o cultură mai puÈ›in familiară nouă, dar nu mai puÈ›in atrăgătoare. Nu trebuie să le practici ani de zile, nici să fii neapărat adult ca să înÈ›elegi că artele marÈ›iale sunt mai mult decât un sport: ele reprezintă un mod de viaţă. Iar când vorbim despre un mod de viaÈ›ă, implicaÈ›iile sunt unele profunde, antrenând trupul È™i sufletul. 
      CreÈ™tinismul propune, la rândul său, o cale: viaÈ›a în Hristos. Autoarea, Maria Dimitriadou, are avantajul de a cunoaÈ™te bine ambele „căi”: a îndrăgit È™i a practicat mulÈ›i ani artele marÈ›iale È™i, de asemenea, a experimentat viaÈ›a duhovnicească autentică în Biserică. A completat aceste experienÈ›e cu o investigare a percepÈ›iei contemporane asupra lumii artelor marÈ›iale prin interviurile sale cu diverÈ™i maeÈ™tri din Grecia. 
      Cartea de faÈ›ă reprezintă rezultatul acestei cercetări, animate de dorinÈ›a autoarei de a oferi un instrument de un real folos celor care doresc să treacă dincolo de concepÈ›ia banală a artelor marÈ›iale ca sport È™i să înÈ›eleagă mai bine ce implică practicarea lor, nutrind speranÈ›a că, pe viitor, cititorii vor avea mult mai mult discernământ în alegerile lor, mai ales în cele care privesc educaÈ›ia propriilor copii.

watch series