Minunile Domnului Iisus Hristos. Povestite pentru copii

Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978-606-550-306-9
Status: in stoc

Minunile Domnului Iisus Hristos. Povestite pentru copii

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 120

Le oferim copiilor ca să afle câtă dragoste nemărginită, câtă înÈ›elepciune nemărginită, câtă putere nemărginită a arătat Domnul nostru Iisus Hristos – când a venit pe pământ – pentru ca oamenii să-L cunoască pe Dumnezeul Cel devărat.
Întreaga viaÈ›ă a Domnului nostru Iisus Hristos pe pământ a fost minunată.
Și nu numai viaÈ›a Sa a fost minunată, ci È™i faptele Sale au fost minunate.
De câte ori iudeii din preajma Sa, în ultimii trei ani ai prezenÈ›ei Sale pe pământ, nu È™i-au arătat marea lor uimire faÈ›ă de cele săvârÈ™ite de El! Pentru minunile Sale măreÈ›e.
Această uimire, admirare, teamă pe care o simÈ›eau în faÈ›a atotputerniciei Domnului, în faÈ›a înÈ›elepciunii È™i dragostei Sale, când făcea minuni, îi făcea să înÈ›eleagă că Domnul Iisus Hristos era Cel pe care omenirea Îl aÈ™tepta, Mesia.
Astfel, văzând nemărginitele minuni ale Domnului È™i desfătându-se de darurile iubirii Sale faÈ›ă de oamenii îndureraÈ›i, au dat mai multă atenÈ›ie È™i învăÈ›ăturii Sale dumnezeieÈ™ti È™i cereÈ™ti.
Și astfel se deschidea calea spre ÎmpărăÈ›ia cerurilor...

Pret: 16.20 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Am fost părtaÈ™i împreună la smerita copilărie a Sfântului Nectarie, la înălÈ›area sa duhovnicească până la treapta de mitropolit, apoi cu toÈ›ii ne-am indignat văzând invidia celor răi È™i asumarea smereniei de către părintele Nectarie. Dar celor umili Dumnezeu le dă har, iar părintele Nectarie s-a dovedit făcător de minuni încă din timpul vieÈ›ii sale.

      A fi smerit înseamnă să accepÈ›i tot ceea ce îÈ›i oferăÈ™i îngăduie Dumnezeu în viaÈ›ă. Omul smerit se crede nevrednic de bunătăÈ›ile pe care le primeÈ™te în viaÈ›ă, se consideră pe sine păcătos È™i mai mic faÈ›ă de ceilalÈ›i.

      Sfântul Ioan Gură de Aur aseamănă oamenii mândri cu vârfurile înalte È™i neroditoare ale munÈ›ilor, iar harul cu izvoarele care curg prin văi È™i ocolesc dealurile înalte. Astfel, harul îi ocoleÈ™te pe cei mândri È™i se revarsă peste cei smeriÈ›i. Smerenia mai poate fi asemănată cu rădăcina unui copac. Dacă rădăcina este adânc înfiptă în pământ, copacul va fi puternic È™i va rodi, dar dacă rădăcina va ieÈ™i la suprafaÈ›ă, copacul se va usca È™i nu va avea nicio roadă.

      Orice virtute este ca o stea măruntă de pe cer. Stelele strălucesc numai noaptea când este întuneric. Dar odată cu răsăritul soarelui, ele îÈ™i pierd strălucirea È™i dispar. La fel se întâmplă È™i cu oamenii. Cât timp se află în noaptea păcatelor, îndepărtaÈ›i de Dumnezeu, oamenii rămân în mândria lor. Dar odată ce harul lui Dumnezeu răsare în sufletele lor, îndată se arată ca o stea neputincioasă în lumina cea puternică a soarelui.

      Smerenia face posibile celelalte virtuÈ›i, pe când mândria le anulează.

watch series