Mancati sanatos. Sfaturile efefantului Sunny si ale prietenilor sai

Format: 21x28 cm
ISBN: 978-606-94103-0-1
Status: in stoc

Mancati sanatos. Sfaturile efefantului Sunny si ale prietenilor sai

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 80

Bună ziua. Eu sunt Arfie...Cum, nu È™tiți cine este iepuraÈ™ul Arfie? Of, înseamnă că nu ați citit Povestea efefantului Suny. Sper să o citiți. Vreau să vă spun să fiți atenți la ce mâncați. Pentru că, altfel, vă puteți îmbolnăvi. Sănătatea este un lucru de mare preț. Numai că unii nu înțeleg valoarea ei până nu se îmbolnăvesc. Tocmai de asta... of, vorbesc prea mult. Deschideți cartea la întâmplare È™i, dacă vă place ce vedeți, să È™tiți că cea mai bună carte de vizită a ei sunt tocmai ilustrațiile. Dar voi È™tiți ce este o carte de vizită? Din cartea asta nu veți înțelege, că nu e dicționar. E cu totul altceva. Sper să aveți curiozitatea să vedeți ce e. Mai ales că apar È™i eu printre personaje...

Pret: 35.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Jocul familiei / jocul parohiei
      Un adevăr elementar: mulți dintre părinții și bunicii creștini au simțit lipsa unor jocuri educative care să conțină elemente creștin-ortodoxe. Jocul Athos. Muntele eroilor vine să umple un gol.

      Sfântul Munte Athos este Grădina Maicii Domnului. Athosul este un munte special. Este muntele în care au trăit cei mai mulți eroi adevărați, muntele în care au trăit cei mai mulți sfinți. Prin intermediul jocului Athos. Muntele eroilor, cei care îl joacă – fie că sunt copii, tineri sau adulți – pot afla diferite lucruri despre viața creștină. Jocul acesta nu este doar o cateheză despre sfinții sau mănăstirile de la Sfântul Munte Athos, ci pune în valoare multe alte elemente legate de sărbători, de rugăciune, icoane etc. Dar în același timp conține și o mulțime de cărți de joc cu întrebări legate de cele mai frumoase amintiri legate de familie, de prieteni, de locuri văzute sau de cărți citite etc.

      „Cum? Se pot învăța lucruri serioase jucându-te?” Bineînțeles! Jocul este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care poți învăța.

      Acest joc a fost creat cu binecuvântarea și sub îndrumarea unor părinți de la Sfântul Munte Athos. Cel mai important sprijin pentru realizarea lui a venit de la un mare duhovnic român, părintele Iulian de la Schitul Prodromu (1926 - †2023).

      Există două feluri de eroi – eroi reali și eroi imaginari. Copiii și tinerii de astăzi sunt fascinați de eroii imaginari – între care binecunoscutele personaje din universul Marvel sau cele din universul DC Comics se află pe podium. Numai că acești supereroi, prin fascinația pe care o exercită în mințile tinere, pun în paranteză faptul că, de-a lungul istoriei creștine, au trăit o mulțime de supereroi adevărați. Oameni care au biruit legile fizicii, care cu adevărat au mers pe apă, care au vindecat bolnavi, ba chiar au înviat morți. Adică au arătat că puterea lor biruie moartea, pentru că este puterea lui Hristos, Cel care a înviat din morți, „cu moartea pe moarte călcând”. Acești oameni au făcut o mulțime de minuni. Ei sunt sfinții, adevărații supereroi, care, spre deosebire de cei imaginari, au marea calitate că sunt ființe reale, care vor să ne ajute, să ne ocrotească. Asta nu pot face nici supereroii de la Marvel și nici alți supereroi îndrăgiți din filme sau desene animate.

      Totuși, jocul poate fi jucat și de către cei pentru care viața creștină nu prezintă, deocamdată, interes. Aceștia pot răspunde la întrebările aflate pe cărțile de joc cu litere. Există și o variantă de joc din care elementul religios lipsește aproape în totalitate. Mai mult, pe spatele tablei jocului Athos. Muntele eroilor există o altă versiune a jocului, Drumul spre Athon. Tabla respectivă poate fi folosită și pentru alte variante de joc, adresate celor care nu sunt interesați de întrebările și răspunsurile legate de viața spirituală.

Carti scrise de acelasi autor

    • O carte despre adevăr. O carte despre credinÈ›ă È™i despre perioada în care nedreptăÈ›ile erau virtuÈ›i, iar binele era întuneric. Multul edevăr al zilelor în care sfinÈ›ii închisorilor câÈ™tigau cu preÈ›ul vieÈ›ii libertatea pe care noi astăzi o pierdem încet. Chiar o batjocorim, nefiind conÈ™tienÈ›i ce nestemate poartă. O perioadă comunistă trecută, totuÈ™i actuală mereu. 
      Un roman în care am regăsit Petricul celor mai mari eroi (deÈ™i sunt înconjuraÈ›i de smerenie,  dar care au cărat pe bandă suflete în rai), un roman care arată importanÈ›a unui duhovnic, puterea rugăciunii, credinÈ›a È™i dăruirea celor care iubesc mai mult decât se poate explica în mii de mărturii. Despre cei ale căror fapte  strălucesc mai presus de cuvinte.
      O carte uÈ™or de citit, dar aÈ™ezată în cel mai preÈ›ios tezaur de valori. Minunea cămării noastre duhovniceÈ™ti. O poveste ce pentru mine a fost cu adevărat reală, poveste amea, a ta, a fiecărui suflet care înÈ›elege că noi nu suntem din lumea aceasta, că iubirea îÈ™i are obârÈ™ia în cer È™i că avem datoria sfântă să fim cu toÈ›ii martiri pentru Hristos... O carte care schimbă, care rămâne, care vindecă È™i iubeÈ™te. O carte care sparge toate barierele È™i aÈ™ază în suflet lacrimile pocăinÈ›ei. Un colind al jertfei È™i iubirii, un colind veÈ™nic de pomenire...

      Laura Oros 

watch series