Cartea familiei. Invataturi de la Parintele Vasile Ioana

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-9748-53-4
Status: in stoc

Cartea familiei. Invataturi de la Parintele Vasile Ioana

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Bookzone
Numar de pagini: 328

Taina fericirii este să știi să-l faci fericit pe cel de lângă tine, iar fericirea lui să fie suportul fericirii tale. - Părintele Vasile Ioana

Cu toții știm în adâncul inimii ce îi este cu adevărat de folos sufletului nostru, însă puțini îndrăznim să pășim pe caela iubirii și a jertfei. O familie fericită, în care domnesc armonia, liniștea și iubirea, reprezintă un ideal spre acre tinde sufletul oricărui bun creștin, însă câți dintre noi suntem dispuși să renunțăm la noi înșine pentru a ne regăsi apoi, mai buni, mai împliniți, în iubirea pentru celălalt?

Iubirea este poate cel mai prețios dar pe acre l-am primit, însă pentru a ne bucura cu adevărat de el trebuie, mai întâi, să învățăm să luptăm necontenit împotriva egoismului care ne desparte adesea de aproapele noastru, de familia noastră și de Dumnezeu.

Cartea Părintelui Vasile Ioana ne ajută să învățăm această lecție dificilă a iubirii și a jertfei și să redescoperim valorile fundamentale ale familiei creștine autentice. Asemenea unui duhovnic înțelept care nu cunoaște slăbiciunile și trudește ca să ne cultive virtuțile, acest volum privește până în profunzimea ființei noastre, vede toate slăbiciunile, viciile și obiceiurile care îi îndepărtează de noi pe cei pe care îi iubim și ne arată calea spre vindecarea sufletului.

Pret: 42.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • O carte care aduce Vestea NaÈ™terii lui Iisus mai aproape de sufletele copiilor 
      ”Timpul copilăriei este timpul împrietenirii de El cu inima curată, iar această carte oferă copiilor prilejul unei întâlniri atât de necesare cu Dumnezeul-Iubire. Dar, dacă ViaÈ›a aceasta pe care am rescris-o spre a fi la îndemâna copiilor vă va ajuta È™i pe voi, părinÈ›ii, să vi-L faceÈ›i Prieten pe Dumnezeu, bucuria mea va fi cu adevărat nemărginită.” – Părintele Constantin Necula Chiar dacă nu au încă vocabularul sau răbdarea necesară pentru a citi Biblia celor mari, copiii sunt pregătiÈ›i să primească cea mai mare lecÈ›ie a acesteia: lecÈ›ia iubirii, a iubirii Mariei pentru Iisus È™i a Iubirii Lui Dumnezeu pentru întreaga omenire.  Iar tocmai această lecÈ›ie este transpusă într-un mod emoÈ›ionant în fiecare pagină a Bibliei pentru copii povestite de Părintele Necula. Copiii au nevoie de o Biblie pe înÈ›elesul lor
      Biblia pentru copii povestită de Părintele Necula îi ghidează pe cei mici pas cu pas în lumea Bibliei celor mari, prezentându-le cu ajutorul unor cuvinte simple, dar atent alese, È™i al unor ilustraÈ›ii expresive episoade esenÈ›iale din viaÈ›a lui Iisus, de la NaÈ™terea Sa miraculoasă la Botez.
      Cu ajutorul ei, copiii descoperă că dincolo de toate imaginile cu MoÈ™ Crăciun, se ascunde o Veste care a adus lumiimai multă bucurie decât toate cadourile din lume: NaÈ™terea Lui Iisus.
      Micii cititori sunt însoÈ›iÈ›i pe drumul lor în căutarea lui Iisus de Ioana È™i Florin, două personaje care asemenea copiilor din carne È™i oase au o mulÈ›ime de întrebări despre figurile minunate pe care le întâlnesc în carte. Iar Povestitorul le răspunde mereu cu explicaÈ›ii pe înÈ›elesul lor care le stârnesc tot mai mult curiozitatea, încurajându-i să se apropie mai mult de Dumnezeu È™i de Biblie.
      Această mică Biblie este doar începutul unei călătorii extraordinare, care va continua cu noi volume. 

    • ViaÈ›a este o poveste – o carte scrisă în întregime de către marele actor Florin Piersic, o emblemă a teatrului È™i a filmului românesc, în care surprinde momente marcante din viaÈ›a sa, momente desprinse parcă din cele mai complexe opere de artă. 
      Cuvântul cheie care defineÈ™te acest volum, extrem de valoros de altfel, este emoÈ›ia. Acesta È™i-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecÈ›ie pe care o întipăreÈ™te pe hârtie să provoace emoÈ›ii. Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-È™i plângă sufletul, dar să-l È™i amuze, să râdă de intemperiile vieÈ›ii. În altă ordine de idei, cartea este scrisă într-un balans continuu între plânsete È™i râsete, pentru că aÈ™a-i È™i-n viaÈ›a de actor, cât È™i de spectator. 
      O carte pe care o simÈ›i ca pe o piesă de teatru, dar nu pentru că ar fi impersonat autorul pe cineva, ci pentru că te pune din postura de spectator în pielea actorului È™i te provoacă să simÈ›i, să trăieÈ™ti È™i să aprofundezi fiecare cuvânt. Fiecare scenă. Fiecare val. De aplauze sau de trăiri. 
      ViaÈ›a este o poveste, spune Florin Piersic. Iar el îÈ™i spune povestea, din adâncul sufletului È™i cu magia cuvântului de această dată, nu prin jocuri actoriceÈ™ti. O spune real È™i sincer, acum, cât e în viaÈ›ă È™i pe marile scene. Iar noi îÈ›i propunem să îl susÈ›ii acum, să îl încurajezi È™i să îi oferi recunoÈ™tinÈ›a ta, aprecierea pentru munca de-o viaÈ›ă È™i omagiul pentru tot ce înseamnă Florin Piersic pentru tine È™i pentru È›ara aceasta cu tot mai puÈ›ine valori, nu când este prea târziu. 

Carti scrise de acelasi autor

    • Egon Sendler îşi focalizează cercetarea în prezenta lucrare asupra iconografiei mariale bizantine, investigându‑i izvoarele biblice, patristice şi liturgice, punându‑i în lumină marile reuşite şi încercând să‑i sistematizeze – atât cât este cu putinţă – devenirea aproape de două ori milenară. 

      Într‑o primă secţiune, autorul prezintă aşa‑numitele icoane mariale praznicale, legate de sărbătorile care celebrează principalele evenimente din viaţa Maicii Domnului, cu întreaga bogăţie de semnificaţii spirituale pe care reflecţia teologică bizantină le‑a ataşat – în registru dogmatic, omiletic sau imnografic – sâmburelui istorico‑biblic originar, semnificaţii care se regăsesc fidel şi în reprezentările iconografice ale respectivelor praznice. 

      În cea de a doua parte, Egon Sendler degajează din impresionanta tipologie a nenumăratelor icoane închinate Prea Sfintei Fecioare cele mai semnificative tipuri iconografice, explorând în principal marea tradiţie bizantină, dar şi dezvoltările ulterioare pe care aceasta le‑a generat în iconografia răsăriteană, rusă în special, precum şi influenţele pe care le‑a putut exercita uneori în Apus. 

      Privite într‑o astfel de lumină, icoanele Maicii Domnului ne apar nu numai aureolate de strălucirea aurului şi a culorilor, dar şi luminate dinlăuntru de nimbul tainic al înţelesurilor duhovniceşti, cele care le‑au dat substanţă şi chip deopotrivă. 

watch series