Nevointele si virtutile femeilor - in povestiri vii

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-463-9
Status: momentan indisponibil

Nevointele si virtutile femeilor - in povestiri vii

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 312

PoveÈ™tile È™i istorioarele din această carte sunt împrumutate din diferite surse de literatură spirituală (duhovnicească) È™i laică. În alegerea articolelor am fost călăuziți de dorința de a oferi tinerei generații a femeilor din Rusia o serie de imagini atrăgătoare, care opresc atenția asupra lor prin umanismul È™i atitudinea lor plină de viață față de mediul care le înconjoară. Tinerele cititoare vor găsi în cartea noastră, prezentată în exemple vii, învățătura creÈ™tină despre acele virtuți a căror împlinire este obligatorie pentru toate femeile din orice rang È™i stare socială; familia, având în special un rol educativ, are un loc semnificativ.

Prin intermediul cărții noastre, cititoarele vor face cunoÈ™tință cu chipul (imaginea) surorii bune È™i grijulii (Șura, Povestea unei fetițe, Sora cea bună), al fiicei (O pildă de dragoste tandră copilărească, Fiica cea mărinimoasă), al mamei (Sfintele Antuza, Emilia, Nona), al soției înțelepte (Sfânta Monica), al bunicii care îÈ™i educă creÈ™tineÈ™te nepoțeii (Către femeile cărora Dumnezeu le-a rânduit să îÈ™i crească nepoțeii lor), al mamei vitrege pline de afecțiune È™i blândețe față de fiii È™i fiicele ei vitrege (Grunia, cea dată de Dumnezeu), al nurorii devotate È™i supuse soacrei ei (Rut), al stăpânei compătimitoare față de slujitorii ei (Uliana Osorina) È™i multe altele.

Pret: 14.40 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Dacă vreÈ›i să vedeÈ›i care sunt foloasele È™i avantajele aduse de dragostea creÈ™tină, îndreptaÈ›i-vă atenÈ›ia spre un om, mic È™i demn de dispreÈ›uit în ochii mândriei omeneÈ™ti, dar mare È™i cinstit în ochii înÈ›elepciunii dumnezeieÈ™ti. ...Dacă voi îmi cereÈ›i asta – a răspuns Euharist – atunci vă voi spune că eu am avut o mamă cu frică de Dumnezeu, care din copilărie mi-a spus mereu să fac totul È™i să rabd totul din dragoste pentru Dumnezeu; eu am urmat acest sfat de la o vârstă foarte fragedă; din dragoste pentru Dumnezeu am făcut ascultare; din dragoste pentru Dumnezeu am îndurat pedepsele; din dragoste pentru Dumnezeu m-am lipsit de unele plăceri atât de obiÈ™nuite pentru un copil, sau de unele distracÈ›ii pe care le-aÈ™ fi avut împreună cu copiii de vârsta mea. Toată viaÈ›a mea am făcut aÈ™a, străduindu-mă să raportez totul la Dumnezeu: din dragoste pentru Dumnezeu mă scol dis-de-dimineaÈ›ă; din dragoste pentru El fac rugăciunea È™i Îi închin Lui ziua mea; din dragoste pentru El mă duc la lucru, căci aÈ™a Îi place Lui, È™i lucrez. Mă odihnesc È™i mănânc din dragoste pentru Dumnezeu, Care mă hrăneÈ™te; din dragoste pentru Dumnezeu îmi îngădui o mică distracÈ›ie, atunci când am nevoie, È™i pentru a-I sluji Lui mai bine. Din dragoste pentru Dumnezeu îndur foamea, frigul sau arÈ™iÈ›a, sărăcia, bolile sau recolta proastă. Eu nu am copii, trăiesc cu soÈ›ia mea ca È™i cu o soră, în pace desăvârÈ™ită. Asta-i tot ceea ce fac eu; È™i Maria face È™i ea la fel ca È™i mine.

    • Cele mai inalte ranguri dintre toate rangurile de pe pamant, cu care i-a investit pe oameni bunatatea lui Dumnezeu, sunt cel imparatesc si cel preotesc. Celui dintai ii este data puterea deplina, cea mai mare pe pamant, iar acestuia din urma - puterea cereasca - de a inchide si de a deschide cerul, de a lega si de a dezlega pacatele oamenilor, de a-i renaste pe oameni la o viata noua, din cea pieritoarea la cea nepieritoare, din cea necurata la cea curata, de a-i muta din viata cea vremelnica in cea vesnica, de a-i sfinti si de a-i indumnezei.

      Si ce om muritor poate corespunde Intru totul Inaltimii si sfinteniei cinului preotesc? Daca luam in considerarea numai faptul ca preotul, stand chiar inaintea tronului lui Dumnezeu in biserica cea pamanteasca, trebuie sa savarseasca atat de des infricosatoarele si de viata facatoarele Taine ale lui Hristos, sa mijloceasca pentru toata lumea, pentru bunastarea bisericilor lui Dumnezeu de pe tot pamantul, sa se roage pentru cei vii si pentru cei adormiti, de ce vrednicia ingereasca este nevoie pentru acestea? Iar, daca luam in considerare si savarsirea celorlalte taine, ce sfintenie trebuie, ce bogatie a iubirii lui Hristos din partea preotului? Iar propovaduirea Cuvantului lui Dumnezeu, spre a invata, a calauzi pe calea ce duce la vesnicie, cat de inalta si de anevoiasa este aceasta indatorire?!

      Aceasta este conceptia ortodoxa despre preotie. Si parintele Ioan de la inceputul slujirii sale preotesti, a constientizat acest sens al preotiei dand sfaturi foarte folositoare pastorilor duhovnicesti, ce sunt incluse in paginile acestei carti. 

watch series