Raspunsurile unui batran la intrebarile ucenicului

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-550-455-4
Status: in stoc

Raspunsurile unui batran la intrebarile ucenicului

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 88

Ce este iubirea de sine, cum apare ea în om È™i cum se poate distruge?

Bătrânul: Iubirea de sine sporeÈ™te în noi din cauza lipsei cunoaÈ™terii de sine, ea este respectul exagerat de sine È™i creÈ™te în suflet din pricina neatenției noastre față de sine È™i a atenției față de laudele măgulitoare ale oamenilor; rădăcina ei este mândria, inerentă naturii noastre vătămate. Iubirea de sine se poate distruge prin aducerea aminte de moarte, prin cercetarea cu atenție a propriilor tale fapte, dar cel mai mult prin cugetarea la ÎnfricoÈ™ata Judecată a lui Dumnezeu.

Pret: 4.05 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • PoveÈ™tile È™i istorioarele din această carte sunt împrumutate din diferite surse de literatură spirituală (duhovnicească) È™i laică. În alegerea articolelor am fost călăuziÈ›i de dorinÈ›a de a oferi tinerei generaÈ›ii a femeilor din Rusia o serie de imagini atrăgătoare, care opresc atenÈ›ia asupra lor prin umanismul È™i atitudinea lor plină de viaÈ›ă faÈ›ă de mediul care le înconjoară. Tinerele cititoare vor găsi în cartea noastră, prezentată în exemple vii, învăÈ›ătura creÈ™tină despre acele virtuÈ›i a căror împlinire este obligatorie pentru toate femeile din orice rang È™i stare socială; familia, având în special un rol educativ, are un loc semnificativ.

      Prin intermediul cărÈ›ii noastre, cititoarele vor face cunoÈ™tinÈ›ă cu chipul (imaginea) surorii bune È™i grijulii (Șura, Povestea unei fetiÈ›e, Sora cea bună), al fiicei (O pildă de dragoste tandră copilărească, Fiica cea mărinimoasă), al mamei (Sfintele Antuza, Emilia, Nona), al soÈ›iei înÈ›elepte (Sfânta Monica), al bunicii care îÈ™i educă creÈ™tineÈ™te nepoÈ›eii (Către femeile cărora Dumnezeu le-a rânduit să îÈ™i crească nepoÈ›eii lor), al mamei vitrege pline de afecÈ›iune È™i blândeÈ›e faÈ›ă de fiii È™i fiicele ei vitrege (Grunia, cea dată de Dumnezeu), al nurorii devotate È™i supuse soacrei ei (Rut), al stăpânei compătimitoare faÈ›ă de slujitorii ei (Uliana Osorina) È™i multe altele.

    • Toate sunt gânduri Toate în viaţă sunt gânduri.Sau mai bine zis, toate de la gânduri pornesc.Tot ceea ce spunem, tot ceea ce facem, tot ceea ce simţim are la bază un gând. Un gând pe care îl prelucrăm. Un gând pe care-l cultivăm. Un gând pe care-l cugetăm.Şi ce sunt gândurile?Sunt ceva creat de noi? Sunt ceva din afara noastră?Foarte greu de determinat.De aceea, pentru a putea să abordăm această temă, trebuie să folosim figuri şi imagini.Să încercăm să le vedem amănunţit, pas cu pas. Am cunoscut oameni cărora le era ruşine să spună că se stresează.Am cunoscut oameni care încercau să ascundă cu orice preţ crizele lor de panică.Am cunoscut oameni minunaţi, care se închideau în casă şi în sinele lor întrucât le era teamă. Le era teamă de simptomele psihosomatice, dar şi de ochii curioşi ai lumii.Am cunoscut oameni care luptau cu fobiile şi cu cumpulsiile lor.Am cunoscut oameni care erau chinuiţi de gândurile lor, oameni războiţi de cugete, oameni care se luptau zi şi noapte cu însăşi mintea lor.Împreună cu aceşti oameni am lucrat. Împreună cu ei am luptat. Împreună cu ei am plâns. Împreună cu ei am râs. Iar în cele din urmă am respirat liberi.Mare lucru e libertatea…Aceşti oameni au fost pricina pentru care am scris această carte, cu speranţa să ajut cât mai multă lume. Cu speranţa să poată respira iarăşi liberi. Oameni care se luptă cu gândurile lor, dar şi cu stresul…

watch series