Despre rugaciune. Talcuire la Avva Evagrie (brosata)

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8840-07-9
Status: momentan indisponibil

Despre rugaciune. Talcuire la Avva Evagrie (brosata)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sf. Nectarie
Numar de pagini: 312

"Pentru ca rugăciunea să fie adevărată È™i să se înalÈ›e la cer, trebuie să fie dăruită de Dumnezeu, adică să fie o rugăciune a Duhului, să coboare de la ÎnsuÈ™i Dumnezeu, să o recunoască Dumnezeu ca pe ceva al Său. Prin adevărata rugăciune omul se umple de Dumnezeu È™i reuÈ™eÈ™te nu numai simpla unitate a credintei, ci È™i a vieÈ›ii fiinÈ›iale, împreună cu întreaga Biserică. "
Arhimandrit Emilianos Simonopetritul

„Cărţile mari ale omenirii au soarta de a înrâuri cultura şi chiar viaţa istorică, nu numai prin adevărurile lor, ci şi prin felul cum au fost înţelese şi interpretate.” A venit şi rândul generaţiei de azi să fie înrâurită, prin tâlcuirea Părintelui Emilianos, de această capodoperă filocalică şi de a păstra, cu ajutorul tâlcuirii, aceeaÈ™i înÈ›elegere a rugăciunii şi aceeaÈ™i practicare a ei ca toţi sfinţii cei din veac.

Pret: 19.80 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Sfântul inimii mele este cea mai frumoasă È™i mai înmiresmată floare adusă în dar, cu dragoste, în cinstea pomenirii luminoase a Sfântului Nectarie din Eghina.
      O lucrare de cercetare impresionantă, de o înaltă valoare duhovnicească È™i intelectuală! Prin har, îl mângâie pe omul modern debusolat È™i îi încălzeÈ™te inima.
      Ea ne îndrumă să ne rugăm mai des Sfântului Făcător de Minuni din Eghina, căci în rugăciune È™i cel mai nevrednic dintre oameni simte ocrotirea sa cerească plină de milostivire.
      (Maica Valentina Drumeva, stareÈ›a mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Kalofer, Bulgaria)


      Lucrarea Sfântul inimii mele este cea mai recentă ediÈ›ie despre viaÈ›a Sfântului Nectarie de Eghina, care prezintă detaliat viaÈ›a celui mai mare sfânt făcător de minuni al secolului XX. Scrisă de jurnalistul È™i scriitorul bulgar Anghel Boncev, a devenit cea mai populară carte din Bulgaria despre Sfântul Nectarie, foarte apreciată de către teologi È™i cititori. Nu este o coincidenÈ›ă faptul că titlul cărÈ›ii este Sfântul inimii mele. Există o legătură puternică a autorului cu Sfântul Nectarie, datorită unei minuni trăită personal, o vindecare a unei alergii alimentare severe pe care a avut-o până în 2014. Cartea conÈ›ine viaÈ›a sfântului, minuni, acatistul, canonul de rugăciune È™i rugăciuni pentru orice trebuinÈ›ă către Sfântul Nectarie, ilustrate cu multe fotografii.Pe parcursul a È™ase ani, autorul a vizitat toate locurile în care a locuit Sfântul Nectarie din Eghina - din Siria, unde s-a născut, până în insula Eghina, unde se odihnesc moaÈ™tele sale, Egipt, Atena, Photiotis, insula Chios, Sfântul Munte È™i altele. 
      VeÈ›i descoperi peste 180 de fotografii care ilustrează viaÈ›a È™i minunile Sfântului Nectarie.VeÈ›i găsi mărturii despre minunile sfântului din întreaga lume - Grecia, România, Bulgaria, Serbia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Germania, Africa de Sud, SUA. Pentru prima dată sunt stânse într-o carte È™i chipurile unor oameni care au trăit minuni prin rugăciunile Sfântului Nectarie.
      Sfântul inimii mele conÈ›ine minuni inedite din România.
      Binecuvântarea pentru scrierea acestei cărÈ›i a fost dată de Patriarhul Teodor al II-lea al Alexandriei.
       "După ce au citit cartea Sfântul inimii mele, oamenii mărturisesc că Sfântul Nectarie a devenit, de asemenea, un sfânt al inimii lor. " ( Anghel Boncev, autor)

    • Adevărată istorie duhovnicească a monahismului siro-oriental din ţinuturile aflate la răsărit de Tigru şi acoperind un răstimp de peste trei sute de ani, Cartea Stareţilor se constituie într-un adevărat pateric siriac. Condeiul lui Mar Toma înfăţişează cu artă scriitoricească şi acrivie istorică vieţile a numeroşi cuvioşi şi taumaturgi sirieni din secolele VI-IX. Toţi aceştia, adevărate pilde de dragoste, desmerenie, de curăţie, de înţelepciune, de bărbăţie şi de subţirime duhovnicească, sunt „razele de lumină care au luminat toate marginile Răsăritului“ şi, prin scrierile lui Mar Toma, întreaga Biserică. „Lumina învăţăturii lor, scoasă de sub obrocul uitării şi pusă – prin această traducere inedită în limba română – în sfeşnic“, luminează astfel cu putere în întreaga lume.Înălţimea virtuţilor şi mulţimea minunilor atrag şi captivează cititorul, adâncindu-l în acea atmosferă inconfundabilă de pateric, care încălzeşte inima şi aprinde râvna spre viaţa întru Hristos. Scrierea este însoţită de un amplu studiu introductiv, care oferă reperele necesare unei bune orientări în hagiografia siriacă, precum şi în istoria Mănăstirii Beth Abe, vatra duhovnicească asupra căreia s-a focalizat atenţia lui Toma, episcop de Marga şi monah al acestei mănăstiri. Însoţită de indici (biblic, toponimic, onomastic şi tematic), cartea va fi totodată şi un indispensabil instrument de studiu pentru cercetătorii istoriei Bisericii şi ai monahismului.

Carti scrise de acelasi autor

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series