Doamna Cincizecimii si cele sapte trepte

Format: 16x23 cm
ISBN: 978-973-136-795-8
Status: in stoc

Doamna Cincizecimii si cele sapte trepte

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 32

O poveste te ajută întotdeauna să înÈ›elegi mai uÈ™or orice, chiar È™i cele mai anevoioase lucruri. Ba chiar te poate învăÈ›a cum să îi urmezi povaÈ›a È™i să‑i descoperi tâlcul, mai cu seamă când povestitorul – o bunică, un frate sau un prieten – are puÈ›in răgaz să intre È™i el în poveste. După cum vă amintiÈ›i, o astfel de bunicuÈ›ă a fost Doamna Păresimilor, care, vreme de cincizeci de zile încheiate, ne‑a tot povestit È™i încântat spre a ne purta mai lesnicios paÈ™ii în urcuÈ™ul Postului Mare către Înviere.

Iat‑o de data aceasta pe sora ei, Doamna Cincizecimii, care, pentru alte cincizeci de zile, ne va arăta cum să urcăm alături de ea alte È™apte trepte. Care sunt aceste trepte? Cele È™apte duminici de după Înviere, de la Duminica Tomei până la Cincizecime. Și unde duc treptele? Spre o destinaÈ›ie aflată la o înălÈ›ime ameÈ›itoare, dar nu cu neputinÈ›ă de atins. La propria noastră Cincizecime, la sfinÈ›enie...

Tatiana Petrache

Pret: 18.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Taina petrecerii sufletului după plecarea din această lume a fost o preocupare permanentă a omului din toate timpurile. ViaÈ›a de după moarte, cartea arhimandritului Serafim Alexiev, cel mai mare teolog bulgar contemporan, ce s-a bucurat de o bună primire atât din partea cititorilor din ţările ortodoxe, cât şi a celor din Occident, a fost socotită, pe bună dreptate, una dintre cele mai lămuritoare şi mai de folos lucrări pe tema dată; un răspuns limpede pentru creştinul de astăzi, confruntat, într-o lume din ce în ce mai confuză, cu întrebări dintre cele mai felurite în legătură cu viaţa, moartea ori mântuirea sufletului.
      Experimentatul duhovnic contemporan, realist în demersul său, atent la poziÈ›ionările È™tiinÈ›ei È™i la interpretările mai mult sau mai puÈ›in eronate în privinÈ›a vieÈ›ii de după moarte, îÈ™i îmbracă cuvintele într-un optimism care izvorăÈ™te din chiar inima Ortodoxiei. Darul libertăÈ›ii omului îi permite acestuia să-È™i fie propriul stăpân È™i să-È™i aleagă calea, Raiul È™i iadul fiind realităÈ›i de netăgăduit, nimeni nefiind sortit în mod inevitabil unuia sau celuilalt. Comuniunea cu Dumnezeu sau refuzul iubirii Sale este hotărâtor în cazul dat. Cum se împacă dreptatea Celui Preaînalt cu milostivirea Lui, de ce pocăinÈ›a deschide larg porÈ›ile ÎmpărăÈ›iei cerurilor, de ce un păcătos primeÈ™te o pedeapsă veÈ™nică pentru niÈ™te păcate săvârÈ™ite în timp È™i alte întrebări paradoxale îÈ™i află răspunsul simplu È™i temeinic în această carte.

    • Texte prezentate și traduse din limba siriacă de Sebastian P. Brock și Susan Ashbrook Harvey

      Volumul de față conține 15 texte despre Viețile Sfintelor Femei ale Orientului Sirian aparținând secolelor al IV-lea-al VII-lea d.Hr. Această lucrare s-a născut din două preocupări: mai întâi, din interesul de a face ca moștenirea bisericilor siriene să devină accesibilă publicului larg, iar, în al doilea rând, din dorința ca izvoarele scrise despre viețile acestor femei să devină disponibile.
      Femeile ale căror vieți au fost incluse în acest volum sunt în general puțin știute astăzi, chiar și de către specia­liști, deși unele dintre ele au fost personaje importante în timpul lor sau figuri ce s-au bucurat de o mare popularitate în cultul medieval al sfinților. Unele dintre aceste povestiri au un caracter legendar, altele, unul istoric; ambele situații exprimă varietatea și frecvența contribuțiilor femeii la viața religioasă a comunităților creștine. 

      Sebastian P. Brock a studiat limbi clasice (greacă și latină) și orientale (ebraică și aramaică) la Universitatea Cambridge înainte de a-și susține teza de doctorat la Universitatea Oxford cu o temă despre textul Septuagintei. A con­ferențiat la Universitățile Birmingham, Cambridge, între 1974 și 2003 fiind conferențiar la catedra de Studii Siriace a Universității Oxford. A publicat foarte multe lucrări de specialitate și a editat un mare număr de traduceri.

      Susan Ashbrook Harvey este specialistă în Antichitatea târzie și creștinismul bizantin. A publicat numeroase articole și recenzii legate de ascetism, aghiografie, imnogra­fie, omiletică în creștinismul primar. A predat la Univer­sitățile Brown, Nord Carolina, Greensboro și Rochester.

    • Am fost condamnat la moarte pentru asasinarea unui copil – crimă pe care nu am săvârşit-o. Am suferit peste trei decenii de abuzuri înfricoşătoare. De aceea, în cazul meu, căutarea menirii originare a omului de a-L iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele a fost o luptă cumplită, până la sânge. Am suferit enorm până să ajung să învăţ ce înseamnă dragostea adevărată, jertfelnică, şi cum pot să o pun în practică în condiţiile vieţii mele de condamnat la moarte. Am trecut prin mari încercări până să ajung să înţeleg că am fost creaţi nu pentru a ne satisface dorinţele egoiste, ci pentru a căuta împlinirea dragostei de aproapele, pentru a ne dărui celorlalţi şi a suferi pentru ei, pentru a-i iubi aşa cum ne iubeşte Iisus Hristos pe fiecare în parte. Iar când spun „ceilalţi”, mă refer şi la vrăjmaşii mei.
      Cei mai mulţi suntem preocupaţi de propriile nevoi şi interese, neavând nici cea mai mică idee despre menirea noastră originară – aceea de a-L iubi pe Dumnezeu şi a ne uni cu El. Din cauza aceasta, nu avem parte de experienţa unei relaţii de dragoste autentică nici cu ceilalţi. Am căzut într-un individua­lism în care comuniunea cu Hristos nu există şi nici nu are cum să existe. Aceasta e starea în care m-am regăsit eu, în lanţurile egoismului care-mi ţineau sufletul despărţit de har. Pentru mine, adevărata luptă pentru curăţire a fost o încercare disperată de a mă izbăvi de moartea veşnică. 
      Frank Atwood

watch series