Familia ortodoxa. Colectia 2017 - Vol. 1
Colectia: Alte carti
Autor:

Editura: Asociatia Pentru Apararea Familiei Si Copilului
Format: 16x24 cm
ISBN: 2067-4597
Numar de pagini: 0


Status: momentan indisponibil
Pret: 30.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Părintele Benedict Ghiuș – duhovnic smerit și mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste

       

      În acest an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, din inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei omagiază prin această lucrare pe Părintele Arhimandrit Benedict Ghiuș (n. 21 oct. 1904-†12 iun. 1990), o prezență duhovnicească pașnică într-o societate brutalizată de regimul comunist, unul dintre inițiatorii mișcării duhovnicești Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim și mărturisitor al Mântuitorului Hristos în temnițele de la Jilava și Aiud, precum și în lagărul de muncă de la Ostrov, secția Salcia (nov. 1958-25 iun. 1964).

       

      Adresăm mulțumiri coordonatorului acestui volum, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, inițiatorul Seriei Benedict Ghiuș a Editurii Cuvântul Vieții, cel care s-a preocupat cu stăruință să fie redescoperită lucrarea duhovnicească și opera teologică a Părintelui Benedict.

       

      De asemenea, Redacția adresează mulțumiri autorilor acestor mărturii – împreună-pătimitori în temnițele comuniste și membri ai Rugului Aprins, fii duhovnicești și ucenici, elevi și studenți – care au dorit să cinstească astfel memoria Părintelui Benedict Ghiuș.

       

      Editura Cuvântul Vieții

       

    • Iubirea schimba omul, abia trecandu-i pragul inimii. Atingerea iubirii schimba totul in jur, il cuprinde pe om in intregime, il face prizonier. Uneori noi ne supunem iubirii. Alteori insa cucerim prin iubirea noastra lumea si iubirea ne dezvaluie inaltimea duhului!

      Patima este cea care il transforma pe om in rob al iubirii. Patima este umilitoare si distrugatoare. Patima aduce intuneric si chinuri, insufla frica si pricinuieste suferinta. Multi poeti scriu despre aceste „Suferinte zadarnice ale iubirii” (A. S. Puskin).

      Acelasi poet recunoaste despre patima: „Sufletul este vatamat de tine”. Patima chiar este o vatamare, ranire, inrobire si, in cele din urma, o boala a sufletului.

      Nu exista o patima mai cunoscuta decat patima iubirii. In Biblie ea este recunoscuta drept „tare”, fiind elogiata de pictori si poeti, descrisa in povesti, romane, poezii. Ea este patima cea mai de pret pentru om. De dragul ei el este gata sa sacrifice totul. Totodata, patima iubirii nu se identifica cu obiectul dorintei arzatoare, caci toti inseteaza dupa iubire, nu dupa suferinte. Toti oamenii vor sa iubeasca si sa fie iubiti, aceasta fiind una dintre nevoile de baza ale personalitatii. Cum se intampla sa ravneasca dupa dragoste si sa ajunga in capcana patimii? In loc de bucurie si fericire sa primeasca suferinta, frica, dezamagire, tristete si deprimare? Vom incerca sa gasim raspunsul la aceste intrebari deloc facile.

watch series