Barbatul si femeia. Intrebari si raspunsuri

Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-550-308-3
Status: momentan indisponibil

Barbatul si femeia. Intrebari si raspunsuri

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 184

Îndrăgostirea este o boală, o stare bolnăvicioasă. Pe această temă s-a vorbit È™i s-a scris, pesemne, mai mult decât pe oricare alta. Dar foarte important este totodată să înÈ›elegem că îndrăgostirea în sinea ei poate fi È™i neînsoÈ›ită de atracÈ›ia bărbatului către femeie È™i a femeii către bărbat, de instinctul nostru sexual. În multe cazuri relaÈ›iile de rudenie sau de prietenie, indiferent de sex, capătă însuÈ™irile bolnăvicioase ale îndrăgostirii: bunicii È™i bunicile se îndrăgostesc de nepoÈ›ii È™i nepoatele lor capricioase. BăieÈ›ii È™i fetele se îndrăgostesc de profesori È™i profesoare, iar nu rareori È™i de portretul împăratului. În condiÈ›ii normale, totuÈ™i, boala îndrăgostirii duce la un lucru bun È™i îmbucurător – la căsătorie. Și toată acea încărcătură emoÈ›ională, care a umplut sufleteleîndrăgostite, devine o puternică forÈ›ă creatoare în procesul construirii iubirii conjugale.

Pret: 7.20 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Am fost părtaÈ™i împreună la smerita copilărie a Sfântului Nectarie, la înălÈ›area sa duhovnicească până la treapta de mitropolit, apoi cu toÈ›ii ne-am indignat văzând invidia celor răi È™i asumarea smereniei de către părintele Nectarie. Dar celor umili Dumnezeu le dă har, iar părintele Nectarie s-a dovedit făcător de minuni încă din timpul vieÈ›ii sale.

      A fi smerit înseamnă să accepÈ›i tot ceea ce îÈ›i oferăÈ™i îngăduie Dumnezeu în viaÈ›ă. Omul smerit se crede nevrednic de bunătăÈ›ile pe care le primeÈ™te în viaÈ›ă, se consideră pe sine păcătos È™i mai mic faÈ›ă de ceilalÈ›i.

      Sfântul Ioan Gură de Aur aseamănă oamenii mândri cu vârfurile înalte È™i neroditoare ale munÈ›ilor, iar harul cu izvoarele care curg prin văi È™i ocolesc dealurile înalte. Astfel, harul îi ocoleÈ™te pe cei mândri È™i se revarsă peste cei smeriÈ›i. Smerenia mai poate fi asemănată cu rădăcina unui copac. Dacă rădăcina este adânc înfiptă în pământ, copacul va fi puternic È™i va rodi, dar dacă rădăcina va ieÈ™i la suprafaÈ›ă, copacul se va usca È™i nu va avea nicio roadă.

      Orice virtute este ca o stea măruntă de pe cer. Stelele strălucesc numai noaptea când este întuneric. Dar odată cu răsăritul soarelui, ele îÈ™i pierd strălucirea È™i dispar. La fel se întâmplă È™i cu oamenii. Cât timp se află în noaptea păcatelor, îndepărtaÈ›i de Dumnezeu, oamenii rămân în mândria lor. Dar odată ce harul lui Dumnezeu răsare în sufletele lor, îndată se arată ca o stea neputincioasă în lumina cea puternică a soarelui.

      Smerenia face posibile celelalte virtuÈ›i, pe când mândria le anulează.

watch series