Viitorul Bisericii

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-1799-29-2
Status: in stoc

Viitorul Bisericii

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Patmos
Numar de pagini: 112

Aceasta carte a lui Olivier Clement este una profetica.  Dupa ce mai intai cerceteaza cauzele si consecintele secularizarii, precum si starea actuala a Bisericii, celebrul teolog ortodox de la Paris incearca sa desluseasca parcursul viitor al Bisericii precum si rolul crestinilor in Biserica viitorului.

Obosiți de atata vorbarie, plictisiti de un limbaj caruia nu-i mai corespunde nimic din viata reala, sau dezgustati pur si simplu de un discurs pretins crestin, dar care nu este decat expresia "unei ideologii bavarde si moraliste", "o formă sentimentala de umanitarism contemporan", crestinii ar mai putea fi sensibilizati, insufletiti, spune Olivier Clement, prin arta, prin frumusete.

Arta pe care o propune Olivier Clement este, desigur, arta liturgica, iar frumusetea despre care vorbeste este aceea a chipului transfigurat, a lumii indumnezeite.  Intr-un cuvant, este frumusetea care straluceste pe chipul "desavarsit prin suferinta" al Mantuitorului Iisus Hristos.

Pret: 10.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Părintele Benedict Ghiuș – duhovnic smerit și mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste

       

      În acest an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, din inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei omagiază prin această lucrare pe Părintele Arhimandrit Benedict Ghiuș (n. 21 oct. 1904-†12 iun. 1990), o prezență duhovnicească pașnică într-o societate brutalizată de regimul comunist, unul dintre inițiatorii mișcării duhovnicești Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim și mărturisitor al Mântuitorului Hristos în temnițele de la Jilava și Aiud, precum și în lagărul de muncă de la Ostrov, secția Salcia (nov. 1958-25 iun. 1964).

       

      Adresăm mulțumiri coordonatorului acestui volum, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, inițiatorul Seriei Benedict Ghiuș a Editurii Cuvântul Vieții, cel care s-a preocupat cu stăruință să fie redescoperită lucrarea duhovnicească și opera teologică a Părintelui Benedict.

       

      De asemenea, Redacția adresează mulțumiri autorilor acestor mărturii – împreună-pătimitori în temnițele comuniste și membri ai Rugului Aprins, fii duhovnicești și ucenici, elevi și studenți – care au dorit să cinstească astfel memoria Părintelui Benedict Ghiuș.

       

      Editura Cuvântul Vieții

       

watch series