Parintele Justin Parvu - Marturii ale sfinteniei

Format: 15x23 cm
ISBN: 978-973-0-24703-9
Status: in stoc

Parintele Justin Parvu - Marturii ale sfinteniei

2 recenzii (nota 3.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Fundatia Justin Parvu
Numar de pagini: 212

Parintele Justin Parvu: Rugaciunea inimii este un dar, care nu se da tuturor, ci doar unor temperamente si celor ce cer cu smerenie.  Este nevoie si de un povatuitor cercat si care sa fie in acelasi duh cu ucenicul...  Iar daca ai anumite stari mai deosebite nu le considera mai presus de fire, ci o normalitate.  Roaga-te tot timpul si sa stii ca atunci cand omul se crede mai asezat atunci e mai dezradacinat...  Ce rugaciune a inimii este aceea fara inima?  Rugaciunea inimii este orice rugaciune zisa din inima.  Rugaciunea inimii o poti dobandi in dar si printr-o stare permanenta de jertfa.

Cartea cuprinde marturii si relatari ale maicilor din Manastirea Paltin, ale unor fosti frati de detentie, precum si ale altor ucenici ai Parintelui Justin.

Pret: 27.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (2) - Pagina 1 din 1
:
3.0
2017-09-08 11:48:51
O carte de mare folos și mângâiere pentru suflet!

:
3.0
2017-07-06 13:47:21
Comand cartea Marturii ale sfinteniei parintele iustin parvu

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Ce vede, ce aude, ce simte mintea rugătorului, care, după ce s-a despătimit prin făptuire, trece „prin uşa iubirii“ în patria contemplaţiei? Ce ispite îl întâmpină acolo? Ce repere are calea neştiută care îi stă înainte? Cine sunt acum duşmanii şi în ce fel acţionează? Cine prietenii, cine aju-tătorii? Care e strategia generală a luptei în această fază şi ce trebuie să facă şi, îndeosebi, să nu mai facă monahul ajuns până aici? Cum pot fi deose-bite contemplaţiile autentice de vedeniile înşelătoare? Ne oprim undeva, la vreuna din contemplaţii, sau înaintăm? Dacă da, până unde…? Doar cine a fost frământat de asemenea întrebări, căutând zadarnic răspunsuri limpezi şi detaliate, va putea înţelege în ce constă „comoara“ lui Iosif Hazzaya, sau, dacă vreţi, „comoara Iosif Hazzaya“. De fapt, chiar supranumele de Hazzaya (Văzătorul), pe care i l-au dat deja con-temporanii, spune despre autorul nostru că a fost, întâi de toate, un om al experienţei duhovniceşti, un cunoscător din trăire al multiplelor forme de vedere a luminii necreate dumnezeieşti, în timp ce bogata cultură care transpare din scrierile sale este instrumentul intelectual care l-a ajutat să-şi rostească trăirile pustniceşti şi contemplaţiile. În ultimă instanţă, scrierile Avvei Iosif Hazzaya sunt, trebuie s-o spunem, o mărturie tulburătoare a vederii lui Dumnezeu, aşa cum aveau să fie, în spaţiul bizantin, scrierile Sfântului Simeon Noul Teolog sau cele ale Sfântului Grigorie Palama. 

watch series