Mireasma pustiei

Format: 13x20 cm
ISBN: 973-7952-31-6
Status: momentan indisponibil

Mireasma pustiei

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita

Avva Zosima este numit de catre Sfantul Teodor Studitul „podoaba a smeritei cugetari”, iar viata lui este infatisata ca pilda vrednica de urmat a statorniciei intru nevointa – alaturi de a celorlalti mari parinti ai pustiei: Antonie, Ilarion, Pahomie, Eftimie, Sava, Dositei, Marcu.

Pilduitoare, in sfarsit, pentru faima Sfantului si pentru pretuirea pe care au avut-o fata de dansul contemporanii sai, este si o intamplare pe care o pastreaza Avva Dorotei.  Era, zice, un frate oarecare, ce a fost stapanit de demonul mandriei.  Si daca ii spunea vreun alt frate ceva, il scuipa si zicea: „Cine este acesta? Nimeni nu este vrednic, fara numai Zosima si ucenicii lui”.

Prin minunatele si cu adevarat folositoarele sale Capete, Avva Zosima ne indeamna spre izbavirea dintru alipirea patimasa de lucrurile materialnice, ca piatra de temelie – dar si criteriu de cunoastere – a adevaratei libertati launtrice; el scoate la lumina valoarea si maretia smeritei cugetari si a blandetii, aratand ca toate cele ce privesc lupta duhovniceasca atarna de voirea omului, fiind de neaparata trebuinta, in acelasi timp, si impreuna-lucrarea harului dumnezeiesc.

Pret: 5.40 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Chiar dacă introducerea 5G ne va spori calitatea vieÈ›ii, preÈ›ul pe care îl vom plăti ar putea fi unul prea mare. Din păcate, noile tehnologii apar adesea fără cercetări È™tiinÈ›ifice prealabile, care să le ateste sau nu siguranÈ›a, È™i doar mai târziu se descoperă efectele negative asociate. AÈ™a s‑a întâmplat decenii la rând în cazul tutunului sau azbestului: a trebuit ca mai întâi să moară o mulÈ›ime de oameni până să se convingă toată lumea de efectele lor negative asupra sănătăÈ›ii. Tot aÈ™a È™i atunci când au fost introduse noi medicamente, insuficient testate, retrase ulterior de pe piaÈ›ă – după ce făcuseră deja numeroase victime...
      Astfel, ar trebui ca mai întâi să ne convingem – prin studii se­rioase, nu doar prin ipoteze pro sau contra – dacă 5G are sau nu efecte negative asupra sănătăÈ›ii, È™i abia apoi să i se dea undă verde. În nici un caz nu e permis să o introducem cu surle È™i trâmbiÈ›e È™i să aÈ™teptăm să vedem, după ani, dacă temerile au fost nejustificate sau, dimpotrivă, au murit prea mulÈ›i ca să mai poată fi negate consecinÈ›ele...

      Conf. dr. ing. Andrei Drăgulinescu

      „Cartea conf. dr. ing. Andrei Drăgulinescu constituie o ade­vărată fereastră către înţelegerea pericolului pe care tehnologia telefoniei fără fir îl reprezintă nu numai pentru sănătatea omului, ci şi pentru întreg biosul. Şi nu avem în faţă un eseu ziaristic sponsorizat de cei interesaţi de profit, ci un studiu ce are în vedere experimente desfăşurate pe parcursul a peste treizeci de ani de cercetare ştiinţifică. Peste treizeci de cărţi şi patru sute de studii ştiinţifice alcătuiesc bibliografia acestei adevărate enciclopedii a tot ce implică telefonia mobilă.

      Biofizician dr. Virgiliu Gheorghe

    • Alexie îl vede cum se îndepărtează în apele învolburate È™i se înspăimântă. Nu vrea să creadă că o excursie frumoasă poate să se încheie cu o tragedie. Se caÈ›ără pe stânci È™i înaintează paralel cu râul, străduindu-se să nu îl piardă din ochi.
      Dintr-odată locul devine neprimitor È™i ostil.
      Mai jos pietre imense închid trecătoarea, creând o cascadă puternică. Pericolul ca prietenul lui să fie zdrobit acolo era deja vizibil.
      Aris se învârte în vârtejul apei È™i simte că i-a sosit sfârÈ™itul. Până aici mi-a fost, se gândi el...

      Cel care urmează urmele sfinte care pornesc din KoniÈ›a
      Va descoperi și tainele acestora.
      Sunt taine care nu se spun în cuvinte.
      Eroii narațiunii noastre, care sunt niște copii,
      Fiecare cu frământările È™i cu problemele lui,
      Au reuÈ™it să trăiască aceste taine
      Și să îÈ™i schimbe viaÈ›a pentru totdeauna.
      Aventura lor cutremurătoare a fost numai începutul...


      În loc de prefaţă
      Începutul unei prietenii
      O călătorie neaşteptată
      Atunci când s-au cunoscut
      Capadocia (1840-1850)
      Hagi-efendi
      Păcat... de nume
      Este bine să îţi meargă mintea chiar şi când dai de greu
      Dumnezeu nu îl binecuvântează pe omul leneş
      Burţi pline... inimi goale
      Proşti şi deştepţi
      Jertfa de sine pentru toţi
      În „bârlogul” bătrânului
      Un rămas-bun – o promisiune
      Ah, această curte! Dacă ar fi avut gură să vorbească
      Mormântul care izvorăşte viaţă
      Dumnezeul surprizelor şi al situaţiilor neaşteptate

watch series