Cuviosul Sava Cipriotul

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-93971-4-5
Status: momentan indisponibil

Cuviosul Sava Cipriotul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Iona
Numar de pagini: 264

Cuviosul Sava s-a nascut la inceputul veacului al XX-lea, in Ciprul aflat sub ocupatie britanica, intr-o familie numeroasa de tarani credinciosi.  Inca de copilandru, s-a calugarit la Manastirea Stavrovuni din Cipru, intemeiata si daruita cu o parte din Lemnul Cinstitei Cruci de catre Sfanta Imparateasa Elena, in urma unei vedenii dumnezeiesti.

Intreaga sa viata a petrecut-o in chip bine-placut lui Dumnezeu, trecand prin foarte multe incercari si prigoniri, printre care si vrajmasiile aduse de indreptarea calendarului in Biserica Ortodoxa.  Urmand Sfantului Apostol Varnava, increstinatorul insulei Cipru, Cuviosul Sava a alergat pretutindeni sa propovaduiasca si sa odihneasca sufletele credinciosilor, punandu-le neclintit pe calea mantuirii.  A ajuns astfel sa se nevoiasca la Locurile Sfinte, in Muntele Sinai, in Sfantul Munte, impreuna cu multe dintre marile personalitati duhovnicesti ale veacului precum Cuviosii Iosif Isihastul, Efrem Katunakiotul, Amfilohie Makris sau Filothei Zervakos.

Pentru marea sa smerenie, rabdare si ravna in a se face tuturor toate (1 Cor. 9, 22), s-a invrednicit a primi de la Dumnezeu, printre altele, si darul stravederii, al izgonirii diavolilor si indeosebi al tamaduirii cancerului, boala de care el insusi s-a savarsit, si mormantul sau fiind izvor nesecat de nenumarate si mari minuni.

Pret: 18.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Cuviosul Antim a aparÈ›inut ultimei generaÈ›ii de sfinÈ›i nevoitori athoniÈ›i, adunând în persoana sa stricteÈ›ea nevoinÈ›ei, statornicia în predania monahală È™i păstrarea neschimbată a rânduielii bisericeÈ™ti. Mari bărbaÈ›i ai Bisericii, precum CuvioÈ™ii Paisie Aghioritul È™i Efrem Katounakiotul, l-au numit „duhovnicul pustiei” È™i „învăÈ›ătorul cel înÈ›elept”. 
      Prin nevoinÈ›a lui cea mai presus de fire, de peste È™aizeci de ani, Bătrânul Antim a primit multe haruri ale Duhului Sfânt. Astfel, a ajuns să se deosebească prin smerenie, prin blândeÈ›e, prin iubirea lui nemărginită, prin îndelunga răbdare È™i prin milostivire faÈ›ă de toÈ›i. 
      Era feciorelnic, cu dreaptă-socotinÈ›ă, iubitor de străini, Părinte adevărat, care se deÈ™erta pe sine ca să umple sufletele celorlalÈ›i. Ceea ce îl caracteriza mai cu seamă pe Bătrânul Antim era inima lui rugătoare. Avea darul străvederii È™i al dreptei-povăÈ›uiri, iar cu rugăciunea sa făcătoare de minuni îi ajuta pe oameni să-È™i conÈ™tientizeze problemele È™i, apoi, îi sfătuia cum să le depăÈ™ească. Primise de la Dumnezeu È™i darul tămăduirii duhovniceÈ™ti, adică puterea de a le reda oamenilor sănătatea sufletească È™i, câteodată, È™i pe cea trupească. În discuÈ›iile cu Bătrânul Antim, ceea ce îi miÈ™ca cel mai mult pe oameni era libertatea pe care le-o lăsa. Era cu adevărat o întruchipare vie a Ortodoxiei. Niciodată nu a obligat pe cineva să facă vreun lucru, silindu-i astfel libertatea. Bătrânul se îndumnezeise, de aceea, de multe ori, cuvintele lui pline de duh schimbau din adânc sufletele care căutau mântuirea. 
      Cartea conÈ›ine 32 de fotografii color din arhiva ObÈ™tii Teofililor, Schitul Sfânta Ana, Muntele Athos. 

    • Cea mai completă È™i mai detaliată ediÈ›ie a vieÈ›ii Sfântului Gavriil Georgianul, cel nebun-pentru-Hristos, care cuprinde:
       -  testamentul
       -  învăÈ›ături
       -  mărturii
       -  minuni
       - un acatist descriptiv care prezintă lămurit devenirea lui precum È™i cele mai cunoscute harisme cu care poate mijloci la Dumnezeu pentru credincioÈ™i
       -  fotografii de epocă inedite

      Sfântul Cuvios Mărturisitor Gavriil Georgianul s-a născut în 1929 în Tbilisi, în toiul prigonirii credinÈ›ei din Georgia sovietică. Încă din copilărie, a fost înzestrat cu o credinÈ›ă neclintită È™i a fost hărăzit cu rare daruri dumnezeieÈ™ti. În anul 1955, a luat schima monahală cu numele Sfântului Gavriil Athonitul.

       În timpul paradei de 1 mai din anul 1965, a dat foc uriaÈ™ului portret al lui Lenin expus în piaÈ›a centrală din Tbilisi. Scos abia viu din mâinile mulÈ›imii furibunde, a fost arestat de KGB pentru activităÈ›i antisovietice, judecat, declarat bolnav psihic È™i închis sub tratament forÈ›at într-un spital de psihiatrie.

      După eliberare a fost prigonit de regimul comunist È™i a continuat pentru el mucenicia fără de sânge a credinÈ›ei. Prefăcându-se nebun, propovăduia pe străzi pocăinÈ›a È™i credinÈ›a cea adevărată în mijlocul apostaziei generale, suferind adânc pentru poporul È™i patria sa.
      Spre sfârÈ™itul vieÈ›ii s-a putut retrage la Mănăstirea Samtavro a Sfintei Nino din MÈ›heta, în care s-a săvârÈ™it în pace, după o îndelungată suferinÈ›ă, pe 2 noiembrie 1995. A fost proslăvit între sfinÈ›i în anul 2012, moaÈ™tele sale È™i mormântul său fiind izvor nesecat de nenumărate È™i mari minuni.

    • Sfântul Dimitrie s-a născut în anul 270 în Imperiul Roman. A fost guvernator al Salonicului È™i un mare apărător al creÈ™tinilor, care în vremea aceea erau prigoniÈ›i. ViaÈ›a lui plină de înÈ›elepciune È™i curaj este un model pentru tinerii de azi. 
      „Uimit, dar È™i înfuriat de curajul lui Dimitrie, împăratul Galeriu i-a spus:— Nu m-am aşteptat la atâta nerecunoştinÈ›ă când te-am numit guvernator! Oare nu te-am copleÈ™it cu cinstiri È™i nu È›i-am arătat încredere?— Împărate, recunosc stăpânirea dată È›ie de Dumnezeul meu, dar Îl cins­tesc mai mult pe El, Care e Făcătorul cerului şi al pământului È™i Împăratul întregii lumi.— Cu ce e mai mare Hristosul tău decât mine, de îl numeÈ™ti Dumnezeu È™i Împărat? Oare n-a murit pe cruce ca un învins? De ce nu te supui mai bine măritului Zeus, regele cerului, sau neînfricatului Apollo? Fiindcă răspândeÈ™ti minciuni îţi voi da ceea ce meriţi: nu vei mai fi guvernator È™i vei fi chinuit ca să înÈ›elegi puterea mea. Să vedem cum te va scăpa Dumnezeul tău de mânia mea!Dimitrie i-a răspuns liniÈ™tit:— Împărate, fă cu mine ceea ce vrei! Chinurile şi durerile cu care mă ameninţi îmi vor curăÈ›i sufletul È™i mă vor ajuta să moÈ™tenesc Împărăţia cerească şi slava veÈ™nică împreună cu Hristos Cel răstignit."

watch series