Biserica si Dreptul

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8106-27-4
Status: in stoc

Biserica si Dreptul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreiana
Numar de pagini: 292

“Pr. Prof. Dr. Liviu Stan ramane un reprezentant de mare cinste al Mitropoliei Ardealului, al Academiei Teologice Andreiene din Sibiu si unul din cei mai straluciti bursieri ai vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Balan. Reputatul profesor si canonist face parte din generatia de aur a „carturarilor sibieni de altadata", a dascalilor de neintrecut pe care dat scoala teologica sibiana. El se alatura marilor profesori de teologie care au ridicat invatamantul teologic romanesc la cel mai inalt nivel, pe plan national si international, in cea mai grea perioada a Bisericii noastre, perioada comunista.

Scrierile Parintelui Prof. Liviu Stan au continuat si au dezvoltat traditia saguniana, traditie canonica autentic ortodoxa, care a pus in valoare principiile fundamentale ale dreptului canonic ortodox si participarea tuturor membrilor Bisericii la viata ei, clerici, mireni si monahi.” - I.P.S. Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului 

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Sfântul Duh, coborându-Se asupra lui Iisus Hristos la Iordan, a desăvârÈ™it în mod solemn consacrarea Sa mesianică: "Duhul în chip de porumbel a adeverit întărirea cuvântului" (Troparul Bobotezei). Aceasta, Mântuitorul o va trăi deplin la ieÈ™irea din botezul morÈ›ii Sale, adică la învierea Sa din morÈ›i. Descrierea botezului din Iordan are deci un caracter pascal. Iisus face o experinÈ›ă pascală prin acceptarea acestui ritual al apei. Din aceasta rezultă strânsa legătură a ritualului baptismal creÈ™tin cu moartea È™i învierea Domnului, evenimente care constituie temeiuri ale acestui ritual.

      În acelaÈ™i timp, pogorârea Duhului Sfânt peste Mântuitorul, în IOrdan, constituie o preînchipuire a Cincizecimii, care va inaugura botezul "cu apă È™i Duh"; acest act anticipează puterea mântuitoare È™i creatoare a lui Hristos Cel preamărit. Opera mesianică reia È™i desăvârÈ™eÈ™te opera creaÈ›iei. AÈ™a precum la creaÈ›ie "Duhul lui Dumnezeu Se purta deasupra apelor" (Facere I, 2), tot aÈ™a, la inaugurarea noii creaÈ›ii, Duhul, în chip de porumbel, Se poartă deasupra apelor Iordanului, făcând ca acestea să-È™i recapete sfinÈ›enia. Întreaga eficienÈ›ă înnoitoare a Botezului creÈ™tin este astfel anticipată în actul botezării Mântuitorului.

      Dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului

watch series