Biserica si Dreptul

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8106-27-4
Status: in stoc

Biserica si Dreptul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreiana
Numar de pagini: 292

“Pr. Prof. Dr. Liviu Stan ramane un reprezentant de mare cinste al Mitropoliei Ardealului, al Academiei Teologice Andreiene din Sibiu si unul din cei mai straluciti bursieri ai vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Balan. Reputatul profesor si canonist face parte din generatia de aur a „carturarilor sibieni de altadata", a dascalilor de neintrecut pe care dat scoala teologica sibiana. El se alatura marilor profesori de teologie care au ridicat invatamantul teologic romanesc la cel mai inalt nivel, pe plan national si international, in cea mai grea perioada a Bisericii noastre, perioada comunista.

Scrierile Parintelui Prof. Liviu Stan au continuat si au dezvoltat traditia saguniana, traditie canonica autentic ortodoxa, care a pus in valoare principiile fundamentale ale dreptului canonic ortodox si participarea tuturor membrilor Bisericii la viata ei, clerici, mireni si monahi.” - I.P.S. Dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului 

Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Prodigioasa activitate È™tiinÈ›ifică a Pr. Prof. dr. Ene BraniÈ™te s-a desfăÈ™urat în toate cele trei domenii ale disciplinelor catedrei pe care o onora: Liturgică, Pastorală È™i Artă creÈ™tină, la care s-a adăugat È™i deosebita lucrare omiletică È™i catehetică. În volumul 4 al integralei am grupat mai întâi studiile sale de Teologie Pastorală, urmate de panegirice, predici la praznice È™i duminici, predici tematice, studii omiletice È™i diverse cuvântări. Această lucrarea teologică È™i È™tiinÈ›ifică am prefaÈ›at-o cu formula liturgică a îmbrăcării felonului: << PreoÈ›ii Tăi, Doamne, se vor îmbrăca întru dreptate...>>.
      Părintele Profesor, pentru a defini È™i explica pe deplin lucrarea liturgică È™i sacramentală a Bisericii, a legat-o È™i a întregit-o cu activitatea pastoral-misionară a acesteia. De aceea, studiile de Teologie Pastorală, care formează prima parte a prezentului volum, urmăresc trei probleme centrale:
      a) preotul ca persoană liturgică, cu o chemare sau vocaÈ›ie specială, instituită prin hirotonie È™i trimisă spre împlinirea misiunii sfinte, având o viaÈ›ă morală pilduitoare È™i plină de virtuÈ›i, ca păstor È™i om;
      b) preoÈ›ia ca instituÈ›ie divină, legată direct de slujirea arhierească a Mântuitorului Hristos, ca o profundă argumentare biblică È™i cu o misiune mântuitoare de împlinit, în Biserică È™i societate, prin rolul ei sacramental sau sfinÈ›itor;
      c) mijloacele È™i metodele pastorale necesare conducerii credincioÈ™ilor pe calea mântuirii.
      ImportanÈ›a slujurii preoÈ›eÈ™ti este întărită prin mulÈ›imea virtuÈ›ilor necesare unui preot È™i prin viaÈ›a sa lăuntrică sau duhovnicească, îmbunătăÈ›ită continuu prin rugăciune, reculegere, spovedanie, împărtăÈ™anie, precum È™i prin lecturi biblice È™i duhovniceÈ™ti.
      Aflându-ne la finalizarea celor patru volume care reunesc opera integrală, culeasă din diferite publicaÈ›ii, a mentorului È™i Părintelui nostru Ene BraniÈ™te, considerăm că ne-am împlinit doar o datorie de suflet, aducându-i astfel cuvenitul omagiu, în numele tuturor ucenicilor săi, dar È™i preÈ›uirea Bisericii noastre, pe care a expimat-o Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, la comemorarea a 100 de ani de la naÈ™terea marelui teolog.
      Prin această restituire oferim posterităÈ›ii posibilitatea redescoperirii personalităÈ›ii acestui mare profesor de Teologie, care a ilustrat în perioada cea mai grea a secolului al XX-lea Liturgica, Pastorala È™i Arta creÈ™tină românească.

      Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și MItropolitul Ardealului

watch series