Minunile Icoanei Maica Domnului de la Bacikovo

Format: 11x20 cm
ISBN: 978-973-136-397-4
Status: in stoc

Minunile Icoanei Maica Domnului de la Bacikovo

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia

Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Baci­­kovo si moastele Sfantului Ioan de Rila sunt considerate cele mai de seama odoare sfinte din Bulgaria vecina.  Despre icoana Maicii Domnului de la Bacikovo – care se bucura de un grandios pelerinaj in Muntii Rodopi, in cea de‑a doua zi de Pasti, cand Maica Domnului revarsa prin icoana sa rauri imbelsugate de har tamaduitor, aducand vindecare de felurite boli ori dand dezlegare pantecelor sterpe – nu s‑a publicat pana acum nimic in Romania.  Cea mai vestita icoana facatoare de minuni din Bulgaria isi are salasul intr‑o manastire, „perla gruzina a Muntilor Rodopi”, intemeiata la inceputul ce­lui de‑al doilea mileniu crestin (1083) de catre generalul bizantin Grigorie Bakuriani, de neam din Gruzia.

Nadajduim ca prezenta carte, ce cu­prin­de, pe langa un scurt istoric al manastirii si icoanei, minuni contemporane si Acatistul Maicii Domnului de la Bacikovo, sa aduca buna sporire duhovniceasca si har mangaietor credinciosilor de la noi.

Pret: 8.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • În acelaşi decor feeric, al Insulei Prinţului Eward (insula mult-iubită, a propriei sale copilării!), Doamna Lucy Maud Montgomery ne poartă în universul altor suflete luminoase, naive şi înduioşătoare, de copii, verii King şi prietenii acestora. Între ei, se distinge, ca personaj principal, Sara Stanley, supranumită Povestitoarea. Iată ce spun celelalte personaje despre ea, de-a lungul romanului:

      „Niciodată nu mai auziserăm o astfel de voce. Şi niciodată, în toţi anii care au urmat, n-aveam să mai aud o voce ca a ei. Nu sunt în stare să o descriu. Aş putea spune că era limpede, dulce şi emoţionantă, că ajungea până departe şi că te făcea să te gândeşti la un clopoţel. Toate astea erau adevărate, fără să vă poată da, totuşi, o idee clară despre calitatea deosebită a vocii Povestitoarei. Dacă vocile ar avea culori, a ei ar fi fost un curcubeu. Dădea viaţă cuvintelor. Vorbele ei nu se limitau la a verbaliza un concept; ele respirau.“
      „Geniul este, mereu, de neexplicat. Dacă l-am putea explica, n-ar mai fi geniu. Şi verişoara noastră, Sara Stanley, avea geniu!“
      „Pe cinstea mea, verişoara noastră era destinată să cunoască monarhi şi să facă parte dintre fericiţii muritori apreciaţi şi onoraţi de către ei. Dar, în seara aceea, când stăteam aşezaţi, acolo, în iarba din bătrâna livadă, nu ştiam asta. Ni se părea, deja, extraordinar simplul fapt că ea se aştepta să aibă norocul să vadă un rege.“
      „Avea o voce care ar fi umplut de farmec până şi tabla înmulţirii.“
      Cu bucuria de a vă putea dărui încă o perlă din sipetul de comori al creaţiei Doamnei Montgomery, vă urăm, din toată inima, lectură plăcută, şi suntem siguri că, datorită talentului şi sensibilităţii scriitoarei, veţi reuşi să auziţi, lecturând, vocea de curcubeu a Povestitoarei!

watch series