Apocalipsa Sf. Ioan

Format: 13 x 20 cm
Status: in stoc

Apocalipsa Sf. Ioan

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Sophia

Nu exista subiect de discutie mai primejdios decat Apocalipsa. Interpretarea cu totul literala si superflua a intamplarilor prezentate in Apocalipsa este, evident, pricina de tulburare sufleteasca; la fel de tulburator este si modul facil in care multi dintre contemporani se refera la caracterul "apocaliptic" al timpurilor noastre, fapt care starneste teama si angoasa. Declaratiile ambigue ale unora ca acestia sunt departe de a fi convingatoare. Insa daca un crestin se incumeta sa vorbeasca despre Apocalipsa, este de la sine inteles ca in aceasta, ca si in orice alta imprejurare - cuvintele sale trebuie sa fie masurate, pe cat este cu putinta de clare si in deplin acord cu invatatura universala a Bisericii. 

Pret: 25.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Dacă în vremurile noastre – vremuri de sărăcie, de foamete şi de întunecare duhovnicească – mai sunt monahi ce au cât de cât dreaptă socotinţă duhovnicească adevărată, ei sunt aceia, foarte puţini la număr, care, fiind luminaţi cu rugăciunea minţii, şi‑au cunoscut amănunţit patimile, au cunoscut amănunţit lucrările duhurilor viclene şi, în fine, lucrarea Dumnezeiescului Duh, care începe prin revărsarea în sufletul omenesc a sfinţitei păci celei în Hristos – iar cine nu şi‑a văzut, în lumina rugăciunii minţii, patimile sale, cine n‑a cunoscut lucrările duhurilor necurate şi n‑a gustat din pacea lui Hristos, care adună laolaltă mintea, sufletul şi trupul, acela nici nu are idee despre dreapta socotinţă duhovnicească, chiar dacă, amăgit de slava deşartă, i se pare că o are... 
      Vrei să simţi uşurare de patimile care te luptă? Vrei să afli umilinţă în chilia ta, umilinţă fără de care gândul, răpit de vântul sălbatic ca o corabie fără ancoră, goneşte pe valurile închipuirii şi este aruncat în adâncul trândăvirii? Vrei să vezi lumină din Lumină? Vrei să guşti dragoste care iese din Dragoste şi duce la Dragostea veşnică? Ia gândul tău şi aruncă‑l la picioarele fraţilor şi surorilor, fără să faci deosebire între răi şi buni; spune‑i gândului tău şi repetă‑i cât mai des, ca din gând să se nască şi simţământul: „Aceştia sunt nişte îngeri ai lui Dumnezeu, numai eu mă asemăn diavolului prin păcat şi întunecare”. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Asta e una din acele zile în care oamenii simt cu adevărat că trăiesc È™i fiecare adierede vânt e ca un prieten bun” sunt cuvintele prin care Anne ni se dezvăluie, o dată în plus, a fi rămas ea însăÈ™i. AceeaÈ™i pe care o iubim atât de mult È™i pe care ne bucurăm să o redescoperim într-un nou volum al îndrăgitei serii.

      Al optulea volum din colecÈ›ie este o carte pe care simÈ›i cu adevărat că o citeÈ™ti È™i fiecare personaj din bogata galerie de chipuri È™i tipologii conturate atât de inspirat de L. M. Montgomery îÈ›i devine într-un fel tovarăÈ™ al propriei călătorii către tine însuÈ›i.

      În ultimul ei an ca profesoară la È™coala din Summerside, Anne „vorbeÈ™te limba violetelor,” dar înÈ›elege, în acelaÈ™i timp, È™i sufletele oamenilor, adesea dincolo de cuvintele sau atitudinile de faÈ›adă sub care aceÈ™tia încearcă să-È™i ascundă suferinÈ›ele sau neputinÈ›ele. Anne simte, zâmbeÈ™te, trăieÈ™te cu adevărat Bucuria È™i influenÈ›ează în chip hotărâtor vieÈ›ile celor din jur, pe care îi tratează cu atâta delicateÈ›e, încât reuÈ™eÈ™te de fiecare dată să deschidă uÈ™ile inimilor lor.

      Gemenii doamnei Raymond cu năzdrăvăniile lor, Katherine cea posacă pe care o trezeÈ™te la viaÈ›ă, Dovie È™i Jarvis pe care îi ajută să să se căsătorească, micuÈ›a Elizabeth căreia îi hrăneÈ™te visurile È™i nevoia de afecÈ›iune, Rebecca Dew È™i mătuÈ™a Chatty, gazdele ei de la Casa cu Plopi, sunt doar câteva nume din lungul È™ir de personaje ale căror vieÈ›i se vor schimba pentru totdeauna, atinse fiind de farmecul rafinat al Annei de la Green Gables.

      Alături de fiecare personaj care se perindă prin paginile acestui volum, învăÈ›ăm că „nu È™tii niciodată ce te aÈ™teaptă după următoarea cotitură pe drumul vieÈ›ii,” că „nu eÈ™ti niciodată sărac atâta vreme cât iubeÈ™ti pe cineva” È™i mai ales „că toate drumurile duc către Dumnezeu.”

    • PărinÈ›ii Bisericii ne spun că mintea omului e ca o moară, care se învârte întruna; de vreme ce moara se învârte, trebuie să macine ceva. Dacă îi vom da acestei mori, adică minÈ›ii care gândeÈ™te È™i se frământă mereu, gânduri cuvioase, le va măcina doar pe acestea; dacă nu‑i vom da noi asemenea gânduri, o să‑i arunce diavolul zâzanii, È™i ea, fireÈ™te, le va măcina…

      Dă‑i minÈ›ii tale – acestei mori care se învârte fără oprire – gânduri evlavioase, spre a nu‑i da diavolul învrăjbire È™i gânduri potrivnice, rele. Să încercăm a ne alipi mereu mintea de gânduri cucernice, fie prin rugăciunea minÈ›ii („Doamne, Iisuse Hristoase, mi­luieÈ™te‑mă!”), fie prin rostirea unui psalm sau tropar, ca diavolul să n‑o găsească în lene È™i nepăsare È™i să nu‑i arunce spre măcinare zâzanii ori alte năpaste.

      Cercetarea lui Dumnezeu se aseamănă razelor de soare. Când razele cad asupra noroiului, îl usucă, când cad asupra lumânării de ceară, o topesc. Acolo unde există gânduri, intenÈ›ii bune, cercetarea lui Dumnezeu, în orice fel s‑ar petrece, le va face să rodească. Când omul are gând rău, se aspreÈ™te lăuntric È™i mai tare. De vină nu e raza de soare, ci materia asupra căreia raza lucrează…

      Pe ceilalÈ›i diavolul îi are legaÈ›i, sunt ai săi, ce să le facă? Pe omul credincios va căuta ca până în clipa de pe urmă, când îÈ™i va da duhul, să‑l facă să se revolte, să cârtească, spre a‑l câÈ™tiga.

      Pr. Epifanie Theodoropoulos

watch series