Homeopatia. Stiinta? Credinta? Medicina? Magie?

Format: 10.5x16.5cm
ISBN: 978-606-8562-10-0
Status: momentan indisponibil

Homeopatia. Stiinta? Credinta? Medicina? Magie?

Colectia: Alte aparitii
Autor:
Editura: Evanghelismos
Numar de pagini: 128

Subiectul terapiilor "alternative" a preocupat de multi ani Biserica Ortodoxa si mai cu seama Biserica Greciei.  La initiativa Comisiilor Sinodale pentru Erezii au fost convocate Conferinte Panortodoxe, care s-au ocupat indeaproape de terapiile "alternative", printre care se numara si homeopatia.  La toate aceste conferinte s-a constatat incompatibilitatea dintre aceste terapii alternative si crdinta Bisericii.

Initial, cartea de fata a fost gandita doar ca un rezumat al volumului Homeopatia - O analiza stiintifica si spirituala. Lucrarea, scrisa intr-un limbaj accesibil, a fost completata cu un capitol care analizeaza pozitia unor sfinti rusi privitoare la homeopatie.  Pe cat este de controversat acest subiect, pe atat de clare sunt pozitiile exprimate in aceasta carte.

Pret: 3.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • AÈ™a cum este evidenÈ›iat în conÈ›inutul cărÈ›ii, alimentaÈ›ia constituie mai ales o provocare, pentru că de ea depinde sănătatea oamenilor. Însă multitudinea produselor alimentare existente pe piaÈ›ă, pentru care nu mai depunem nici un minim de efort, ne tentează, uneori ne domină vieÈ›ile, din ce în ce mai ocupate, iar abordarea unei alimentaÈ›ii sănătoase, de a adăuga în ea È™i bucuria de a o prepara, se pierde treptat.  

      Este important, totuÈ™i să ne educăm din punct de vedere alimentar, să cunoaÈ™tem nutrienÈ›ii de bază, macronutrienÈ›ii, proteine, glucide, lipide,pentru a crea un echilibru necesar funcÈ›ionării corespunzătoare a organismului. 

      De asemenea, este necesar să înÈ›elegem È™i importanÈ›a micronutrienÈ›ilor - cel puÈ›in vitaminele È™i sărurile minerale-, care vin în completarea nevoilor de bază ale organismului È™i luptă împotriva agenÈ›ilor infecÈ›ioÈ™i sau a radicalilor liberi.

      Vă îndemn cu încredre să citiÈ›i cu atenÈ›ie recomandările din această carte È™i să procedaÈ›i în consecinÈ›ă. Fiecare dintre dumneavoastră este liber să aleagă ce consumă È™i în ce cantitate doreÈ™te, însă raÈ›iunea, alături de puterea limitării, ne ajută să ducem o viaÈ›ă sănătoasă, în care să avem parte de gust È™i culoare.

      De asemenea, vă invit să încercaÈ›i reÈ›etele numeroase È™i să vă delectaÈ›i papilele gustative, ori de câte ori timpul vă permite. Spor la citit È™i la gătit!

       

      Cercetător È™tiinÈ›ific grad I

      Conf. dr. ing. Nastasia Belc

      Institutul NaÈ›ional de Cercetare Dezvoltare                                                                                                                pentru Bioresurse Alimentare

      Membru titular al Academiei de ȘtiinÈ›e                                                                                                                        Agricole È™i Silvice Gheorghe Ionescu-ȘiÈ™eÈ™ti

       

                                                                                                                      

    • „Nădejdea în Dumnezeu este un turn fortificat care nu numai că ne promite izbăvirea de cele rele, dar chiar şi atunci când suntem încercaţi de ispite ne ajută să rămânem netulburaţi. Fiindcă cel care este eliberat de slăbiciunile omeneşti şi se sprijină pe sine prin nădejdea cea cerească, nu numai că reuşeşte foarte repede să scape de cele rele, dar chiar şi când acestea continuă să existe, nu se tulbură, deoarece rămâne drept, punându-şi nădejdea în această ancoră sfântă. Foloseşte-o deci şi tu, şi te vei ridica deasupra tuturor ispitelor”. (Epistola 17)

      „Trebuie ca mintea, cea care este regina şi împărăteasa trupului nostru, să vegheze la porţile simţurilor cu gânduri hotărâte, întărită peste tot şi înconjurată de armele duhovniceşti, care să preîntâmpine, să pună capcane şi să-i împiedice pe vrăjmaşii diavoli să intre. Nu trebuie să le permită mai întâi să intre, şi abia apoi să pornească bătălia împotriva lor, deoarece lupta va fi cu mult mai grea şi, de obicei, este câştigată de cealaltă tabără, care ne fură cununa biruinţei. Exact din această pricină şi Logosul mântuitor, Cel care pe toate le vede cu privire neprihănită, l-a ameninţat că-l va pedepsi, pentru ca lupta noastră să nu devină din cale afară de dificilă şi mult prea greu de câştigat, ci la îndemână şi abordabilă. Şi să nu uităm că ceilalţi legiuitori pedepsesc doar fapta, nu şi pe cel care ne duce în ispita săvârşirii”. (Epistola 107)

watch series