Langa Valeriu Gafencu, sfantul inchisorilor

Format: 10.5x16.5 cm
ISBN: 978-606-9678-41-1
Status: in stoc

Langa Valeriu Gafencu, sfantul inchisorilor

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 223

Parintele Justin Parvu, Noul Marturisitor, l-a numit cu admiratie pe Octavian Anastasescu erou al neamului.  Din aceasta lucrare intelegem ca este si erou al credintei, pentru ca numai cu ajutorul lui Dumnezeu, in care si-a pus nadejdea, a putut birui incercarile prin care a trecut.

Octavian Anastasescu da marturie despre virtutile lui Valeriu Gafencu, despre minunile pe care le-a trait langa acesta, fiindu-i, de cand s-au intalnit prima data la Targu Ocna si de-a lungul vietii sale, tainic ucenic.  Un ucenic smerit, care nu s-a laudat cu lucrurile deosebite traite langa povatuitorul sau.  Dar despre care a dat marturie, spre intarirea noastra in credinta...

Editorul

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • ExperienÈ›a acestui om, Iuri Maskov, ne arata foarte concret cum Se descoperă Dumnezeu. Se întâmpla ceva in inima; si, deÈ™i suferinÈ›a ajuta aceasta transformare, nu exista metode infailibile pentru a ajunge la ea. De exemplu, in ultimii È™aizeci de ani s-a publicat multa literatura din Rusia despre oameni aflaÈ›i in suferinÈ›a, care nu s-au convertit. In limba engleza exista o carte foarte interesanta, scrisa de un rus pe nume Marcenko, cu titlul My testimony (Marturia mea).

      Marcenko era doar un om onest care n-a putut sa suporte sentimentul înspăimântător ca in Rusia Sovietica totul este fals, ca toata lumea te minte. Ca urmare, a spus adevărul si, din aceasta cauza, a fost trimis in lagăr. AutorităÈ›ile l-au supus interogatoriilor obiÈ™nuite È™i au È›inut sa-i spună: „Daca iÈ›i menÈ›ii ideile, chiar daca ieÈ™i afara, vei reveni aici. De ce sa nu te schimbi È™i sa faci ce fac toÈ›i ceilalÈ›i?”

      „Nu pot, a răspuns el, sunt un om cinstit!” Privindu-i pe credincioÈ™i, a ajuns la concluzia ca ei erau singurii oameni fericiÈ›i din lagărele de concentrare, de vreme ce spuneau: „Sufăr pentru Hristos” È™i acceptau ce li se întâmpla. „Nu pot sa fiu nici ca ei, spunea el, deoarece eu nu cred in Hristos”. In felul acesta a ajuns atât de stăpânit de furie, încât atunci când îi vedea pe gardieni îi venea sa-i strivească cu uÈ™ile. Când a ieÈ™it din închisoare, s-a umplut de amărăciune È™i a vrut sa-si ucidă toÈ›i asupritorii. Știa ca se va întoarce înapoi in lagăr. Si, intr-adevăr, după ce a scris cartea, a fost trimis înapoi.

      Vedem astfel ca, in cazul lui Marcenko, inima nu s-a înmuiat, ci i-a rămas de piatra. Desigur, inima este ceva foarte complicat È™i poate ca, intr-o zi, el se va schimba. Mărturia lui ne arata ca nu putem trimite un om intr-un lagăr de concentrare È™i sa spunem: „aÈ™a îl vom face creÈ™tin”. Unii devin creÈ™tini, alÈ›ii nu.

      Când convertirea are loc, procesul revelaÈ›iei apare intr-un mod foarte simplu; o persoana este in nevoie, suferă È™i atunci, cumva, se deschide o alta lume. Cu cat eÈ™ti mai in suferinÈ›a È™i in dificultăÈ›i si eÈ™ti „disperat” după Dumnezeu, cu atât mai mult El iÈ›i vine in ajutor, Se dezvăluie Cine este È™i iÈ›i arata calea de ieÈ™ire.

      Iată de ce nu trebuie sa căutam lucruri spectaculoase, precum minunile. Din întâmplarea cu Sfântul Nichita, relatata mai sus, È™tim ca aceasta este cea mai rea cale de apropiere (de Dumnezeu, n. red.) si duce la înÈ™elare. Calea cea dreapta se afla in inima care încearcă sa se smerească È™i È™tie doar ca suferă È™i ca trebuie sa existe cumva un adevăr mai înalt care nu numai ca o poate ajuta in acesta suferinÈ›a, dar o È™i poate aduce intr-o cu totul alta dimensiune. Aceasta trecere de la suferinÈ›a la realitatea transcendenta reflecta viaÈ›a lui Hristos, Care a murit in suferinÈ›a Sa de pe Cruce, a indurat cea mai îngrozitoare È™i ruÈ™inoasa moarte si, apoi, spre totala nedumerire a propriilor săi Ucenici, a înviat din morÈ›i, S-a înălÈ›at la cer, a trimis Duhul Sfânt È™i a pus începutul întregii istorii a Bisericii Sale.

      Iată, in esenÈ›a, ce doream sa va spun despre revelaÈ›ie in Ortodoxie. Dumneavoastră puteÈ›i pune întrebări sau sa comentaÈ›i pe aceasta tema.

watch series