Langa Valeriu Gafencu, sfantul inchisorilor

Format: 10.5x16.5 cm
ISBN: 978-606-9678-41-1
Status: in stoc

Langa Valeriu Gafencu, sfantul inchisorilor

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Areopag
Numar de pagini: 223

Parintele Justin Parvu, Noul Marturisitor, l-a numit cu admiratie pe Octavian Anastasescu erou al neamului.  Din aceasta lucrare intelegem ca este si erou al credintei, pentru ca numai cu ajutorul lui Dumnezeu, in care si-a pus nadejdea, a putut birui incercarile prin care a trecut.

Octavian Anastasescu da marturie despre virtutile lui Valeriu Gafencu, despre minunile pe care le-a trait langa acesta, fiindu-i, de cand s-au intalnit prima data la Targu Ocna si de-a lungul vietii sale, tainic ucenic.  Un ucenic smerit, care nu s-a laudat cu lucrurile deosebite traite langa povatuitorul sau.  Dar despre care a dat marturie, spre intarirea noastra in credinta...

Editorul

Pret: 20.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Cu ajutorul lui Dumnezeu, vede lumina tiparului o carte cu alte noi mărturii despre minunile Sfântului Nectarie în ţara noastră. Cu ani în urmă, în anul 2003, tipărind primele mărturii despre minunile Sfântului Nectarie pe pământul românesc, am scris şi despre Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, numind‑o Eghina românească. Sintagma a intrat în sufletele credincioşilor. Anii au trecut, şi de atunci am mai tipărit o mulţime de mărturii despre minunile sfântului, ultima carte purtând chiar titlul Sfântul Nectarie – Noi minuni la Mănăstirea Radu Vodă.

      Aflând însă o mulţime de mărturii făcute de sfânt şi în alte locuri din ţara noastră, unde sunt biserici cu hramul său sau unde se află părticele din sfintele sale moaşte sau icoane ale sale, mi‑am dat seama că Eghina românească este de fapt în fiecare loc din ţara noastră unde sfântul şi‑a arătat lucrarea. Am selectat deci pentru acest volum mărturii despre diferite daruri pe care sfântul le face oamenilor necăjiţi. Deşi am mai tipărit un volum despre ajutorul dat celor bolnavi (cu titlul Sfântul Nectarie – Vindecări minunate), totuşi şi în acest volum mărturiile majoritare sunt cele despre oameni vindecaţi de diferite boli. Dar şi celelalte – despre oameni fără loc de muncă, sau aflaţi în diferite alte încercări, impresionează la fel de mult. 

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Părintele Constantin Sârbu este cunoscut în È›ară È™i în străinătate. Sunt creÈ™tini de-ai noÈ™tri care l-au cunoscut È™i se roagă lui, alÈ›ii care nu l-au cunoscut È™i se roagă dânsului. Și eu am o rugăciune zilnică pentru ambii părinÈ›i, pentru părintele Constantin Sârbu È™i pentru părintele Constantin Voicescu, cel care i-a urmat la acest sfânt alter. Îi simt ca sfinÈ›i, deoparece au pătimit prin închisori în mod nedrept, au fost lăsaÈ›i fără familii, pe drumuri, È™i au avut o slujire desăvârÈ™ită pentru biserică È™i pentru neam. (...)
      Salutăm cu încredere frăÈ›ească apariÈ›ia acestei noi cărÈ›i editate de domnul danion Vasile, care dă mărturie deplină pentru slujirea martirică a acestui mare părinte mărturisitor È™i sfânt, Constantin Sârbu, de la Biserica SapienÈ›ei. Este încă un episod livresc foarte lăudabil, care zideÈ™te conÈ™tiinÈ›e, uneÈ™te suflete È™i aduce în faÈ›a credincioÈ™ilor istoria martirică excepÈ›ională a unor preoÈ›i de mare vrednicie È™i sfinÈ›enie a neamului nostru românesc.
      Părintele Marin Cojoc

      Părintele Constantin Sârbu, după ani de zile de chinuri È™i pătimiri în temniÈ›ele È™i lagărele comuniste, a primit moarte mucenicească pentru că a refuzat propunerea securităÈ›ii de a turna ceea ce afla la spovedanie. Moartea sa a fost neconvenÈ›ională - în urma unei operaÈ›ii aranjate să îi aducă sfârÈ™itul.
      Venind la spital să îl împărtăÈ™ească cu Sfintele Taine, părintele Ilarion Argatu a văzut în jurul capului său lumina sfinÈ›eniei È™i a exclamat: Cunună de martir!. Un martir cu sfinte moaÈ™te, f[c[tor de minuni ]nc[ din timpul vieÈ›ii...
      Editorul 

    • Daca nu s-ar fi calugarit si nu s-ar fi pustnicit, autorul acestei carti ar fi ajuns cu siguranta un scriitor apreciat.  Este uimitor cum un om crescut la scoala violenta a artelor martiale, a muzicii rock, a springarilor are o sensibilitate dostoievskiana a inimii, care il ajuta sa ii portretizeze memorabil, cu har, pe "umilitii si obiditii" , pe "oamenii sarmani" violentati de mentalitatea capitalista si consumerista a Occidentului.  De neuitat raman in memoria cititorului chipul bunicii care a sadit in sufletelul nepotelului grauntele credintei, ramasitele satului tihnit de altadata, marile figuri ale duhovnicilor pe care i-a nascut monahismul romanesc, chipurile iconice ale sihastrilor nestiuti ai Romaniei.

      De la prima la ultima ei pagina este o carte animata de duhul pocaintei necurmate.  Citind-o, mi-am reamintit un lucru simplu, dar care prea des cade in uitare: a fi crestin ortodox inseamna a lupta pana la moarte cu patimile tale.  Nu e suficient, ba chiar este primejdios sa te conformezi unui standard exterior, sa iti contabilizezi faptele bune sau parutele tale fapte de lauda, sa iti adormi constiinta cu gandul ca ai indeplinit faptele credintei, ca ti-ai indeplinit datoria fata de Dumnezeu.  Formalismul si legalismul pandesc viata fiecaruia dintre noi.  Singurul reper in viata duhovniceasca ramane glasul constiintei proprii, sadite in noi de Ziditorul a toate.

watch series