Cu noi este Dumnezeu

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-8926-92-9
Status: in stoc

Cu noi este Dumnezeu

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Egumenita
Numar de pagini: 138

                Ce este omul in comparatie cu Dumnezeu?  Nimic.  Insa si acum ca si pe timpuri el sfideaza cu obraznicie cerul: in nebunia sa, Il neaga pe Creatorul sau si prin aceasta se condamna la vesnica pieire.  Insa credinta in Dumnezeu nu va disparea niciodata: ea a trait si va trai in popor atat timp cat va exista lumea; ea traieste in inimile curate ale unor astfel de oameni ca Demian Lukici – batranul intelept cu care tu, draga cititorule, vei face cunostinta pe parcursul acestei carti.

Pret: 9.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Într-o seară am primit prin poÈ™ta electronică un mesaj. Mesajul era de la un suflet chinuit È™i necăjit de răutatea, de minciunile È™i de invidiile acestei lumi. Ziua care trecuse fusese pentru mine destul de obositoare, cu multe griji, însă trebuia să răspund. N-am vrut să las fără răspuns osteneala È™i aÈ™teptarea destinatarului, pentru că eram sigur că-l stăpânea singurătatea È™i deznădejdea.           

      Hristos ne conduce viaÈ›a, este lângă noi în tot È™i în toate. ToÈ›i am trăit momente grele, în care am crezut că am rămas singuri. Singurătatea nu este însă în niciun caz o stare de deznădejde care nu poate să se schimbe. Cu siguranÈ›ă poate fi înfruntată, poate fi depăÈ™ită, dar nu cu reÈ›etele acestei lumi.       

      SoluÈ›ia este limpede È™i uÈ™oară. De vreme ce rădăcinile singurătăÈ›ii se găsesc înăuntrul nostru, nu este cu putinÈ›ă să scăpăm de aceasta fără să ne plecăm înăuntrul sufletului nostru. Și acolo, pentru a intra lumina, cineva trebuie să deschidă fereastra, să o redeschidă faÈ›ă de semeni È™i faÈ›ă de Dumnezeu.           

      Una este arma cea adevărată, care loveÈ™te de moarte singurătatea: iubirea adevărată. Cel care trăieÈ™te în climatul iubirii autentice nu este în primejdie niciodată din pricina singurătăÈ›ii aducătoare de moarte. Iubirea este vrăjmaÈ™ul singurătăÈ›ii! Restabilirea comuniunii È™i îndepărtarea singurătăÈ›ii se găsesc în voinÈ›a omului. Desigur, dacă acceptă să restabilească comuniunea cu Hristos Dumnezeu-Omul, Care este calea către Dumnezeu Tatăl.           

      Deci să facem aceÈ™ti paÈ™i împreună cu Hristos, să păstrăm nestricatăîn amintirea noastră dovada milostivirii Lui: lacrimile pe care le-a È™ters, durerile pe care le-a îndurat, neliniÈ™tile pe care le-a risipit, nevoile pe care le-a împlinit, fricile pe care le-a alungat, binecuvântările pe care le-a dăruit. În felul acesta ne întărim sufletul ca să înfruntăm toate greutăÈ›ile pe care le vom întâlni în vremea rămasă a călătoriei împreună cu semenul nostru! Să facem aceÈ™ti paÈ™i împreună cu Hristos! Amin.

    • Sfantul Efrem s-a nascut in orasul Trikala in anul 1384.  Din anul 1393 aceasta localitate a cazut in mana turcilor lui Baiazid I, care stapanea atunci intreaga regiune a Tessaliei.  Din 1395 in Tesalonic a inceput rapirea copiilor de catre turci.  Se furau copii si adolescenti, cu varste intre paisprezece si douazeci de ani, dar si mai mici.

      La varsta de numai paisprezece ani, Sfantul Efrem, pe numele sau de botez Constantinos Morfis, a fost nevoit sa paraseasca casa parinteasca, pe mama sa vaduva si pe cei sapte frati.  Aceasta a facut-o pentru a nu fi inregimentat cu forta in armata turceasca ca ienicer.  A imbratisat cu mult zel viata monahala in Manastirea Buneivestiri din "Muntele celor neprihaniti"din Atica.  In anul 1416 turcii au pradat peninsula Atica si l-au silit pe guvernatorul Atenei, Antonie Atzaghioli, sa se declare vasal al sultanului.  In anul 1424 otomanii au intrat cu forta in Manastirea Buneivestiri si au trecut prin taisul sabiei pe parintii de acolo.  Sfantul lipsea, fiind atunci in pestera, sus in munte.  Intorcandu-se la manastire a gasit trupurile neinsufletite ale monahilor dupa care a plans indelung. In anul urmator, la 14 Septembrie, turcii s-au intors si, gasindu-l pe sfant, l-au supus caznelor cu o barbarie rar intalnita, timp de opt luni si jumatate, cum numai Sfintii Mari Mucenici Gheorghe, Dimitrie, Ecaterina, Varvara si altii au mai fost torturati.  La sfarsit l-au spanzurat cu capul in jos intr-un copac, in curtea manastirii.  Au legat lemne aprinse de trunchiul copacului si l-au pironit pe sfant cu cuie groase.  In mijlocul flacarilor sfantul se ruga staruitor.  A primit cununa muceniciei la 5 Mai 1426, trecand la Domnul in zorii acelei zile, la ora 9 dimineata.

watch series