Pilde si istorisiri pentru copiii crestini
Colectia: Carti pentru copii
Autor:

In aceasta carte sunt adunate pilde, istorisiri si intamplari din Rusia si din alte parti ale lumii, multe dintre acestea fiind tiparite pentru prima data in limba romana.  Ele sunt de mare folos copiilor crestini, pentru ca le ofera modele de virtute, de iubire adevarata, de credinta.

Editura: Areopag
Format: 10,5 x 16,5 cm
ISBN: 978-606-8451-41-1
Numar de pagini: 176


Status: in stoc
Pret: 15.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

    • Jocul familiei / jocul parohiei
      Un adevăr elementar: mulți dintre părinții și bunicii creștini au simțit lipsa unor jocuri educative care să conțină elemente creștin-ortodoxe. Jocul Athos. Muntele eroilor vine să umple un gol.

      Sfântul Munte Athos este Grădina Maicii Domnului. Athosul este un munte special. Este muntele în care au trăit cei mai mulți eroi adevărați, muntele în care au trăit cei mai mulți sfinți. Prin intermediul jocului Athos. Muntele eroilor, cei care îl joacă – fie că sunt copii, tineri sau adulți – pot afla diferite lucruri despre viața creștină. Jocul acesta nu este doar o cateheză despre sfinții sau mănăstirile de la Sfântul Munte Athos, ci pune în valoare multe alte elemente legate de sărbători, de rugăciune, icoane etc. Dar în același timp conține și o mulțime de cărți de joc cu întrebări legate de cele mai frumoase amintiri legate de familie, de prieteni, de locuri văzute sau de cărți citite etc.

      „Cum? Se pot învăța lucruri serioase jucându-te?” Bineînțeles! Jocul este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care poți învăța.

      Acest joc a fost creat cu binecuvântarea și sub îndrumarea unor părinți de la Sfântul Munte Athos. Cel mai important sprijin pentru realizarea lui a venit de la un mare duhovnic român, părintele Iulian de la Schitul Prodromu (1926 - †2023).

      Există două feluri de eroi – eroi reali și eroi imaginari. Copiii și tinerii de astăzi sunt fascinați de eroii imaginari – între care binecunoscutele personaje din universul Marvel sau cele din universul DC Comics se află pe podium. Numai că acești supereroi, prin fascinația pe care o exercită în mințile tinere, pun în paranteză faptul că, de-a lungul istoriei creștine, au trăit o mulțime de supereroi adevărați. Oameni care au biruit legile fizicii, care cu adevărat au mers pe apă, care au vindecat bolnavi, ba chiar au înviat morți. Adică au arătat că puterea lor biruie moartea, pentru că este puterea lui Hristos, Cel care a înviat din morți, „cu moartea pe moarte călcând”. Acești oameni au făcut o mulțime de minuni. Ei sunt sfinții, adevărații supereroi, care, spre deosebire de cei imaginari, au marea calitate că sunt ființe reale, care vor să ne ajute, să ne ocrotească. Asta nu pot face nici supereroii de la Marvel și nici alți supereroi îndrăgiți din filme sau desene animate.

      Totuși, jocul poate fi jucat și de către cei pentru care viața creștină nu prezintă, deocamdată, interes. Aceștia pot răspunde la întrebările aflate pe cărțile de joc cu litere. Există și o variantă de joc din care elementul religios lipsește aproape în totalitate. Mai mult, pe spatele tablei jocului Athos. Muntele eroilor există o altă versiune a jocului, Drumul spre Athon. Tabla respectivă poate fi folosită și pentru alte variante de joc, adresate celor care nu sunt interesați de întrebările și răspunsurile legate de viața spirituală.

Carti scrise de acelasi autor

    • Intrând în Mănăstirea Sihăstria în vara anului 1989 la o vârstă fragedă, am avut marea binecuvântare de a mă afla în preajma unor călugări încărunţiţi, cu trupul uscat de post, de nevoinţe şi de ispite, dar cu chipul luminat, blând şi plăcut, care îmi povesteau câteodată frânturi din zbuciumata lor viaţă, pe care au petrecut-o de-a lungul anilor în mănăstire.

      Aşa am aflat de călugării alungaţi din mănăstire, siliţi să dezbrace haina monahală şi să-şi tundă pletele. Unii dintre ei, tineri fără maturitate duhovnicească, s-au pierdut în lume, alţii au stat ascunşi prin păduri, iar alţii au plecat la părinţi lucrând prin fabrici, sau în alt chip câştigându-şi existenţa. Ascultând aceste drame, povestite cu durere în suflet, mă cutremuram, deşi nu înţelegeam prea bine la momentul acela suferinţa şi încercările prin care au trecut. Mă simţeam bine în prezenţa lor, mă împărtăşeam din belşug de dragostea, de bunătatea şi de darurile pe care Mântuitorul Hristos le-a revărsat peste aceşti oameni, într-o viaţă de răstignire continuă. Încet şi aproape imperceptibil anii au trecut, dar odată cu ei, unul câte unul părinţii mei dragi şi scumpi au plecat, lăsând în urmă amintirea lor frumoasă, pilda vieţii lor şi sfaturile de care îmi
      amintesc cu atâta nostalgie ori de câte ori le privesc crucile din cimitirul de pe deal. Acum, când dintre acei părinţi minunaţi au rămas doar foarte puţini, mi-am propus să notez câte voi putea despre viaţa şi pătimirea lor, ca o datorie morală faţă de cei care m-au primit în mănăstire, care mi-au călăuzit primii paşi în viaţa monahală şi care mi-au picurat în suflet dragostea de Dumnezeu şi respectul pentru cele sfinte.

watch series