Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-973-1801-91-9
Status: momentan indisponibil

Parintele Arsenie Boca - Sfantul Ardealului

1 recenzii (nota 5.0)

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Agnos
Numar de pagini: 192

Exista un timp cand trebuie sa traiesti, si un timp cand trebuie sa depui marturie pentru ce traiesti, spunea candva unul din marii ganditori.  Parintele Arsenie Boca, intr-o anumita vreme si intr-un anumit ceas al chemarii, a dat, intr-adevar, marturire despre felul in care trebuie sa iti traiesti atat viata, cat, mai ales, moartea.

Fie ca jertfa si pilda vietuirii sale sa ne fie leac si merinde pe Calea catre Vesnicie, adica biruinta deplina asupra mortii.

Pret: 12.00 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul
Mesaje: (1) - Pagina 1 din 1
:
5.0
2013-06-10 15:57:36
192 pagini Există un timp când trebuie să trăieşti, şi un timp când trebuie să depui mărturie pentru ce trăieşti , spunea cândva unul din marii gânditori. Părintele Arsenie Boca, într-o anumită vreme şi într-un anumit ceas al chemării, a dat, într-adevăr, mărturire despre felul în care trebuie să îţi trăieşti atât viaţa, cât, mai ales, moartea. Fie ca jertfa şi pilda vieţuirii sale să ne fie leac şi merinde pe Calea către Veşnicie, adică biruinţă deplină asupra morţii. Şi aceasta, cu atât mai mult cu cât Sfântul Ardealului ne-a arătat că... se poate! Romeo Petraşciuc Cuprins Mărturie lângă mărturie Părintele Arsenie Boca. O abordare simpatetică a relaţiei tânăr - duhovnic (PS Daniil Partoşanul) Părintele Arsenie Boca, Sfântul Ardealului. "O viaţă închinată schimbării vieţii noastre) (PS Irineu Duvlea) "Pr. Arsenie a fost un om de excepţie, prin structura lui" (Pr. Teofil Părăian) Întâlnire cu Părintele Arsenie - convorbire între Mitropolitul Antonie Plămădeală şi Arhim. Teofil Părăian despre Părintele Arsenie Boca "Oameni buni, închideţi ploaierele alea, că nu plouă peste noi" (Pr. Ioan Sabău) Aburul albastru. Părintele Arsenie Boca (Pr. Crăciun Oprea) "Cu mâna asta nu vei mai da tu în nimeni, cât vei trăi!" (Pr. Nichifor Todor) "Fericit e cel care i-a apropiat pe oameni de Iisus Hristos" (Pr. Ioan Sofonea) "Ce deosebire este între smerenie şi neputinţă? Răspunde la întrebare!" (Simion Gheorghiţă) "Eu nu pot să-i spun acestui minunat om al lui Dumnezeu altfel decât aşa: Sfântul Părinte Arsenie Boca!" (Bogdan Juncu) "Ai grijă, că pe el l-a câştigat diavolul" (Sora Sanda Spânu) Răspunsuri duhovniceşti. Se întâmplă minuni? Cum le înţelegem? (Pr. Grigore Doru Gâdea) "Părintele Arsenie Boca este întruparea moralei creştine în fiinţa umană" (Gheorghe Alimpescu) (agaton.ro)

--Pagina 1 din 1--

Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • La peste zece ani de la caderea comunismului, societatea si Bisericile din Romania, intrate deja intr-un nou mileniu crestin, evolueaza in interiorul unei strategii dominate de exigentele integrarii europene si euroatlantice. Lunga paranteza rosie din trecutul imediat si ambiguitatile unei tranzitii prelungite fac ca, paradoxal, dupa decenii de regim socialist, romanii sa nu aiba o viziune sociala clara despre noul tip de societate si de comunitate religioasa si despre interactiunile dintre acestea, viziune ceruta de timpul prezent si de noua realitate la care doresc sa participe.

      In orizontul generos deschis celui de al III-lea mileniu crestin de momentul simbolic pentru reconcilierea dintre Rasaritul si Occidentul crestin reprezentat de prima vizita a Papei Ioan Paul II intr-o tara ortodoxa in mai 1999, volumul de fata strange la un loc, intr-un spatiu interdisciplinar si ecumenic, teologi si economisti, filozofi si eseisti, clerici si laici, ortodocsi si catolici, animati de raspunderea comuna ce le revine fata de Evanghelie si istorie, fata de Biserica si societate, fata de Revelatie si ratiune intr-o Europa care evolueaza rapid spre uniune si integrare federala in cadrul unei umanitati tot mai globalizate. Reuniti intr-un consiliu de intelepti crestini, ei ofera Bisericilor si societatii romanesti, episcopilor, preotilor, teologilor, tuturor specialistilor interesati si crestinilor din toate confesiunile — angajate solemn prin Declaratia comuna din mai 2000 in sustinerea eforturilor de integrare europeana si euroatlantica ale Romaniei — un instrument de lucru indispensabil pentru analiza si reflectie, pentru studiu si dezbatere, dar si pentru prospectare si actiune pozitiva responsabila privind viitorul societatii si al crestinismului in noua lume plina de sanse, dar si de riscuri, in care a pasit si Romania dupa Decembrie 1989.

      Premiera absoluta in cultura teologica si politica romaneasca, volumul de fata grupeaza studii si eseuri de gandire sociala a Bisericii — fundamente, documente, analize, perspective — care se vor tot atatea incitari la reflectie si responsabilitate.

watch series