O familie de mucenici

Status: momentan indisponibil

O familie de mucenici

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Editura Egumenita

Trăim într-o lume în care valorile spirituale sunt înlocuite de valori discutabile. După ce modele ne orientăm?

Familia ţarului Nicolae al II-lea ne pune înaintea ochilor pilde de sfinţenie. Vom vedea că bogăţia lumească nu este un motiv pentru îndepărtarea de Dumnezeu. Vom înţelege că mai importante decât condiţiile în care trăim sunt criteriile după care ştim să ne raportăm la viaţă.

Cine este ţarul Nicolae? Cine este prinţesa Anastasia? Desenele animate Disney i-au învăţat pe copii – şi pe părinţii acestora – că Anastasia a rămas în viaţă după uciderea familiei ei, şi că în cele din urmă a fost recunoscută drept urmaşă a Ţarului Nicolae al II-lea. De fapt, prinţesa Anastasia, părinţii şi fraţii ei au primit moarte mucenicească. Şi au fost canonizaţi de Biserica Rusă pe data de 7 august 2000.Cartea de faţă este plină de amănunte biografice interesante. Dar, dacă un pasionat de istorie va afla aici doar informaţii care vor îmbogăţi colecţia lui de date şi fapte, un credincios va afla mult mai mult: va afla o cunună de sfinţi, noi mărturisitori, grabnic ajutători ai celor care îi cheamă în rugăciune…

Pret: 4.50 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aceasta carte continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.
      Cartea Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri, este un dar nepretuit pentru cititori.  Tematica cartii ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru a trai conform poruncilor lui Dumnezeu, in armonie cu semenii nostri si cu noi insine. Povestioarele sunt scurte, scrise cu mult umor si redau intamplari din viata oamenilor obisnuiti.  Este o proza contemporana, scrisa intr-un grai viu si captivant, ce include povestioare vanatoresti, amintiri ale fostilor combatanti si descrierea vietii de zi cu zi a preotului din mediul rural, dar si altele.  Aceste povestiri contureaza atitudinea autorului fata de eroii sai, in care nu se simte nici o umbra de judecata si nici un fel de morala.
      Parintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezinta ca unul dintre eroi sai, nu ca un erou principal.  Autorul este naratorul inzestrat cu spirit de observatie.  Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor si a evenimentelor non-religioase.
      In povestioarele parintelui Iaroslav aflam lucruri si intamplari minunate, lipsite de mister, cunoastem oameni diferiti si buni, descoperim bucuriile si suferintele autorului despre care el ne povesteste pe indelete cu indemnarea si darul de a scrie, pe care il are, impartasindu-ne din experienta lui considerabila acumulata de lungul vietii.

watch series