Hristos, Mantuitorul nostru

Format: 13x20cm
ISBN: 973-8926-54-7
Status: momentan indisponibil

Hristos, Mantuitorul nostru

Despre Hristos s-au scris nenumarate carti si cu siguranta se vor mai scrie multe altele. Fie ca ne place, fie ca nu, de doua mii de ani pana acum, Hristos constituie centrul istoriei culturale ale umanitatii. Inaintea Lui si-au plecat si isi vor pleca genunchii imparati si imparatii, intelepti de mare renume, dar si oameni simpli, mici si mari, barbati si femei, negri si albi la culoare. Aceasta a schimbat istoria lumii, care se calculeaza inainte si dupa Hristos. Totusi, sunt nenumarati si cei care, de veacuri, isi pun semne de intrebare in dreptul Persoanei, vietii si invataturii Lui. Acestia se poticnesc in mod special in a recunoaste si a accepta dumnezeirea si Invierea Lui. Astfel, unii Il considera Dumnezeu si Om, altii un simplu om, sau mare reformator social, un revolutionar. De asemenea, multi Il caracterizeaza drept plasmuire, o legenda primejdioasa pentru istorie si se razboiesc cu El cu o inversunare acerba. Acestia Il numesc inselator, mag, fachir, escroc... instrumentul satanei. Toate acestea m-au impins si pe mine sa scriu cateva cugetari smerite despre Persoana Sa Divino-umana si, in felul acesta, sa pot contribui si eu la raspandirea Adevarului.

Arhimandrit Timotei Kilifisng

Pret: 7.20 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Aceasta carte continua seria despre Pronia divina, inceputa de cartea arhimandritului Tihon Sevkunov Nesfintii sfinti si alte povestiri.
      Cartea Cei ce tanjesc dupa ceruri si alte povestiri, este un dar nepretuit pentru cititori.  Tematica cartii ne indeamna sa ne bucuram de lucrurile marunte, pentru a trai conform poruncilor lui Dumnezeu, in armonie cu semenii nostri si cu noi insine. Povestioarele sunt scurte, scrise cu mult umor si redau intamplari din viata oamenilor obisnuiti.  Este o proza contemporana, scrisa intr-un grai viu si captivant, ce include povestioare vanatoresti, amintiri ale fostilor combatanti si descrierea vietii de zi cu zi a preotului din mediul rural, dar si altele.  Aceste povestiri contureaza atitudinea autorului fata de eroii sai, in care nu se simte nici o umbra de judecata si nici un fel de morala.
      Parintele Iaroslav de cele mai multe ori se prezinta ca unul dintre eroi sai, nu ca un erou principal.  Autorul este naratorul inzestrat cu spirit de observatie.  Biserica sau slujbele religioase constituie de multe ori doar fundalul pentru descrierea oamenilor si a evenimentelor non-religioase.
      In povestioarele parintelui Iaroslav aflam lucruri si intamplari minunate, lipsite de mister, cunoastem oameni diferiti si buni, descoperim bucuriile si suferintele autorului despre care el ne povesteste pe indelete cu indemnarea si darul de a scrie, pe care il are, impartasindu-ne din experienta lui considerabila acumulata de lungul vietii.

watch series