Hristos, Mantuitorul nostru

Format: 13x20cm
ISBN: 973-8926-54-7
Status: momentan indisponibil

Hristos, Mantuitorul nostru

Despre Hristos s-au scris nenumarate carti si cu siguranta se vor mai scrie multe altele. Fie ca ne place, fie ca nu, de doua mii de ani pana acum, Hristos constituie centrul istoriei culturale ale umanitatii. Inaintea Lui si-au plecat si isi vor pleca genunchii imparati si imparatii, intelepti de mare renume, dar si oameni simpli, mici si mari, barbati si femei, negri si albi la culoare. Aceasta a schimbat istoria lumii, care se calculeaza inainte si dupa Hristos. Totusi, sunt nenumarati si cei care, de veacuri, isi pun semne de intrebare in dreptul Persoanei, vietii si invataturii Lui. Acestia se poticnesc in mod special in a recunoaste si a accepta dumnezeirea si Invierea Lui. Astfel, unii Il considera Dumnezeu si Om, altii un simplu om, sau mare reformator social, un revolutionar. De asemenea, multi Il caracterizeaza drept plasmuire, o legenda primejdioasa pentru istorie si se razboiesc cu El cu o inversunare acerba. Acestia Il numesc inselator, mag, fachir, escroc... instrumentul satanei. Toate acestea m-au impins si pe mine sa scriu cateva cugetari smerite despre Persoana Sa Divino-umana si, in felul acesta, sa pot contribui si eu la raspandirea Adevarului.

Arhimandrit Timotei Kilifisng

Pret: 7.20 LEI   
Momentan indisponibil


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Pe doua dintre chipuri sfintite, care si-au lasat pecetea in viata Bisericii si care au trait in aceeasi vreme, le vom cunoaste in aceasta carte. Pe mai-marele melozilor si imnografilor, Sfantul Ioan Damaschinul, care este si cel mai mare dogmatist al Bisericii noastre, si pe Sfantul Cosma, episcop de Maiuma, din Palestina, un melod si imnograf la fel de insemnat, ce ne vorbesc foarte des, fara sa ne dam seama, prin sfintele slujbe ale cultului nostru.
      Mai mult decat orice, la participarea totala a credinciosului la cult contribuie mestesugurile iconografiei si imnografiei
      In ambele mestesuguri s-a distins, dupa cum vom vedea, Sfantul Ioan, care prin bunavointa lui Dumnezeu a trait multi ani impreuna cu Sfantul Cosma in casa parinteasca a primului si in Lavra Sfantului Sava. Acest fapt ne permite sa presupunem ca au conlucrat si la modelarea muzicii bisericesti si au influentat, dupa cum stim, determinant, tonalitatea ei.
      Insa un domeniu si mai important in care a actionat mult-talentatul Damaschin a fost Teologia si indeosebi Dogmatica, pe care a sistematizat-o ca stiinta si totodata a folosit-o in infruntarea marilor erezii ale vremii lui, mai ales a iconoclasmului. In aceasta l-a intrecut pe fratele sau adoptiv, Sfantul Cosma, care insa in domeniul imnografiei nu este considerat mai prejos decat Ioan, de vreme ce Biserica i-a dat si prenumele de „melodul” sau „imnograful”.

watch series