Indumnezeirea omului la Sfantul Maxim Marturisitorul

Format: 16.5x23.5 cm
ISBN: 978-606-29-0295-7
Status: in stoc

Indumnezeirea omului la Sfantul Maxim Marturisitorul

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Basilica
Numar de pagini: 840

   ,, Dorinta lui Dumnezeu de indumnezeire a omului este de multe ori amintita de Sf Maxim, in feluriti termeni. Astfel in Ambigua. Catre sfantul Ioan, el scrie: ,, Cuvantul lui Dumnezeu si Dumnezeu vrea sa lucreze pururea si in toti taina intruparii Sale " , taina al carei rost, asa cum se va vedea, nu este doar mantuirea omului, ci si indumnezeirea lui. In Raspunsuri catre Talasie, Sf Maxim IL numeste pe Hristos: ,, Doritorul mantuirii tututror oamenilor, Care flamanzeste dupa indumnezeirea lor"

Larchet, Jean-Claude

Pret: 66.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Carti scrise de acelasi autor

    • Se spune în mod curent că inventarea noilor media a provocat în societatea noastră o revoluţie comparabilă cu cea produsă de electricitate sau de noile mijloace de locomoţie. Există însă o mare diferenţă între noile media şi celelalte invenţii care au schimbat în mod profund viaţa omului modern. Nici o altă tehnologie nu a pătruns în activitatea noastră zilnică pentru un timp atât de îndelungat, nu a solicitat atenţia şi intervenţia noastră atât de constant, nu a invadat atât de mult viaţa noastră privată, familială şi personală, nu a pătruns atât de profund înlăuntrul vieţii noastre sufleteşti. Nici o altă tehnologie nu a transformat atât de mult raporturile noastre cu spaţiul şi timpul, felul nostru de a vedea lumea, relaţiile noastre cu ceilalţi, reprezentarea pe care o avem despre noi, natura şi ritmul activităţilor noastre de la serviciu şi din timpul liber, forma noastră de comunicare, ca şi natura, structura şi forma vieţii noastre psihice şi intelec­tuale. Şi nici o altă tehnică, prin influenţa exercitată asupra modului nostru de a fi, care constituie textura existenţei noastre, nu a avut un impact atât de important asupra vieţii noastre spirituale. 
      Scopul studiului nostru […] este acela de a invita la o re­flecţie critică asupra folosirii acestor noi mijloace de comunicare […]. Pornind de la o mai bună cunoaştere a deviaţiilor provocate de noile media şi a efectelor patologice reale şi potenţiale, să învăţăm să le controlăm şi să reducem utilizarea lor în zona în care produc efecte nedorite. 
      Numai conştientizând gravitatea acestei adevărate mala­dii care afectează civilizaţia noastră se va putea organiza rezistenţa faţă de ele […] şi numai aşa ne vom putea gândi la o schimbare în societate care să poată reda comunicării di­mensiunea cu adevărat umană şi spirituală ce s-a pierdut. 
      Jean‑Claude Larchet

watch series