Anul nou cu Sfantul Vasile

Format: 235 x 165 mm
ISBN: 978-973-136-774-3
Status: in stoc

Anul nou cu Sfantul Vasile

Colectia: Carti pentru copii
Autor:
Editura: Sophia
Numar de pagini: 32

Anul nou cu Sfantul Vasile. Sarbatori mari pentru cei mici

In aceasta carte vom afla ca 1 ianuarie este mai mult decat inceputul Anului Nou, mai mult decat un revelion. Este un praznic al Mantuitorului Hristos si ziua de nastere in Cer a Sfantului Vasile cel Mare, unul dintre ocrotitorii copiilor.
 
Si Sfantul Vasile ne aduce daruri, dar alt fel de daruri, dintre cele care nu se strica, de care nu ne plictisim si care nu se pierd. Nu o sa vina pe horn cu un sac incarcat de jucarii, ci ne va darui binecuvantari de la Domnul, care ne vor insoti si bucura toata viata. Acestea pot fi: curajul, priceperea, stiinta de carte, milostenia, prietenia. Nu trebuie decat sa i le cerem.
 
Si nu doar atat! Sfantul Vasile, asemenea tuturor sfintilor, savarseste si lucruri minunate, dar nu dintre acelea magice care ne propun o viata mai spectaculoasa, ci minuni adevarate, care ne schimba inima, facandu‑ne alti oameni. - Tatiana Petrache

Ilustratii de Ovidiu Gliga.

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Constantin Virgil Gheorghiu (1916‑1992) debutează în 1937 ca poet în Bilete de papagal. Apropierea sa de Arghezi (care îi va prefaÈ›a mai târziu o carte de reportaje) avea să însemne, practic, introducerea definitivă a lui C.V. Gheorghiu în lumea literară.
      În 1937, îi va apărea la Cartea Românească prima plachetă de poezie, ViaÈ›a de toate zilele a poetului. În 1940, Gheorghiu publică cel de‑al doilea volum de versuri – Caligrafie pe zăpadă –, care va fi încununat cu Premiul pentru scriitorii tineri al FundaÈ›iilor Regale. Poetul va lua atitudine, condamnând public, în virtutea credinÈ›ei sale creÈ™tine, asasinarea lui Armand Călinescu È™i închinând memoriei sale un poem, ce avea să fie publicat în 1940. Ultima plachetă de versuri a lui Constantin Virgil Gheorghiu, de dinaintea exilului său, Ceasul de rugăciune, se va bucura È™i ea de o bună primire în lumea literară.
      DeÈ™i cunoscut mai cu seamă ca un prolific romancier al exilului românesc postbelic – până în prezent cel mai tradus scriitor român din toate timpurile –, Constantin Virgil Gheorghiu este autorul unei opere poetice ce a rămas nemeritat în umbră. Retipărită acum, după mai bine de opt decenii, ea reîntregeÈ™te portretul celui ce s‑a numit, până la trecerea sa la cele veÈ™nice în 1992, „poetul lui Hristos È™i al României”.
      Și pentru toți am scris

Poezii - Tatiana Petrache
18.00 LEI
  Cumpara
watch series