Viata Sfantului Porfirie, episcopul de Gaza

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-8271-42-2
Status: in stoc

Viata Sfantului Porfirie, episcopul de Gaza

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 176

 De la cei ce vor citi aceasta lucrare cer sa nu se indoiasca de cele ce spun aici, fiindca eu am fost martor vizual al virtutii acestui barbat (Sf. Porfirie, Episcopul de Gaza), din moment de am trait alaturi de el, am calatorit cu corabia si am suferit aceleasi rautati impreuna cu acesta, pana in ultima clipa a vietii lui aici, pe pamant. (Marcu Diaconul) 
    Fragment:

 
    Intr-o zi, l-am intalnit pe scarile Martiriului, care a fost construit de catre Preafericitul imparat Constantin cel Mare; nu putea sa urce pe propriile picioare. Am alergat la el si, dupa ce i-am intins mana, i-am propus sa se sprijine si sa urce treptele. Insa el nu a vrut, zicand:
    - Nu este drept ca eu, care merg sa cer iertare pentru pacatele mele, sa ma sprijin in mainile altcuiva. De aceea, lasa-ma, frate, pentru ca Dumnezeu sa se uite la efortul meu, ca sa ma miluiasca si pe mine din nespusa lui iubire.
    Mergea ascultand cuvintele dumnezeiesti, lipindu-si in adevaratul sens al cuvantului urechea de invatatori, si dupa ce se primea sfanta impartasanie a mesei celei de taina, se intorcea la chilia sa. Era clar ce viata ducea. Fiindca atat de mult dispretuia suferinta pe care o avea, incat credea ca boala facea parte dintr-un alt trup strain, deoarece nadejdea lui la Dumnezeu ridica de pe acesta greutatea bolii. 

Pret: 13.50 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Din antichitate si până în zilele noastre, din Orient si până în Occident, preoti, alchimisti si întelepti au cercetat si au folosit virtutile plantelor, forta lor tămăduitoare, pentru a alina suferintele oamenilor. 

      Spunând că: „Alimentul să-ti fie medicament!“, Hipocrate este socotit a fi un precursor al „fitonutritiei“. Fitonutrititia se bazează pe calitătile plantelor medicinale si nu numai. În urmă cu circa 900 de ani, Hildegard von Bingen a demonstrat că plantele si Natura, în sine, au o mare putere de a vindeca maladiile de care suferă omul. 

      Marele alchimist Paracelsus a demonstrat că din plante se pot extrage diverse substante care se pot transforma în  tincturi, uleiuri esentiale, ce contin oligoelemente si săruri minerale care, folosite cu inteligentă, vor constitui medicamente naturale, care au calitatea de a vindeca si a fortifia organismul uman. Abatele Sebastian Kneipp a scris: „Pentru fiecare boală a crescut o plantă“. „Natura este cel mai bun medic“, ne atentionează si vestitul medic al antichitătii, Galenus. 

      Cei care au citit „Cartea-Cărtilor“  –  „Biblia“, în „Facerea“ vor găsi textul: „Si a zis Dumnezeu: «Iată, vă dau vouă toate ierburile de pe fata pământului si toti pomii care au roade cu sământă în ele. Aceasta să fie hrana voastr㻓. Cautând plantele, adică urmând Natura, îl veti întâlni pe Dumnezeu!  În „Facerea“, se arată, în modul cel mai clar, că hrana de bază a omului trebuie să fie plantele. 

      Bolnav fiind, omul tintuit la pat se roagă la Dumnezeu să-l ajute să se însănătosească. Cercetările au arătat că principala cauză a îmbolnăvirilor omului o reprezintă modul gresit de a trăi al fiintei umane, dizarmonia sa fată de natură. Si din natură îsi va trage sevele, pentru a putea trăi...  Un vechi proverb chinezesc spune: „Primele si adevăratele medicamente sunt plantele“. Fitoterapia oferă căi extraordinare pentru a tămădui maladii oricât de grave ar fi ele.

      Cartea noastră demonstrează că plantele reprezintă remedii care se găsesc la îndemâna oamenilor, sunt ieftine si, folosite în tratamente, vindecă fără a avea efecte secundare nocive, asa cum se întâmplă cu medicamentele produse sintetic.

watch series