Indrumator de viata duhovniceasca pentru incepator

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-509-290-7
Status: in stoc

Indrumator de viata duhovniceasca pentru incepator

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Reintregirea
Numar de pagini: 154

Părintele Michael Keiser ne călăuzeşte prin învăţăturile şi practicile statornice ale Bisericii primare, legate de viaţa duhovnicească creştină, cu umor şi o intuiţie ascuţită. El schiţează modul în care viaţa ascetică, rugăciunea personală şi comună, spovedania şi pocăinţa, curăţarea patimilor şi deschiderea noastră către harul lui Dumnezeu ne pot cârmui spre transformare şi spre destinul nostru final, Ierusalimul cel de sus. Viziunea misionară a Părintelui, bazată pe stabilirea unei relaţii personale autentice, se poate observa nu numai din activitatea sa în cadrul parohiilor pe care le-a păstorit, dar şi din cărţile pe care le-a publicat în decursul anilor. Rodul strădaniei Părintelui Michael se vede şi în numeroasele conferinţe, interviuri, precum şi în cărţile publicate pe diferite teme: viaţă duhovnicească, liturgică, precum şi o perspectivă ortodoxă asupra suferinţei în viaţa creştin ortodoxă. Stilul direct, limbajul obişnuit şi umorul său caracteristic se reflectă şi în lucrările sale, ceea ce face din scrierile părintelui un material uşor şi plăcut la citit.

Pret: 12.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • „Lucrarea domnului Cosmin Lauran – Missio Israelis. O lectură misionară a Vechiului Testament – reprezintă teza de doctorat în teologie, susţinută la disciplina Misiologie ortodoxă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, în anul 2016. Tema lucrării este axată pe hermeneutica misionară a Revelaţiei Vechiului Testament.
      Autorul a realizat, în urma unei cercetări temeinice, o lucrare teologică interdisciplinară, în care face o hermeneutică misionară a cărţilor Pentateuhului şi propune o interpretare misionară a Vechiului Testament şi a întregii Sfintei Scripturi. Faptul că misiunea lui Dumnezeu în lume şi pentru lume şi participarea omului la aceasta este încă în desfăşurare oferă temeiul prim şi esenţial al unui astfel de demers.”

      (Pr. Prof. Univ. Dr. Valer Bel)

      „Misiunea, din perspectivă biblică, este o acţiune centrată pe ideea comunicării lui Dumnezeu cu omul/creaţia în vederea realizării comu-
      niunii eterne, este o acţiune ce vizează dobândirea vederii lui Dumnezeu (sugestiv în acest sens este Ieş. 33, 18 ş.u.) şi a cunoaşterii lui Dumnezeu. Există în literatura profetică şi dimensiunea sinonimă marelui mandat misionar (Mt. 28, 19) (e vorba despre Cartea Iona), dar în secţiunea neviim predominantă este ideea de mărturie, adică de misiune-mărturie despre Dumnezeu din propria viaţă. Lucrarea de faţă ne propune o astfel de lectură accentuând două modele misionare: missio Dei şi missio Israelis.
      Lucrarea dlui Dr. Cosmin Lauran este o primă hermeneutică misionară a Vechiului Testament în spaţiul românesc. Laudă lui!”

      (Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Chirilă)

    • Aducerea la viaÈ›ă în lumea aceasta a unei lucrări de valoare, a unei creaÈ›ii, fie ea în plan cultural sau duhovnicesc, trece prin multe „vămi”, atât interioare autorului, cât È™i exterioare lui, prin care munca acestuia este înÈ›eleasă È™i preÈ›uită la adevărata valoare de către ceilalÈ›i. 
      Gândurile unui om au mare valoare în sine înaintea lui Dumnezeu – „Cum îÈ›i sunt gândurile, aÈ™a îÈ›i este È™i viaÈ›a”, spunea Cuviosul Tadei de la VitovniÈ›a. Dacă te înveÈ›i să gândeÈ™ti profund, exploatezi tot mai mult potenÈ›ialul dăruit de Făcătorul fiecăruia dintre noi. Și vedem cum gândurile multor SfinÈ›i nu numai că i-au îmbogăÈ›it sufleteÈ™te pe ei, dar au îmbogăÈ›it È™i lumea oamenilor, întrupându-se È™i împărtăÈ™indu-se celorlalÈ›i. 
      Și noi, de multe ori, purtăm în sine multe gânduri minu¬nate, care, dacă reuÈ™esc să ne absoarbă întreaga fiinÈ›ă, ne duc pe tărâmul lor – dar, de foarte multe ori, primim gânduri pe care le pierdem, gânduri care nu È™tii de unde vin È™i unde se duc. 
      Părintele Sofronie (Saharov) spunea obÈ™tii, într-o sinaxă, că omul este o fiinÈ›ă eterokínitos, adică „miÈ™cată din afară”, iar Părintele Rafail (Noica) îl completa, atunci când analiza expresia populară „Mi-a venit gândul...”, spunând că omul este fiinÈ›ă duhovnicească È™i că este inspirat fie de Duhul lui Dumnezeu, fie de un duh străin. 
      De unde ne vin gândurile? Care este sursa noastră de inspiraÈ›ie? Ce se întâmplă cu gândurile inspirate care ne părăsesc sau pe care le pierdem? Care sunt gândurile noastre, până la urmă? Avem È™i noi gânduri?... Gândurile devin ale noastre în momentul în care le amestecăm cu propria fiinÈ›ă, după ce le-am primit în noi. Ele devin lumea noastră lăuntrică, care ne hrăneÈ™te È™i pe care o împărtăÈ™im celor pe care îi iubim. 
      Astfel gândurile noastre devin vorbele noastre, devin faptele noastre, devin viaÈ›a noastră. Dar şi acele gânduri care devin cuvinte ale noastre, È™i ele zboară în văzduh – ele pot rămâne, cel mult, în conÈ™tiinÈ›a celorlalÈ›i doar în momentul în care se întrupează prin tipărire; atunci devin publice È™i accesibile oricui este interesat de ele, È™i îÈ™i schimbă caracterul, iar cele care au valoare universală dăinuie peste veacuri. 
      Cuvintele întrupate în cartea de faÈ›ă nu au pretenÈ›ia a fi nici la măsura SfinÈ›ilor PărinÈ›i, nici să pună în cuvinte noi învăÈ›ăturile acestora. Ele nu sunt altceva decât o încercare de definire a trăirii inimii mele – nu încă matură sau desăvârÈ™ită, dar vie È™i sinceră – care căuta căi prin care să poată să se bucure de bogăÈ›ia patristică. Câteodată căile nu duceau nicăieri – erau ca semnalele radio sau ca un fascicul de lumină emis în cosmos, care, neîntâlnind nimic, nu se întoarce înapoi –, dar alteori căile reacÈ›ionau ca ceva viu, ce te cheamă să le explorezi, pentru că par să aibă consistenÈ›ă, iar pe acestea am căutat să le împărtăÈ™esc. În aceste cuvântări nu am împărtăÈ™it biruinÈ›e ale sufle¬tului meu, ci mai degrabă năzuinÈ›e, pe care le ofer fraÈ›ilor mei, în nădej¬dea că È™i ei se pot hrăni È™i mângâia în acelaÈ™i timp de lumina Harului ascunsă în spatele acestor cuvinte, conÈ™tient fiind că doar cuvintele ce cuprind în ele experienÈ›a biruitoare concretă pot rodi cu adevărat. 
      AÈ™a cum mărturiseÈ™te Sfântul Ioan Evanghelistul despre lumina lui Hristos, care „luminează în întuneric, È™i întunericul nu a cuprins-o” (Ioan 1:5), tot aÈ™a È™i eu nădăjduiesc ca lumina care a călăuzit È™i mângâiat inima mea cu noime duhovniceÈ™ti să lumineze în întunericul deznădejdilor fraÈ›ilor mei – ca astfel, mai mult, să îndrăznim împreună a chema numele Dumnezeului Celui Viu. 

      Arhimandritul Melhisedec 
      Stareţul Mănăstirii Lupşa

watch series