LASSIE - se intoarce acasa

Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-765-151-5
Status: in stoc

LASSIE - se intoarce acasa

Colectia: Alte carti
Autor:
Editura: Andreas Print
Numar de pagini: 192

Eric Mowbray Knight (10 aprilie 1897 - 15 ianuarie 1943) a fost un romancier si scenarist englez, cunoscut mai ales pentru romanul sau Lassie Come-Home (Lassie se întoarce acasa), aparut în 1940, al carui personaj principal este un câine collie, ce poarta numele de Lassie.

 Romanul prezinta dezvoltarea unei nuvele, pe care Knight o publicase cu doi ani în urma, în The Saturday Evening Post. Ecranizarea ulterioara a romanului a facut ca Lassie sa devina un personaj memorabil, iubit în întrea­ga lume.

Lassie este collie-ul lui Joe si tovarasul sau apropiat. Dar când tatal lui Joe îsi pierde slujba, Lassie trebuia vânduta. De trei ori ea a scapat de noul stapân si de trei ori s-a întors acasa la Joe, pâna când, în cele din urma, ea fost dusa în cea mai îndepartata zona a Scotiei, ceea ce era o calatorie prea lunga pentru ca un câine, oricare ar fi fost el,  s-o faca singur... Dar Lassie nu era orice câine.

 Bazat pe amintirile din copilarie ale autorului șsi plin de aven­turaă șsi suspans, Lassie se întoarce acasa – cel mai iubit roman al lui Eric Knight si un uriasș best-seller, adaptat celebru într-un film de la Hollywood din 1943 – este clasic, atemporal șsi una dintre cele mai frumoase povesti despre câini scrisa  vreodata.

 

 

Pret: 16.00 LEI   
  Cumpara


Scrieti o recenzie

Nume:
Email:
Mesajul:
Apreciere:



  Trimite comentariul


(Nu exista recenzii la aceasta carte. Fiti primul care scrie o recenzie!)


Carti similare

Volume apartinand de la aceeasi editura

    • Otilia Cazimir, pe numele adevarat Alexandra Gavrilescu (pseudonim ales de Mihail Sadoveanu), s-a nascut la 12 februarie 1894 in Cotu Vames, judetul Neamt. Cursurile primare, cele liceale, dar si cele universitare, la Facultatea de Litere si Filosofie, le face la Iasi. A debutat in 1912 in revista "Viata romaneasca". Poeta, prozatoare si publicista, s-a facut cunoscuta mai ales prin poeziile destinate copiilor, pe care ii iubea foarte mult. "Gingasia copiilor m-a cucerit dintotdeauna. M-a apropiat de ei vazand, scriindu-le poezii vesele cu o nuanta usoara de ironie... Am inceput prin a spune copiilor povesti si, abia mai tarziu, am inceput sa scriu pentru ei", spunea scriitoarea. Critica literara apreciaza: "Versurile sunt dominate de atmosfera patriarhala a asezarilor rustice cunoscute din copilarie". Si: "Este creatoarea poeziei gratioase a universului mic".  A fost distinsa cu mai multe premii, printre care: Premiul Academiei Romane (1927), Premiul Femina-Vie Heureuse (1928), Premiul National pentru Poezie (1937), Premiul Societatii Scriitorilor Romani (1942). In 1929 a devenit membra a Societatii Scriitorilor Romani. A publicat aproape 60 de volume, dintre care amintim: Versuri: Lumini si umbre, 1923; Fluturi de noapte, 1926; Cantec de comoara, 1931. etc.

      S-a stins din viata la 8 iunie 1967 si este inmormantata la cimitirul eternitatea din Iasi. Tot la Iasi se afla Casa Memoriala Otilia Cazimir.

watch series